⬅ חזרה לאינדקס

בבורסה יש "מחסן" לניירות ערך?

🕒 פורסם בתאריך: 02/12/2021 13:05
כשאני רוכש נייר ערך דרך אתר הבנק או אתר בית השקעות:

מאיפה אני מקבל אותו? יש "מחסן" של ניירות של אף אחד (של בית ההשקעות? של הבורסה?) שמהם אני קונה או שתמיד כשאני קונה זה כי יש מישהו (חי או רובוטי) שמוכר בדיוק באותו הזמן?
🕒 פורסם בתאריך: 02/12/2021 13:07
בגדול, זה.

בקרנות שקונים/פודים פעם ביום המנגנון קצת שונה.
🕒 פורסם בתאריך: 02/12/2021 13:23
אתה קונה ממוכר ומוכר לקונה.

זה מה שיוצר את ההיצע והביקוש וקובע את מחיר הנייר.

אני מניח שיש מוסדיים שיושבים על בוכטה של ניירות אבל כנראה סוחרים בינם לפני/אחרי שעות מסחר וכנראה שלא נראה אותם ביום המסחר השוטף.

השאלה מעניינת אבל לנו זה לא משנה כי הקונים/מוכרים פרטיים ברצף מתעסקים בעשרות או אולי מאות יחידות.

ראיתי בחיי קניה/מכירה של עשרות אלפי יחידות במכה אחת שלא שינו את מחיר הנייר ולעומת זאת ראיתי גם קניה/מכירה של יחדות בודדות שהעיפו את מחיר המנייה לשמיים [או הורידו] בגלל מחזור דליל במנייה.

דבר אחד ברור - לבורסה אין מחסן של ניירות כי תפקידם ע"פ חוק לתווך בין קונים למוכרים.
🕒 פורסם בתאריך: 02/12/2021 17:05
אוסיף בהקשר לשאלתך, שמעבר לקונים מוכרים פרטיים (שקונים/מוכרים באופן נאיבי)

יש גם מונח בשם "עושה שוק", שהרבה פעמים המחירים שאתה רואה הן פקודות שלו.

מדובר בגוף שעובד בתיאום עם הבורסה (לפעמים אפילו מקבל ממנה הטבות, הנחות, ושאר כספים) ומספק נזילות (פקודות קניה ומכירה) כך שאם מישהו רוצה, הוא תמיד יוכל לקנות/למכור, גם אם אין כרגע מוכר פרטי שרוצה לקנות/למכור במחיר סביר.
🕒 פורסם בתאריך: 02/12/2021 18:34
אהאה... אז הוא ה"מחסן" שאני מדבר עליו.
🕒 פורסם בתאריך: 02/12/2021 18:41
הוא לא נמצא תמיד:

גם לא כל הזמן (למשל מחוייב להיות ב-80% מהזמן או משהו כזה), וגם לא בכל הניירות.
🕒 פורסם בתאריך: 02/12/2021 18:54
וגם בדרך כלל יהיה מרווח בין המחיר שיציע לך למחיר האמיתי.
🕒 פורסם בתאריך: 02/12/2021 22:16
אם אפשר להיכנס לשרשור (נראה לי זה באותו נושא).

מה מפריע לחבר בורסה להוסיף מהאויר עוד כמה ניירות ערך לעצמו/לאחד הלקוחות שלו? האם יש גוף-אב ממשלתי או משהו כזה שמוודא שאף אחד לא מוסיף מהאויר ניירות ערך?