⬅ חזרה לאינדקס

התייעצות בנוגע לקרן השתלמות

🕒 פורסם בתאריך: 22/05/2016 11:39
היי,

לפני מס' חודשים עזבתי את מקום העבודה הקודם שלי לטובת לימודים. במקביל, נרשמתי גם בתור עוסק, ויש לי קצת הכנסות מעבודה במקביל ללימודים.

במקום העבודה שעזבתי, הופקדו לי כספים לקרן השתלמות (של "החברה לניהול קרן ההשתלמות לעובדי המדינה"). התקשרתי עכשיו כדי לברר האם אני יכול כעצמאי להמשיך בהפקדת הכספים לקרן ההשתלמות (אני רוצה לעשות את זה ע"מ לנצל את הטבות המס). נאמר לי שהם לא מאפשרים הפקדה של עצמאיים לקרן. כששאלתי מה האפשרויות שלי, נאמר לי שפשוט להשאיר את הקרן as is.

מקריאה בפורום, לא קראתי על משהו כזה קודם. מישהו מכיר? האם הם רשאים לסרב לקבל הפקדות, או שזה נשמע כמו נציגת שירות שטעתה (ואם הם אכן מסרבים - מה יכול להיות האינטרס שלהם?)?

אם באמת אני לא יכול להמשיך להפקיד לשם - מה האפשרויות שלי? עדיף לי לפתוח קרן השתלמות חדשה במקביל לקיימת או להעביר את הקיימת?

אשמח לדעות.
🕒 פורסם בתאריך: 22/05/2016 11:43
לגבי שכירים, לא ניתן להפקיד לקרן השתלמות ממעסיקים שונים - כשמחליפים מעסיק צריך לפתוח קרן חדשה. אז כנראה שאותו דבר גם כשעוברים משכיר לעצמאי - צריך לפתוח קרן השתלמות חדשה לעצמאיים. זה לא צריך להפריע לקרן הישנה להמשיך לצבור רווחים. תתייחס לזה כאל עניין טכני בלבד שלחשבונות צריך מזהה נפרד.
🕒 פורסם בתאריך: 22/05/2016 12:15
הבנתי, תודה.
🕒 פורסם בתאריך: 22/05/2016 17:00
אני חושב שאת טועה.

שמחליפים מעסיק אתה יכול לבקש מהמעסיק החדש שיפריש לך לקרן השתלמות שכבר יש לך .

הכוונה של פותח האשכול היא שעכשיו הסטטוס שלו מוגדר כעצמאי וכנראה הקרן השתלמות שהייתה לו הייתה מיועדת אך ורק לשכירים ובגלל זה הוא אינו יכול לפריש לשם כעצמאי.

אך היתרון הגדול כעצמאי שאתה יכול לפתוח כמה קרנות השתלמות
🕒 פורסם בתאריך: 23/05/2016 09:39
למיטב ידיעתי זה לא נכון. כשאני עברתי מעסיק אמרו לי שקרן השתלמות רשומה על שם מעסיק ספציפי ולכן כשעוברים צריך לפתוח קרן חדשה.

גם שכיר יכול לפתוח כמה קרנות השתלמות שהוא רוצה: אפשר פעם בכמה זמן לבקש לפתוח קרן חדשה ולהפקיד אליה (גם אם נשארים עם אותו מעסיק)
🕒 פורסם בתאריך: 23/05/2016 18:52
אין כל בעיה לפתוח קרן השתלמות חדשה מדי שנה ולהפקיד אליה כספים. החסרון האפשרי הוא, שסכום החיסכון בכל קרן עשוי להיות נמוך. זה עשוי לגרור דמי נהול גבוהים יותר ושחיקה של החיסכון.

קרן ההשתלמות שיש לך, מעבודתך הקודמת, היא בתנאים משופרים של עובדי מדינה. כלומר, דמי הניהול הם בין הנמוכים בשוק. הייתי מציע לך לא לגעת בכסף ורק לתת לו לצמוח.

לא יועץ. לא ממליץ.