⬅ חזרה לאינדקס

המרה לדולרים

🕒 פורסם בתאריך: 08/12/2021 19:25
פתחתי חשבון במיטב, העברתי סכום בשקלים ובחלקו קניתי קרנות שקליות של ishare דרך מערכת הספארק. ביתרת הסכום אני מעוניינת לקנות קרן אמריקאית בדולרים אבל אני לא מצליחה להבין איך ואיפה מבצעים המרה לדולרים.

מישהו יכול להסביר בבקשה?

אגב, אחרי שמתבצעת ההעברה, האם אראה את הסכום מיד במערכת הview trade?

שאלה נוספת: שמתי לב שלאחר שרכשתי קרנות שקליות בספארק נפתח לי טאב של מגן מס, האם צפוי להפתח טאב כזה גם במערכת השניה?

תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 08/12/2021 19:40
אני לא סוחר במיטב, אבל כעיקרון - מטבעות נסחרים כמו מניות. את רוצה לסחור על הצמד שקל:דולר. לכן את מחפשת לרכוש דולרים, תמורת שקלים. או בניסוח פשוט יותר, כמו שקנית מניה - קני דולרים.
🕒 פורסם בתאריך: 08/12/2021 19:47
זה עובד ככה בIB, אבל לא עובד ככה בברוקרים ישראלים.

כדי להמיר מטבע יש בגדול 2 אפשרויות:

1. להתקשר אליהם ולבקש להמיר.

2. לקנות נייר במט"ח ולסמן שתבוצע המרה אוטומטית.

בבנקים, בניגוד לבתי השקעות, כן ניתן להמיר לבד באתר. אבל זה דורש עדיין "פתיחה" של הפיצ'ר מה שדורש לרוב שיחה עם בנקאי בפעם הראשונה.

וגם שם, ההמרה היא לא כמו קניה של מניות אלא דרך תפריט נפרד של המרות כספים.
🕒 פורסם בתאריך: 08/12/2021 19:52
למדתי משהו חדש. 1900 זה כאן. אם אני רוצה לקנות מט"ח כי בא לי, אי אפשר? מעולם לא קניתי מט"ח בשום גוף ישראלי. עכשיו אני יודע שזכיתי להמנע מתחושת עידן האבן.
🕒 פורסם בתאריך: 08/12/2021 19:53
במיטב יש שתי אופציות:

1. להתקשר אליהם ולבקש להמיר.

2. לחפש בגוגל 'המרת מטח מיטב דש מערכת מסחר' או משהו כזה, ולהגיע לדף ובו מבקשים לבצע את ההמרה. קורה ביום העסקים העוקב עד השעה 12 או משהו כזה.
🕒 פורסם בתאריך: 08/12/2021 19:59
איזה ניג'וס. לא יודעת למה קיוויתי שזה יהיה פשוט יותר
🕒 פורסם בתאריך: 09/12/2021 17:23
השקלים הומרו לדולרים בהצלחה.

מעט לאחר מכן ביצעתי העברה מחשבון הבנק לחשבון ההשקעות ודיווחתי עליה בעזרת הטופס היעודי- מישהו יודע לומר כמה זמן יקח עד שהכסף יגיע ליעדו?

כי הוא נעלם די מהר מהבנק אך בושש מלהגיע. האם הסופש המתקרב יעכב את ההעברה המתעכבת עוד יותר?

אני לא רגועה