⬅ חזרה לאינדקס

מה דין כספים מהשקעה דרך בנק זר?

🕒 פורסם בתאריך: 12/12/2021 12:51
נניח תרחיש כלכהן:

פלוני אלמוני הוא בעל חשבון בנק בחו"ל. הוא יוצר קשר עם מחלקת ההשקעות בבנק, רוכש ני"ע בסך 10,000 פרנק שוויצרי וכעבור שנתיים מוכר אותם ברווח, תמורת 12,000 פרנק שוויצרי. משלם מס בשוויץ ומעביר את הכספים דרך wise לבנק ישראלי.

האם רשויות המס בישראל ידרשו מהפלוני האלמוני תשלום נוסף?
🕒 פורסם בתאריך: 12/12/2021 13:58
אתה חייב לדווח לרשות המסים בארץ על המכירה וגם בהתאם לאמנת המס עם שוויץ (שאינני מכיר) להשלים תשלום מס בארץ אם נדרש (למשל אם בשוויץ שילמת 20% מס על הרווח ובארץ אתה אמור לשלם 25% מס, אז אתה צריך להשלים את ה5% הנותרים לרשות המסים בארץ).
🕒 פורסם בתאריך: 12/12/2021 14:04
אם הוא תושב ישראל, לא יגבו ממנו מס בשוויץ על רווח הון.

כן, הוא יהיה מחויב בהגשת דוח שנתי בישראל בגין הכנסה ממקור זר (שיכלול את כל ההכנסות שלו לא רק את ההכנסות מהבנק הזר).

כחלק מהתחשיב בדוח, הוא יחויב ב25% מס על הרווחים.
🕒 פורסם בתאריך: 12/12/2021 14:16
מכל האמור לעיל, אני מתרשם שאי אפשר להשתמש בחשבון השקעות בחו"ל כ"מגן מפני מס"?

כלומר אם בסופו של דבר הרווח ינחת בבנק ישראלי, אז 25% הולך למיסוי בכל מקרה, מה שלא יקרה (אני לא מדבר חלילה על העלמת מס או איזו קומבינה לא חוקית אחרת. רק זה חסר לי).
🕒 פורסם בתאריך: 12/12/2021 14:23
אין קשר לאיפה הכסף הולך אחרי המכירה.

ברגע שמכרת -> אירוע מס שצריך לדווח עליו בדוח השנתי.
🕒 פורסם בתאריך: 12/12/2021 14:23
הבנת חלקית נכון.

חבות המס היא זהה באם הכסף ינחת בבנק בארץ או שלא, המבחן לחבות הוא המימוש, לא איפה הכסף יושב.
🕒 פורסם בתאריך: 12/12/2021 14:55
רגע, זה מעניין.

כלומר מה שחשוב זה איפה מתגורר פורמלית מי שקיבל את הכסף? במילים אחרות, תושב האיחוד, ארה"ב או ישראל ישלם מיסים לפי מקום מגוריו ולא לפי מדינה בה מתנהל בית ההשקעות?

אם כך, מה נוהל לגבי מקרים בהם האיש משקיע כשהוא במדינה א' ומממש את הרווח לאחר שהוא היגר למדינה ב'?
🕒 פורסם בתאריך: 12/12/2021 15:15
נכון.

זה כבר מסתבך ותלוי מאיזה מדינה, לאיזה מדינה, באמנת המס וגם בחקיקה הרלוונטית.
🕒 פורסם בתאריך: 12/12/2021 15:23
זה מסביר לגבי למה בבנק בשווייץ הם כל כך מתעקשים לקבל הצהרה שאני לא אמריקאי.
🕒 פורסם בתאריך: 12/12/2021 15:38
בערך.

רוב המדינות גובות מס מהכנסות מכל מקום בעולם של התושבים שלהן. חלק מהמדינות גובות מס גם מכל ההכנסות מכל העולם של אזרחים שלהן שאינם תושבים (למשל ארה"ב).

בעבר היו מדינות שלא גבו מס על הכנסות מחו"ל של תושבים שלהן, לא יודע אם עדיין קיימות כאלה כיום.

בכל מקרה, למיקום בית ההשקעות אין שום השפעה על המס. מה שמשפיע זה התושבות שלך, האזרחות שלך (במקרים מסויימים) והתשובות של הנייר שאתה מחזיק (האחרון רלונטי בעיקר לדיבידנדים).

תלוי במדינה.

בישראל למשל יש "מס יציאה". כלומר תצטרך לשלם מס לפי השווי של הנייר ביום שאתה עוזב (בד"כ נותנים לדחות את תשלום המס בפועל לתאריך המכירה).