⬅ חזרה לאינדקס

להשקיע ולשפץ דירה לפני מכירה או לא?

🕒 פורסם בתאריך: 13/12/2021 10:09
יש לי שאלה שאני מניח שנידונה הרבה בעבר ועדיין לא הצלחתי לקבל תשובה ברורה...

בבעלות המשפחה שלי דירה במצב ממש גרוע. הרצפה, החלונות, התריסים, המטבח, השירותים - הכל הרוס. כלומר, כפי שנאמר: "זקוקה לשיפוץ".

המשפחה לא רוצה להחזיק את הדירה, אלא למכור אותה.

נשאלת השאלה - האם למכור as is? או לשפץ בקטנה ואז למכור? אם לשפץ אז בכמה לשפץ? ומה כדאי לשפץ?

במצב בו הקונים הם רציונליים - נשמע שהתשובה היא "לא לשפץ" כי אז אדם יקנה את הדירה בפחות כסף וישקיע באיך הוא רוצה לשפץ בדיוק ומה חשוב לו.

אבל מנסיונכם, האם הקונים הם רציונליים? האם יש "קויים מנחים" לשיפוץ לפני מכירה?

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 13/12/2021 10:49
AS IS

תמכור בתור דירה לשיפוץ.
🕒 פורסם בתאריך: 13/12/2021 11:34
האם היית מוכן להמתין כמה חודשים, לחקור את שוק, לעבוד עם קבלנים, להשקיע כמה עשרות אלפי שקלים, בשביל הסיכוי הלא וודאי להרוויח עוד כמה עשרות אלפי שקלים?

אם הדירה היא לא דירה יחידה אז תוריד מהרווח הפוט' גם מס שבח.

אם הבעלות היא של הרבה אנשים שונים (ירושה) אז אתה חושב שהייתם מסוגלים לשתף פעולה סביב העניין?

במידה והתשובות לשאלות הן כן, אז תלמד את המחירים בסביבה לדירות משופצות והרוסות, תבדוק כמה יעלה שיפוץ, ותראה אם יש כאן פער שבסבירות גבוהה תוכל להרוויח ממנו.
🕒 פורסם בתאריך: 13/12/2021 19:07
תלוי מאוד במיקום, אם מאוד מבוקש, דירה שבורה זה הרבה פעמים יתרון.

בכל מקרה, הכל עניין של מחיר, וכנראה שהסכום שתוריד מהמחיר מכירה יהיה קטן יותר משיפוץ מהיסוד של דירה, בלי הכאב ראש.
🕒 פורסם בתאריך: 13/12/2021 23:15
תלוי מאוד בדירה ובמיקום.

אם זו דירת 2 חדרים באיזורים שיש פעילות גבוהה של משקיעים לדוגמה - הייתי מוכר as is.

אם זו דירת 5 חדרים בתל אביב נגיד - קהל היעד שלך הוא כבר משפחות למגורים כנראה, וכדאי אולי לראות איך אפשר לעשות שיפוץ מינימלי עם מקסימום תועלת, כזה שיוכל להתבטא במחיר המכירה. אנשים שקונים עם רגש נוטים להיות קצת יותר "פזרנים".

בכל מקרה, אם אין לך ניסיון בשיפוץ ו/או איש מקצוע קרוב שאתה סומך עליו - זה יכול להסתבך ואולי לא כדאי לך להיכנס לזה.