⬅ חזרה לאינדקס

לאור הכרזה על קופות הגמל להשקעה, מספר שאלות על ניכוי מס במקור

🕒 פורסם בתאריך: 25/05/2016 12:51
לפי מה שאני יודע דיבידנד מנוכה תמיד במקור, כלומר לא משנה אם מחזיקים מניה של קוקה קולה בחשבון ישראלי שפטור ממס תמיד נשלם מס דיבידנד (אלא אם נחזיק את המניה בחשבון אמריקאי פטור ממס).

מה קורה עם מס שמחולק במסגרת של קרן סל כמו ונגרד שנרכשת בחשבון פטור ממס ישראלי?

ומה קורה כאשר אני מוכר ברווח קרן סל זרה (נניח שוב של ונגדר) בתוך מסגרת של חשבון פטור ממס ישראלי?
🕒 פורסם בתאריך: 25/05/2016 13:13
חבות המס על דיבידנדים מתפלגת לפי המדינה שבה מאוגדת החברה שהנפיקה את הנייר שמחלק את הדיבידנד.

ניירות של חברות שמאוגדות בארצות הברית יחויבו במס דיבידנדים במקור ללא תלות בבורסה שבה הנייר נרכש.

ניירות של חברות שאינן מאוגדות בארצות הברית כגון CB או BBL (רק דוגמה - לא המלצה!) לא יחויבו במס במקור בכלל.

בשני המקרים בהתאם לאמנות המס חוקי המס של מדינת ישראל ישלימו את המס למס דיבידנדים הישראלי בגובה של 25% בחשבון חייב במס בלבד.

בחשבון ישראלי פטור ממס אתה לא תצטרך לשלם מיסוי נוסף על הדיבידנד גם אם לא חויב מיסוי במקור (חברה שאינה מאוגדת בארצות הברית).

אותו הדבר בדיוק (התעודה הונפקה ע"י חברה): אם החברה מאוגדת בארצות הברית אז ינוכה מס במקור, אם לא אז לא.

חבות המס על מכירות ברווח (מס רווחי הון) תלויה במדינה שבה אתה משלם מס ולא במדינה שבה מאוגדת החברה.

עקב כך חבות המס היא לפי חוקי מדינת ישראל בלבד (ולכן תשלם מס רווחי הון רק בחשבון חייב במס).
🕒 פורסם בתאריך: 26/05/2016 01:33
בניגוד לדבריו של [...נמחק], נושא מיסוי הדיבידנדים של חברות שאינן אמריקאיות הינו סבוך ותלוי אם ובאיזה אמנות למניעת כפל מס חתומות המדינות הרלוונטיות. ישנם מקרים בהם באחזקת ADRים דווקא תשלם יותר מ25% מס (ניכוי במקור).
🕒 פורסם בתאריך: 26/05/2016 04:06
הביטוי ״טרול הדיבידנדים״, גם אם נאמר בחצי חיוך, איננו ראוי ומוטב שימחק. חבל.
🕒 פורסם בתאריך: 26/05/2016 06:16
@אורי ג. צורת ההתבטאות הדוחה שלך גורמת לי לדלג על התוכן הענייני, שיתכן שהוא נכון ויתכן שלא.

@yossik
🕒 פורסם בתאריך: 26/05/2016 11:30
אני יוצאת ממאגר המשתמשים כאן. קיבלתי מענה ממש לא הולם מהמשקיעה על צורות ההתבטאות כאן אחד כלפי השני. היא כנראה מקדמת את זה כי זה מביא לה יותר טראפיק.

תודה על כל המידע שסיפקתם.
🕒 פורסם בתאריך: 26/05/2016 12:36
@daat תודה על המענה המפורט
🕒 פורסם בתאריך: 26/05/2016 12:49
בשמחה.

רק נתון חשוב נוסף - קיזוז מס במקור מתבצע ע"י הגוף שאצלו מתנהל החשבון שלך ולא בהכרח על פי אמנות המס תוך ידיעה שחובת תשלום המס חלה עליך כאינדיבידואל מול רשויות המס.

הדבר מקבל משנה תוקף אם יש לך חשבון בגוף שאינו ישראלי כי לרוב הם לא יגבו מיסוי במקור על שום חברה למעט חברות שממוקמות בארצות הברית (לא מעניין אותם אמנות המס של ישראל עם ארצות אחרות ולכן לרוב הם יגבו מס בכלל עבור ארצות אחרות).

לצורך ההמחשה אם יהיה לך חשבון בבית השקעות/ברוקר/בנק בגרמניה אז הוא יגבה ממך מס במקור על דיבידנדים של חברות שממוקמות בגרמניה לפי אמנת המס עם ישראל אבל עדיין יגבה ממך מס דיבידנדים מקסימלי של חברות אמריקאיות במקור כי ארצות הברית הכריחה את (כמעט) כל העולם לעשות זאת.