⬅ חזרה לאינדקס

לקנות בלי מרג'ין

🕒 פורסם בתאריך: 16/12/2021 23:21
שלום לכולם,

אני מעוניין לקנות דרך אינטראקטיב מניות בקרן acwi, במטרה לבנות לי תיק לטווח ארוך שאוכל לקחת בעתיד הלוואות כנגדו לצרכי השקעה בנדל"ן.

כרגע אני לא מעוניין לקחת הלוואה אלא רק להשקיע בetf.

כשניסיתי לקנות את המניות זה היה נראה שבכל מקרה חלק מהקניה היא ממונפת למרות שניסיתי לקנות בסכום הדולרי שהעברתי לאינטראקטיב ואף בפחות מכך. (יש לי חשבון מרג'ין)

שאלותיי הן:

1. איך אפשר לרכוש מניות ללא שימוש במינוף, אלא מהכסף "שלי" בלבד?

2. בקניה, המערכת מראה לי או מספר יחידות (שלא אומר לי כלום) או את הסכום בליש"ט שאני ממיר ע"י חישוב כדי לדעת כמה יש ביכולתי לקנות. ככה זה אמור להיות או שאני מפספס משהו?

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 17/12/2021 02:02
1. חשבון cash ו/או תוודא דרך report שהכסף שאתה רוצה להמיר / לקנות איתו מניות הוא settled (אמור לקחת יומיים מהרגע שהוא מופיע בחשבון)

2. תלוי בסוג ההוראה שאתה משתמש בה אבל כמות היחידות אמורה לתת לך אומדן סביר אם אתה משתמש בmarket על נכס בסחירות סבירה או סף עליון בטוח אם אתה משתמש בlimit.
🕒 פורסם בתאריך: 17/12/2021 08:00
כל רכישה שאתה עושה באינטראקטיב מראה לך את ההשפעה על דרישות המארגין שלך. זה לא אומר שאתה רוכש במארגין (מינוף), זה רק שקיפות של מידע.

הכי בטוח (אבל לא הכי נח), להעביר את החשבון לסוג cash.

הכי פשוט - תוודא שמאזן המזומן שלך לא שלילי באף מטבע, ואל תעשה שטויות כמו שורט או אופציות.
🕒 פורסם בתאריך: 17/12/2021 11:58
אני לא כל כך מבין כמה יחידות הכסף שלי יכול לקנות. אם הסכום שלי הוא דולרי אז איך אני רואה בכמה דולרים אני קונה? האם להמיר ידנית ללישט בכל פעם כדי לדעת כמה לקנות?

זה דבר שאפשר לעשות הלוך ושוב לפי הצורך? אין לכך השלכות?
🕒 פורסם בתאריך: 17/12/2021 15:30
לא מכיר
🕒 פורסם בתאריך: 17/12/2021 16:50
אם הקרן נמכרת בלישט ויש לך בחשבון רק דולרים אז אתה בהכרח תיכנס למינוס בלישט, במקרה כזה חייבים להמיר קודם דולרים ללישט אם לא רוצים להיכנס למינוס באף מטבע (או לקנות קרן שנמכרת בדולרים)
🕒 פורסם בתאריך: 17/12/2021 19:00
אם אתה מתכוון לרכוש קרן סל על מניות עולמיות יש לא מעט חלופות הנקובות בדולר. למה ללכת דווקא לזו הנקובה בליש'ט?
🕒 פורסם בתאריך: 17/12/2021 20:15
שמע, אתה צודק לגמרי. קראתי את כל 22 העמודים של השרשור על הקרן הזו ויצאתי יותר מבולבל משנכנסתי. רציתי קרן אירית צוברת בלי מס ירושה ובלי תסבוכת דיבידנדים עם פיזור עולמי ודמי ניהול נמוכים. מה האלטרנטיבות שלי? Vt, vwra?
🕒 פורסם בתאריך: 17/12/2021 23:36
VT היא קרן אמריקאית

אופציות אחרות איריות ISAC VWRA IWDA כל השלוש איריות, לא מחלקות דיב', נסחרות בלונדון בדולרים.
🕒 פורסם בתאריך: 18/12/2021 00:03
תודה רבה לעונים, למדתי כמה דברים פה.