⬅ חזרה לאינדקס

שאלות לאחר הוצאת דו"ח מסלקה פנסיונית

🕒 פורסם בתאריך: 23/12/2021 00:37
אז החלטתי להוציא להוציא דו"ח מסלקה פנסיונית.

בתור אחד שחשב שהוא מכיר את החסכונות הפנסיונים שלו, הופתעתי מכמות המידע הקיימת ומפרטים שלא ניתן לראות בשום מקום אחר כולל הדוחות השנתיים.

ממליץ לכולם להוציא דו"ח כזה בעלות של 20 שקלים ולקרוא.

ועכשיו השאלות לאחר שחיפוש בגוגל לא הניב תוצאות משמעותיות. אולי @נדב ?

1. בפירוט היתרות בביטוח המנהלים קיים פירוט על כספי תגמולי מעביד, תגמולי עובד, ופיצויים .אולם שורה נוספת שנקראת "תגמולים פרט":

האם מישהו יודע במה מדובר? האם במקרה אלו כספים שניתן למשוך כבר היום ללא מס?

נדרש חישוב ידניתגמולים פרטקצבה משלמת45,846.77

2. בדו"ח הפנסיה קיימת שורה שאומרת :

יתרת פיצויים שלא עברו התחשבנות: ₪ 42,317.76

מה המשמעות? ואם יש משמעות האם יש משהו שאפשר לעשות? מוזר לי שבביטוח המנהלים כל הפיצויים עברו התחשבנות ותמיד הופקדו במקביל פיצויים גם לפנסיה וגם למנהלים.
🕒 פורסם בתאריך: 28/12/2021 12:16
בקרן הפנסיה היתה נטייה להתעלם מאישורים שהם קיבלו.

זה לא בהחלט דבר טוב. עדיף היה לך לראות שהכספים נמצאים ברצף קצבה

האם יש כספים שיושבים תחת כספי פרט? יכל להיות שמדובר בכספי פיצויים שהתקבל בגינם פטור
🕒 פורסם בתאריך: 28/12/2021 12:45
לי היה מקרה כזה בביטוח מנהלים

זה בעצם כספים שהפקדתי בעצמי* וכן אפשר למשוך אותם**

*לי היתה תקופה שלא עבדתי ואז שימרתי את הריסק על ידי תשלומים שלי לביטוח מנהלים, אחרי שחזרתי לעבוד הקופה אמורה להחזיר חלק מהריסק הזה אז כנראה ההחזר עבר לכספי פרט (בפועל קיבלתי בזמנו צק, אבל כנראה נשאר עוד כסף או שמראש הפקדתי יותר מידי)

** למשוך אותם היה אצלי פשוט סיוט לקח לי יותר מ6 חודשים ועשרות מיילים בשביל פחות מ1000 שקל...
🕒 פורסם בתאריך: 28/12/2021 12:50
תגמולים פרט נשמע כמו כספים שהפקדת בעצמך, ללא מעסיק.

פיצויים שלא עברו התחשבנות - כספי פיצויים בסיום עבודה שלא הוגש אישור מ"ה האם מיועדים לרצף קצבה או מה לעשות איתם.
🕒 פורסם בתאריך: 29/12/2021 11:34
תודה לכולם על התשובות

@נדב לשאלותיך:

הכספים בביטוח מנהלים נמצאים כולם ברצף קצבה.

לעניין כספים שרשומים כ "תגמולים פרט"

לא חושב שמדובר בכספי פרט וגם לא זכור לי הפקדות עצמאיות. מה שכן היה בעבר זה קופת ביטוח מנהלים חדשה נוספת שהופקדו אליה כספים מעבר ל5% (כיוון שהקופה המקורית ותיקה משנת 2000 והחברה לא הסכימה להגדיל הפרשות אליה). בסופו של דבר לפני שנתיים הסכימה החברה למזג את קופת ביטוח המנהלים החדשה לתוך הישנה.

בדקתי את הוראות הממשק של המסלקה הפנסיונית ושם מתואר כך:

ערך מדווח בשדה "סוג מוצר" בבלוק "נתוני מוצר" :

פוליסת ביטוח חיים משולב חיסכון:

1 = פיצויים

2 = תגמולים עובד

3 = תגמולים מעביד

4 = תגמולים 47

10 = תגמולים פרט

1. אני מנסה עדיין להבין מה זה "תגמולים פרט" וכמו כן מה זה "תגמולים 47" שגם שם יש לי כספים (בקרן פנסיה).

2. מה קורה בסופו של דבר לכספי פיצויים שלא עברו התחשבנות? האם זה משהו שצריך לעורר דאגה?
🕒 פורסם בתאריך: 29/12/2021 18:25
1. מנחש שמדובר בהפקדה לקופת גמל לפי סעיף 47 לפקודת מ"ה.

2. ברוב המקרים זה מוגדר כרצף קצבה. אם מדובר בכספים ישנים יותר, יכול להיות שיתייחסו אליהם כאילו משכת אותם.

מציע לך פשוט לפנות לשירות הלקוחות של החברה ולהבין מהם מה המצב והאם צריך לעשות משהו.