⬅ חזרה לאינדקס

טופס 106 ואישור ניכוי מס

🕒 פורסם בתאריך: 23/12/2021 16:27
הורדתי את חוברת ״ דע את זכויותיך ״ כי אני רוצה ללמוד להגיש דוח שנתי בעצמי, בפעם הראשונה.

ונתקלתי בסעיף הנ״ל:

עובד שכיר, או מקבל קצבה ממעביד לשעבר או

מקופת גמל יצרף טופס 106 (אישור שנתי הכולל פירוט של ההכנסות, החזר ההוצאות ותשלומים אחרים) שקיבל מהמעביד, שהוא גם אישור על ניכוי מס ממשכורת.

וזה גרם לי לתהות האם אני למעשה יכול להציגו כמסמך רשמי לבנק (לאומי) שמבקש ממני אישור או פטור מניכוי מס במקור (לצורך העברת מט״ח/סחר בינלאומי).

היום גם התקשרתי למס הכנסה לשאול מה עליי לעשות על מנת לקבל אישור/פטור שכזה והנציגה לא הבינה מדוע יש דרישה כזאת מצד הבנק לשכיר (מעצמי זה ברור מאליו).

אני משער שיש כאן בטח הבדל בין ״מקור״ ו״משכורת״ אבל מעניין אותי לדמוע את דעתכם המלומדת.
🕒 פורסם בתאריך: 23/12/2021 16:40
לא. אלו שני דברים שונים לגמרי.

זה שהמעסיק ניכה לך מס על המשכורת שלך לא אומר שהבנק לא צריך לנכות לך מס על כספים שאתה מקבל ממנו.

הבדל גדול מאוד.

אפשר בגדול להגיד שבגלל שאין לך אישור כזה אז המעסיק חייב לנכות לך את המס בעצמו. (למרות שבתור שכיר כנראה שהמעסיק חייב לנכות בעצמו בכל מקרה בלי קשר לאישור).
🕒 פורסם בתאריך: 23/12/2021 16:40
הבנק דורש את זה רק על העברות מטח לצד ג', ורק אם אתה לא מצליח להוכיח שזה קרוב משפחה/חבר אז הוא חושב שמודבר בפעילות עסקית.
🕒 פורסם בתאריך: 23/12/2021 16:50
אני אשמח אם תוכל להסביר לי למה, כי מנקודת מבטי המשכורת שאני מפקיד לבנק נקייה ממס, שילמתי את המיסים, למה אני נדרש לשלם מס נוסף?
🕒 פורסם בתאריך: 23/12/2021 16:52
אוקיי, אז לעסק יש את האפשרות לקבל פטור מניכוי מס במקור או הפחתה להתקזז אחכ בדוח השנתי.

אני שכיר ואין לי את הכלים האלה, חוסר אונים,לא?

בעצם כופים עליי לשלם 25/31% מס.
🕒 פורסם בתאריך: 23/12/2021 17:13
לא חוסר אונים, אם תראה לבנק שההעברה היא לא לצורך עסקי, לא יגבו ממך את המס הזה.

דרך אחרת "לעקוף" זה דרך חשבון ב-IB (ואולי גם wise) וכך להעביר לחו"ל. זה גם משמעותית יותר זול.
🕒 פורסם בתאריך: 23/12/2021 19:19
אתה מתבלבל בין דברים שונים לגמרי.

אישור ניכוי מס במקור נועד לחברות, כדי שידעו שהם לא צריכים לנכות לך מס על כספים שהם מעבירים לך.

למשל אם אתה עסק ואתה משלם לספק שלך, אם הספק לא מביא לך אישור כזה אז אתה אמור לנכות מס מהסכום שאתה משלם לו.

הבנק לא רוצה לבדוק ששילמת מס על המשכורת שקיבלת, אלא הוא בודק שאתה לא מקים עסק שמעלים מס (בגדול).
🕒 פורסם בתאריך: 23/12/2021 19:46
כן, אני יודע. אז אם אני לא עסק מדוע הוא בא אליי בדרישה כזו?
🕒 פורסם בתאריך: 23/12/2021 19:49
זה סטנדרטי בהעברה לחו'ל כשלא ברור מה מטרת ההעברה.
🕒 פורסם בתאריך: 23/12/2021 19:59
כי אם אתה לא עוסק זה אומר שאתה לא מנכה מס ולכן הוא חייב לנקות עבורך
🕒 פורסם בתאריך: 23/12/2021 20:05
תודה על התשובות.

ויש לי זכות לגשת לפקיד שומה ולבקש פטור מניכוי מס במקור? אם כן, מה עליי להציג בפניו?
🕒 פורסם בתאריך: 25/12/2021 13:44
כן, התחלתי את התהליך להקמת הערוץ הזה. מאחר והיעד הוא בורסת קריפטו הם אינם מקבלים העברות מצד ג׳ כגון Wise. אבל בהחלט ערוץ שימושי באופן כללי.

כשאתה מעביר כסף מחשבון הבנק שלך לברוקר למטרת השקעה הוא גם מנכה לך מס במקור? זה לא נחשבת פעילות עסקית?
🕒 פורסם בתאריך: 25/12/2021 13:52
אתה יכול לסמן בסיבת ההעברה שזה למטרת מסחר בני"ע ואז הבנק לא מנכה מס.
🕒 פורסם בתאריך: 25/12/2021 13:58
אבל אז יש תיעוד שבו אני משקר. כי אני לא סוחר בני״ע, מטרת ההעברה היאא לבורסת מסחר קריפטו מפוקחת בחו״ל. יש סעיף גם של ״העברה בין חשבונותיי״ שגם אינו אמור לנכות מס אבל ההעברה נחסמה.
🕒 פורסם בתאריך: 25/12/2021 13:59
שאלת על העברה לברוקר ועל כך עניתי.