⬅ חזרה לאינדקס

האם מישהו יודע בוודאות מתי אפשר להעביר שקלים מחשבון ברוקר(IB) לאחר מכירת ניירות ערך והמרה לשקלים בלי חיוב ריבית

🕒 פורסם בתאריך: 23/12/2021 21:29
נניח אני מוכר מניה או ETF בדולרים ורוצה להמיר לשקלים ולהעביר לחשבון בנק בישראל. למיטב הבנתי, אם אני אבצע את המכירה וההמרה מיד, אז אחויב בריבית, כי ה-Settlement לוקח כמה ימים, וזה כאילו שאני לוקח הלוואה בשקלים. השאלה היא מתי הכי מוקדם אני יכול לבצע את ההמרה? האם מיד אחרי המכירה, כי גם למכירה וגם להמרה לוקח אותו זמן או שצריך לחכות? אחרי זה, מתי אני יכול הכי מוקדם לבצע את ההעברה של השקלים? האם ביום ה-Settlement או למחרת? שאלתי כמה פעמים בתמיכה, וענו לי כל מני תשובות, ולא בטוח שנציגים שונים ענו לי אותו הדבר. האם אתם יודעים?
🕒 פורסם בתאריך: 23/12/2021 21:56
לדעתי יום עסקים אחד אחרי.

אחרי המרת מטח ולפני ההעברה גם צריך להמתין 2 ימי עסקים.
🕒 פורסם בתאריך: 23/12/2021 22:08
ברגע שהתבצע ה settlement אתה יכול למשוך. נדמה לי ששני ימי עסקים לכל פעולה.
🕒 פורסם בתאריך: 23/12/2021 23:19
@אורי ג.

האם משך ה Settlement של מניות ושל מטח זהה ?

אם כן אז אין מניעה לבצע את ההמרה באותו יום של המכירה, אחרת, לישראלים לא יתאפשר בכלל להמיר בגלל הרגולציה שאוסרת כניסה למינוס כתוצאה מפעולת מטח, נכון?!
🕒 פורסם בתאריך: 23/12/2021 23:24
לא, גם הזמן סליקה יכול להשתנות בין מניות שונות בתלות בבורסה בהן הן נסחרות ובצמדי מט"ח.

אני דיברתי על בורסה אמריקאית והמרת ש"ח דולר.

אין לי מושג. אני יודע שזמן סליקת מניות הם בדרך כלל T+1

שקל/דולר זה T+2 ואני חושב ששישי, שבת ראשון לא נחשבים ימי עסקים (אולי שישי כן).
🕒 פורסם בתאריך: 23/12/2021 23:29
במצב המתואר (שה Settlement של מכירת המניות קצר או שווה מאשר Settlement של המטח), אפשר להמיר מיד לשח בלי תשלום ריבית, נכון?!

אגב, החברה שלי נסחרת בנסדק, כל פעם שאני מוכר את המניות אצל שוואב לוקח T+2
🕒 פורסם בתאריך: 23/12/2021 23:39
אני לא יודע, אני יודע שבמניות זה אפשרי אבל לא יודע אם גם במט"ח.

בבדיקה נוספת גם בIB זה T+2 למניות אבל יש להם תוכנית שאפשר לקצר לT+1, אני לא יודע מה הם ההשלכות של זה ואם זה באמת תופס על כל המניות.
🕒 פורסם בתאריך: 24/12/2021 00:51
מכרתי היום etf. בדקתי בדו"ח והופיע תאריך 28.12. שאלתי בצ'אט תמיכה מתי הכי מוקדם אוכל להמיר לשקלים כדי לא להיות מחויב על מינוס בדולרים ומתי הכי מוקדם אוכל להעביר את השקלים כדי לא להיות מחויב על מינוס בשקלים. הנציג בדק הרבה זמן וענה לי שאוכל להמיר מיד ואוכל למשוך יום אחרי התאריך שיופיע. שאלתי אם הוא בטוח, והוא ענה שכן. שאלתי בעבר ונראה לי שענו לי אז שאוכל למשוך שקלים באותו התאריך שיופיע.

אז אחרי השיחה איתו המרתי לשקלים, ועל ההמרה לשקלים מופיע תאריך של 27.12, שזה יום לפני מה שמופיע על המכירה.
🕒 פורסם בתאריך: 24/12/2021 19:17
אני מכרתי ETF אירי בערך שעה 17 לפי שעוננו.

המרתי מיד את התמורה לשקלים.

הכנסתי מיד הוראת משיכה שהתבצעה עם הערך שלמחרת.

settled cash החדש היה settled cash מהיום הקודם פחות העמלות.

עריכה - בדו"ח אחרי יומיים ראיתי חיוב ריבית של 2$.
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2022 19:24
עדכון:

אחרי ששאלתי בצ'אט תמיכה של IB מתי אני יכול להמיר לשקלים ומתי אני יכול למשוך את הכסף כדי שלא אחויב בריבית, ופעלתי בדיוק לפי ההנחיות שלהם, חויבתי בריבית בכל זאת.

שלחתי להם שאלה על זה בתמיכה. נראה שהם די התעלמו מזה שכתבתי שפעלתי כפי שהנציגים שלהם אמרו לי, ונתנו לי הפעם תשובה אחרת לחלוטין. אני לא אריב איתם על הריבית כי זה סכום זניח, אבל זה מראה שאי אפשר ממש לסמוך על תשובות נציגי התמיכה שלהם.