⬅ חזרה לאינדקס

הכנסות פאסיביות והצורך בפתיחת תיק עוסק

🕒 פורסם בתאריך: 26/12/2021 09:29
שלום חברים,

לאחר שהשקעתי את הכספים למיטב ידיעתי בהתאם לרוח המשקיעה, לאחר כשנה של קריאה בפורום, ספרים, והבלוג.

זאת בנוסף, שאמשיך להשקיע בקריירה.

עולה בי הרעיון להכנסה נוספת, מתוך כוונה לייצר אולי אפיקים מתוך כיף והתפתחות אישית. מה שמעכב אותי הוא שזה דורש פתיחת תיק, התנהלות מול רואה חשבון. גם כעוסק פטור, יש פעם בשנה לאסוף את כל הקבלות וההכנסות וזה תהליך קצת שייגע אותי בעבר, ולכן סגרתי בזמנו את התיק, כי גם לא היו הכנסות.

בכל מה שקשור לשוק ההון, והעבודה, (אני משקיע דרך בית השקעות ישראלי), הכל מחושב שם, ואין צורך להתעסק עם זה בעצמי. מרגע שחושבים על הכנסה נוספת, יש את ההתעסקות הנוספת הזאת, ניהול קלסרים וכו', משהו שמוריד לי את הכיף ממחשבה לעוד הכנסה.

מה דעתכם ? נתקלתם בדילמה דומה ?
🕒 פורסם בתאריך: 26/12/2021 09:38
בהנחה שהעסק שאתה מתכנן הולך לתת שירות ולא זקוק למלאי, ואם אתה מנהל את החשבוניות בצורה דיגיטלית, אני מעריך שאין בכך הרבה התעסקות מבחינת ניהול הרישום.

ג"נ - לא הייתי עצמאי מעולם וזה רק מהתרשמות שקיבלתי ממכרים.
🕒 פורסם בתאריך: 26/12/2021 10:12
כאילו הדילמה כאן היא - מצד אחד הרצון שלי להפוך את החיים שלי לכמה שיותר פשוטים. זה קו שזיהיתי אצל המשקיעה, עיקרון הפשטות. לכן גם אני משקיע בצורה כי פשוטה וקלה שאפשר.

מצד אחד הכנסה נוספת היא הקלת החיים ותורמת לחופש, מצד שני ההתעסקות עם ההכנסה הנוספת מורידה מהחופש :) חבל שלא מאפשרים הכנסה צדדית בצורה דומה להתנהלות כמו עם שוק ההון. למשל איזשהו גוף שעושה את הרישום בעצמו, ללא ההתערבות שלך.
🕒 פורסם בתאריך: 26/12/2021 13:20
בסופו של דבר זו שאלה של עלות מול תועלת.

אם הרווח שאתה צופה מהעסק הוא רק כמה מאות - אלפים בודדים בשנה לא בטוח שזה שווה את הזמן שלך.

אם מדובר על יותר כנראה שהרווח שווה את ההשקעה שלך.

אני גם בסיטואציה דומה, יש לי הכנסה פאסיבית מעסק דיגיטלי, כל השנה אין בכלל התעסקות, בסוף השנה משקיע חצי יום לסכם הכנסות + הוצאות, שולח לרו״ח ופה זה נגמר.

כן, זה דורש השקעה מצידי אבל הרווח שווה את זה.

בעתיד אפילו ארצה לטפל בדיווח בעצמי, לא חושב ששליחת דוח באינטרנט שווה תשלום של 1,000 ש״ח לרו״ח.