⬅ חזרה לאינדקס

רכישת Index Funds לאזרחי האיחוד האירופי

🕒 פורסם בתאריך: 26/12/2021 16:39
היי,

מישהו יודע האם יש אפשרות לאזרחי האיחוד תושבי ישראל לקנות Index Funds של Vanguard באירופה?

אם כן - האם ואנגארד אחראית על הכסף באופן גלובלי (כלומר אם יקרה איזשהו אסון לא צפוי במדינה שבה הושקע הכסף כך שהוא לא יהיה נגיש למשקיע - האם ניתן יהיה לגשת אליו דרך ואנגארד מכל מדינה אחרת?)
🕒 פורסם בתאריך: 26/12/2021 17:07
לא הבנתי, מה הבעיה לרכוש ETF של ונגארד שמאוגד באירלנד?
🕒 פורסם בתאריך: 26/12/2021 17:49
מחזיק גם ETF של ואנגארד שמאוגד באירלנד.

אני מחפש פתרונות לפיזור סיכון גיאוגרפי מחוץ לישראל עבור חלק מהחסכונות שלי שלא יהיה חשוף למס ירושה בארה"ב (מודע לאפשרות של IB, שואל לגבי אפשרויות אחרות).

תקן אותי אם אני טועה, אבל בשביל לרכוש את הקרן המחקה אין לי צורך בברוקר (פשוט פותח חשבון חיסכון ב vanguard). זה נכון גם לגבי ETFs?
🕒 פורסם בתאריך: 26/12/2021 18:48
כשאתה קונה קרן אתה מקבל יחידות השתתפות במקום הקרן. היחידות הן שלך, ושום אסון לא צריך לשנות את זה.

במצב רגיל הגישה לנכס היא רק דרך הברוקר שבאמצעותו קנית, לא ישירות מואנגארד. אם הברוקר קןרס זה מסבך את העניינים, אבל עדיין אפשר להשיג את היחידות. הפרטים תלויים בעיקר בשאלה איזה ברוקר זה ובאיזו בורסה קנית. ככלל, זה פשוט יותר אם הברוקר הוא חבר בורסה (למשל, ברוקרים ישראליים הם חברי הבורסה הישראלית, לא בורסות זרות).

אבל כל זה נוגע רק למקרה קצה קיצוני שבקיצוניים.
🕒 פורסם בתאריך: 26/12/2021 19:04
נראה לי שלא הסברת את השאלה המקורית שלך בצורה ברורה ונכונה. אתה מעוניין לרכוש את הקרהות האמריקאיות של ואנגארד? למיטב הבנתי זה אפשרי רק מאה"ב.

קרא גם את התשובה הנוספת שניתנה כאן.
🕒 פורסם בתאריך: 26/12/2021 19:27
לפי מה שראיתי באתר של ואנגארד, יש להן קרנות מחקות (כמו האמריקאיות) שמוצעות לאירופאים באירופה. זו בדיוק השאלה: האם זה אפשרי עבור אזרחים אירופאים תושבי ישראל, או שזה אפשרי רק עבור תושבים של האיחוד? (בדומה לארה"ב)
🕒 פורסם בתאריך: 26/12/2021 23:07
זה לא משנה. אלו קרנות איריות שניתן לרכוש הן כתושב ישראל והן כתושב אירופאי.