⬅ חזרה לאינדקס

התלבטות לגבי לימודים

🕒 פורסם בתאריך: 27/12/2021 06:41
אהלן חברים,

שמי נדב, אני בשנתי האחרונה לשירות צבאי ארוך ומתחיל לחשוב על השלב הבא. בוגר תואר ראשון במדעי המדינה שנלמד במהלך השירות הצבאי, אך מעוניין להיכנס בעתיד לתחום ה- Data Science . רציתי לשמוע את דעתכם לגבי שתי אפשרויות שאני שוקל:

א. לנסות להתקבל לתואר שני בסטטיסטיקה ומדעי המידע באוניברסיטת תל-אביב. לאחר חקר מול האוניברסיטה הבנתי שיכול להתקבל על בסיס התואר הראשון + 5 קורסי השלמה במתמטיקה וסטטיסטיקה באו"פ.

ב. לנסות להתקבל לתואר ראשון במדעי המחשב וסטטיסטיקה באוניברסיטת תל-אביב. לשם כך אצטרך לבצע את הבחינה הפסיכומטרית.

אשמח לקבל חוות דעת מחברה שנמצאים בתחום או נתקלו בדילמה.
🕒 פורסם בתאריך: 27/12/2021 09:33
ברוך הבא לפורום!
🕒 פורסם בתאריך: 27/12/2021 10:50
+1

אחת השאלות שמבדילות בין האופציות הנ"ל היא כמה אתה עצמאי בלימודים מול כמה אתה אוהב / צריך ללמוד במסגרת?

@NadavR
🕒 פורסם בתאריך: 27/12/2021 10:58
סה"כ די עצמאי בלימודים, השירות הצבאי כלל הרבה לימודים עצמאיים בנושאים טכניים שונים (מערכות מכאניות וחשמליות)
🕒 פורסם בתאריך: 27/12/2021 11:04
יש פער די משמעותי בין 2 האופציות. כל אחת בתחום אחר.

אתה צעיר וכדאי לעשות את הדברים נכון. אם המטרה היא הייטק, אז הייתי לכיוון וריאציה כלשהי של מדמ"ח.

אם פסיכומטרי ובגרות הן מכשול\שיקול, ואם יש לך יכולת למידה עצמית טובה, הייתי מתחיל בפתוחה ועושה אפיק מעבר או נשאר שם.
🕒 פורסם בתאריך: 27/12/2021 15:26
ממה שקראתי במקומות שונים, בעיקר בפורום של Machine & Deep Learning Israel, ברוב המקרים ידרשו תואר שני בשביל משרות בתחום. אז השיקול הוא בעיקר שיקול של זמן האם עדיף ישר להתחיל בתואר שני או לעשות תואר ראשון בידיעה שיש סיכוי טוב שאצטרך לעשות תואר שני בהמשך.
🕒 פורסם בתאריך: 27/12/2021 15:58
עדיף תואר שני אבל יש לא מעט שמשתלבים גם עם תואר ראשון.

במידה ואתה עושה תואר שני אז מומלץ מאוד לעשות אותו עם תזה בתחום רלוונטי, המחקר הוא מה שמבדיל בין תואר ראשון לשני ולא הקורסים.

הבדל חשוב נוסף הוא שעם תואר ראשון במדמ"ח תוכל להיות גם ds וגם מתכנת (בסיס רחב יותר) ואילו עם תואר שני בסטטיסטיקה יהיה לך קשה להתקבל למשרת תכנות.
🕒 פורסם בתאריך: 27/12/2021 18:50
זה האמת אחד החששות שעלו לי. האם ללמוד תואר שני בסטטיסטיקה זה "לשים את כל הביצים בסל אחד"
🕒 פורסם בתאריך: 27/12/2021 19:01
אתה יכול לעשות גם תואר שלישי אבל זה לא יעזור אם הוא לא בתחום. ולא, סטטיסטיקה זה לא התחום.
🕒 פורסם בתאריך: 05/01/2022 14:55
ברוך הבא לפורום!

לדעתי האישית עדיף לך לעשות תואר שני ללא תזה עם קורסי השלמה ככה שלפחות למראית עין הערך שלך למעסיק יהיה גבוה יותר, ומגבה את זה עם התמחות במקום כלשהו. אם הייתי צריך לבחור בין קורסי השלמה לבחינה פסיכומטרית הייתי בוחר בקורסי ההשלמה, משום שהם יותר פונים לתחום שאתה מעוניין בו.