⬅ חזרה לאינדקס

התלבטות בעבודה

🕒 פורסם בתאריך: 02/06/2016 09:36
קיבלתי הצעת עבודה שגורמת לי להתלבט:

יתרונות:

- שכר לשעה גבוהה יותר מהעבודה הנוכחית

- פחות שעות מהעבודה הנוכחית

- קירבה לבית כמו העבודה הנוכחית

- גמישות השעות יותר נוחות לי בהתאמה עם דברים אחרים שאני עושה.

חסרונות:

-למרות השכר לשעה עדיין המשכורת נמוכה יותר מהעבודה הנוכחית או בדיוק כמו בנוכחית. שהיא נמוכה גם ככה.

-אני מחבבת את העבודה הנוכחית.

- העבודה החדשה מבוססת בעיקר על כימייה וזה הימור גדול.

מה שאעשה:

1. אבדוק את עניין הכימייה לפני שנחליט

2. לוודא כמה השכר לשעה בדיוק.

3. אבדוק אם יש אופציה בעבודה החדשה להיות פחות שעות ממה שהציעו לי ואז אוכל לשלב עם העבודה הנוכחית (סיכוי נמוך שיסכימו)

השאלה שלי אליכם היא אם בעינכם יש בכלל טעם לחשוב על זה (אם השכר נטו הוא נמוך יותר ואני לא סובלת כרגע בעבודה בשביל עוד שעתיים פנויות ביום)

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 02/06/2016 09:44
בעיני שעתיים פנויות נוספות ביום זה המון. אם השכר לשעה גבוה יותר אבל זה פחות שעות, השאלה המרכזית היא האם השכר הכולל יספיק לך כדי לחיות כמו שאת רוצה. אם כן, אני במקומך הייתי הולכת על זה. אם לא, עדיין הרווחת שעתיים פנויות ביום - אולי תוכלי להשתמש בהן כדי להרוויח כסף בעוד צורה? במיוחד אם את אומרת שהשעות גמישות. זה יכול לאפשר לך להרוויח יותר בסך הכל על אותו מספר שעות.

שאלה שלא העלית - עד כמה העבודה החדשה תקדם אותך יותר בכיוונים המקצועיים שאת רוצה יחסית לעבודה הנוכחית? אם אחת מהן יותר מתאימה מהשניה מהבחינה הזאת, זה בעיני שיקול חשוב.
🕒 פורסם בתאריך: 02/06/2016 10:07
@מרק עוגיות

1. גמישות מבחינת הסנכרון עם מסגרת אחרת לא שאוכל לעבוד בעבודה נוספת

2. בגלל שאין לי הרבה מחויבויות גם ככה, השעתיים הנוספות הן בגדר פינוק.

3. היא אכן יכולה לקדם אותי בתחום הספציפי אבל לא מבחינת שכר..

4. יש לי גם התלבטות הפוכה, שהעבודה הנוכחית שלי שברב הפרמטרים היא המועדפת עלי ביחס לכל העבודות הקודמות, אבל השכר בה הכי נמוך כי היא לא משרה מלאה אז אולי עדיף לוותר על כל היתרונות שלה בשביל משכורת גבוהה יותר? (נוטה לחשוב שלא, אם פחות שעתיים מהנוכחית בשביל קצת פחות שכר זה פינוק שעתיים יותר+נסיעות בשביל -מעט- יותר שכר זה חנק)
🕒 פורסם בתאריך: 02/06/2016 11:09
האם בעבודה החדשה אפשר לעשות שעות נוספות?
🕒 פורסם בתאריך: 02/06/2016 11:49
אם יש לך ביד עבודה שאת אוהבת אני חושב שצריך שיתקיימו סיבות ממש טובות בשביל לעזוב אותה. (שדרוג משמעותי בשכר, רכישת מיומנויות, עבודה עם אפיק קידום מובנה שמעניין אותך, וכו').
🕒 פורסם בתאריך: 02/06/2016 12:09
האם בעבודה הקודמת נתנו לך הטבות סוציאליות כמו קרן השתלמות, פנסיה (מכול סוג שהוא) ימי מחלה וכדומה?

איך זה משתווה למקום העבודה החדש?
🕒 פורסם בתאריך: 02/06/2016 12:15
זה נשמע כאילו את לא כ"כ סגורה על עצמך אם את רוצה לעבוד פחות שעות או לעלות במשכורת ולעבוד במשרה מלאה...
🕒 פורסם בתאריך: 02/06/2016 12:46
אם ההצעה החדשה הגיעה במקרה והיא מעוררת בך תחושה שאפשר למצוא עבודה שיותר מתאימה לצרכייך מהעבודה הנוכחית, אולי שווה לנצל את המומנטום ולחפש עבודה חדשה שתהווה שיפור משמעותי/ לנסות להתמקח על השכר בעבודה הנוכחית.
🕒 פורסם בתאריך: 02/06/2016 12:54
לא הבנתי, איך היא יכולה לקדם אותך אם לא מבחינת שכר? אם היא תהפוך אותך ליותר מבוקשת או יותר מקצועית זה אמור להתבטא בשכר או בבטחון תעסוקתי בשלב מסוים.
🕒 פורסם בתאריך: 02/06/2016 12:57
בטחון תעסוקתי זו המילה, אבל אני גם ככה לא בונה על התחום לטווח ארוך אז זה לא באמת משנה
🕒 פורסם בתאריך: 02/06/2016 12:59
אם כל העניין הוא לטווח קצר אז תעשי מה שיעשה לך כיף להיות בעבודה ויאפשר לך להרוויח מספיק לצרכייך הנוכחיים. אם אחת העבודות מאפשרת יותר מהשניה גמישות בשילוב עם לימודים, או משהו אחר שאת עושה בשביל הטווח הארוך, זה יתרון חשוב.
🕒 פורסם בתאריך: 02/06/2016 13:26
יש לי חודשיים לחשוב, אני פשוט תוהה אם יש טעם לחשוב על זה ולבזבז לשנינו את הזמן.

אני אבדוק אם יש סיכוי לרבע משרה ולא חצי ומשם אחליט.
🕒 פורסם בתאריך: 02/06/2016 15:35
אני לא הייתי עובר אלא אם העבודה החדשה יכולה לקדם אותך לעתיד.

שורה סופית את תרוויחי פחות כל חודש ואת אוהבת את העבודה הנוכחית ולא בטוח שככה יהיה בעבודה החדשה.
🕒 פורסם בתאריך: 03/06/2016 21:29
הייתי הולך להתייעץ עם מישהו. כאן, בלי הפרטים, זה נשמע מאוד מופשט ולכן קשה להתייחס.

באופן כללי - אם זה די דומה, עם הבדלים קטנים לכאן או לכאן, אפשר להטיל מטבע או להחליט מהבטן.

זה חוסך את ההתלבטות.
🕒 פורסם בתאריך: 05/06/2016 08:24
שיטה עוד יותר טובה: להחליט שהמטבע יחליט. להטיל את המטבע. ואז להחליט מהבטן אם "מסכימים עם המטבע" או שבעצם רצינו את האפשרות השניה. עובד מצוין.
🕒 פורסם בתאריך: 02/11/2017 12:43
עניין שעלה לי בעת ישיבה לחשיבה עם עצמי בנושא קרן השתלמות.

האם בעת משא ונתן במקום עבודה חדש יש כאן מישהו/מישהי שקבלת קרן השתלמות והפרשה אליה ממקום העבודה הפוטנציאלי היא בקשת בסיס ראשונה וזה הדבר היחיד שאתם לא מוותרים עליו ?
🕒 פורסם בתאריך: 02/11/2017 14:17
לא. כל דבר אפשר וצריך לתמחר.

במקרה של קרה"ש, קל לתמחר את התוספת.
🕒 פורסם בתאריך: 02/11/2017 14:27
על הרבה דברים אני לא הייתי מוותר, כולל קרן השתלמות, משכורת טובה, סעיף 14 ותשלום ימי מחלה מהיום הראשון.

חייב להגיד שבכל מקומות העבודה שלי קיבלתי את כל הנ"ל.

אבל ברור שבסוף זה עניין של כמה רוצים אותך וכמה אלטרנטיבות יש לך. אני תמיד הרגשתי מאוד חזק במשא ומתן מול מקומות עבודה אז באתי בדרישות
🕒 פורסם בתאריך: 02/11/2017 17:54
אני נמצא במקום עבודה שכל כמה חודשים מישהו עוזב ומתפטר מהתפקיד שלי. אני לא חושב שאני אהיה כאן כמה חודשים אלא הרבה יותר זמן. השאלה שלי היא האם היית מייעץ לנסות לדבר לאחר זמן מה עם מי שצריך ולנסות לעשות משא ומתן על הוספה של הפרשה לקרן השתלמות בנוסף לתוספת בשכר ?
🕒 פורסם בתאריך: 02/11/2017 17:58
שאפו ותודה על העצה.

אף פעם לא עלה בדעתי.

בשלושה-ארבעה פעמים בשנה שאני נזקק לזה היה חוסך ממני את ההתלבטות האם ללכת לעבודה חולה.
🕒 פורסם בתאריך: 02/11/2017 18:07
יש מקומות בהייטק שלא נותנים חופש מחלה מהיום הראשון?
🕒 פורסם בתאריך: 02/11/2017 18:10
בוודאי.

דוגמא אחת היא חברות שרוב מימונן הוא מהמדען.

ג"נ: שכיר בחברה ציבורית.
🕒 פורסם בתאריך: 02/11/2017 18:19
כנראה בחברות בהם מהנדסים ומתכנים אינם כח האדם העיקרי.
🕒 פורסם בתאריך: 02/11/2017 18:24
גם אני הייתי בחברה שמומנה ע"י המדען וקיבלתי חופש מהיום הראשון
🕒 פורסם בתאריך: 02/11/2017 18:28
אני כרגע חושב על שתי חברות על טהרת המהנדסים (+הנהלה).
🕒 פורסם בתאריך: 02/11/2017 18:30
אני יודע שיש חברות שבהן החוזה כמעט מוכתב על ידי המדען, והמיקוח הוא רק על השכר.

אני מנחש שהדבר תלוי בסוג החוזה עם המדען ובאחוז המימון החיצוני.
🕒 פורסם בתאריך: 02/11/2017 20:02
אני מכיר כמה וכמה חברות הייטק ולוטק שמשלמות ימי מחלה על פי החוק.

@oz1987 אני מקפיד לעשות משא ומתן על כמה שפחות דברים ועל מה ששווה הי הרבה כסף. למשל אני לעולם לא אתווכח על ימי חופשה למרות שבאחד ממקומות העבודה של קיבלתי 10 ימים בשנה. כשקיבלתי הצעת עבודה גם השכר לא היה כפי שחשבתי שסיכמנו וקרן השתלמות רצו לתת רק אחרי שנה.

ימי החופשה לא מעניינים בעיני כי יום חופש שווה נניח 1000 שקל, עוד 3 ימי חופשה זה 250 שח לחודש ברוטו. לא שווה להזכיר את זה. מצד שני קרן השתלמות זה גם יכול להיות 1000-1500 שח נטו לחודש.

אז על הקרן השתלמות התעקשתי וקיבלתי וגם הצלחתי להוציא עוד 1000 שח בשכר.

אחרי פחות משנה שראיתי שאני עושה הכל כבר התעקשתי על עוד העלאה וקיבלתי אותה.