⬅ חזרה לאינדקס

ממה ברוקרים מרוויחים ?

🕒 פורסם בתאריך: 30/12/2021 11:07
אני לא שואל לגבי בנקים שם גובים עמלות אחוז מגודל התיק, אלא בתי השקעות ישראלים -

האם מרוויחים נטו מעמלות קניה ומכירה / דמי שימוש חודשיים ? או שיש משמעות גם לגודל התיק ?

אני שואל כדי להבין מה כושר המיקוח שלי לעומת אחרים

אני אדגים להמחשה -

משקיע א' ומשקיע ב' הם משקיעים פאסיביים, מבצעים מעט מאוד פעולות, מחזיקים ב1-2 קרנות בלבד ורצים איתם שנים (מכניסים כסף חדש מידי רבעון)

למשקיע א' תיק של מיליון שקלים ,

למשקיע ב' תיק של 100K

נצא מנק' הנחה ששניהם לא צברו את הכסף בבית ההשקעות הנוכחי אלא העבירו את התיקים ממקום אחר AS IS

ונצא מנק' הנחה נוספת ששניהם יכניסו בעתיד בכל רבעון לבית ההשקעות סכום זהה - כלומר אם נסתכל על עמלות קניה ומכירה / דמי שימוש חודשיים / המרות מט"ח וכו' - משקיע א' ומשקיע ב' יכניסו לבית ההשקעות בדיוק את אותה ההכנסה השנתית על השקל.

האם למשקיע א' יהיה יתרון בהתמקחות על גובה העמלות ? ברוקרים מקבלים עמלות מסוימות מהרשות לניירות ערך / בורסות חו"ל על אחוז מגובה ההשקעות שנכנסות דרכם ?

תודה לעוזרים
🕒 פורסם בתאריך: 30/12/2021 11:37
כן.

בגדול, ככל שהתיק שלך גדול יותר כן יש לך יותר כושר מיקוח.

זה לא שגודל התיק תורם ישירות להכנסות של הברוקר, אבל הוא תורם בעקיפין.

למשל ככל שהברוקר מנהל יותר כספים ככה הוא "נראה" יותר טוב (שיווקית).

ובונסף, ככל שיש לך יותר כסף ככה יותר סביר שתשלם להם הרבה על עמלות. גם אם אתה לא עושה את זה בפועל, לפעמים יותר קל לברוקר להסתכל על גודל התיק מאשר על סך העמלות שאתה משלם.

וכמובן שאם אתה לקוח חדש שמביא כסף מבחוץ, אין לברוקר שום דרך לדעת כמה הוצאת על עמלות בעבר ולכן הדרך היחידה שלו להניח עמלות עתידיות זה לפי גודל התיק.