⬅ חזרה לאינדקס

ללמוד יעוץ לכלכלת המשפחה

🕒 פורסם בתאריך: 30/12/2021 15:28
שלום,

בשנים האחרונות אני מאוד מתעניין בכלכלת המשפחה והתפתחות אישית. אני כרגע עצמאי ויש לי לא מאט עבודה בתחום שלי אבל חושב לשלב עוד תחום. חשבתי ללמוד יועץ לכלכלת המשפחה ולעבוד בזה במקביל לעסק שלי.

האם יש לאנשים נסיון בתחום? האם יש כאילו שעובדים בזה ויכולים לשפוך קצת אור על איך זה? כמה מרוויחים, האם יש מספיק דרישה לזה וכו?

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 30/12/2021 15:50
אתה שוקל מקצוע בלי לדעת עליו כלום? למה לא מוליך כלבים? משקה גינות ציבוריות? מחנה קורקינטים? מלווה בודדים לארועים?

כמה עצלנות בפוסט אחד :roll:

ברוך הבא לפורום
🕒 פורסם בתאריך: 30/12/2021 15:56
אתה רציני שזה התשובה שלך לבן אדם שמבקש מידע? אני שוקל מקצוע וכן שואל עליו שאלות ומנסה להבין כמה שיותר מעבר למה שכתוב בגודל.

תודה על התשובה המנומקת שלך שבאמת ממש עוזר לי להתקדם בחיים.
🕒 פורסם בתאריך: 30/12/2021 16:10
יש את כל המידע באינטרנט.

אחרי שתלמד תחזור לפה ותחכים גם אותנו :lol:
🕒 פורסם בתאריך: 30/12/2021 16:34
להתחיל אולי בעמותות כמו 'פעמונים' בהתנדבות?
🕒 פורסם בתאריך: 30/12/2021 16:37
תודה. חשבתי על זה. לצערי יש רשימת המתנה מאוד ארוכה ולא פותחים כרגע למתנדבים חדשים.
🕒 פורסם בתאריך: 30/12/2021 16:38
חוץ מניסיון אישי שזה מה שאני מחפש בפורום.
🕒 פורסם בתאריך: 30/12/2021 17:05
כמה זמן אתה יכול לפנות לזה (ביום, בשבוע)?

דרישה מייצרים ע"י פירסום ושיווק מדוייקים.

תלוי כמה לקוחות יש לך, כמה אתה לוקח לליווי (פר שעה? פר חודש? פר חבילת שעות?), כמה זמן נדרש לך ללוות לקוח, כמה ממותג אתה, כמה הוצאות יש לך...

בקיצור, זאת שאלה שאי אפשר לענות לך עליה כי היא תלויה בהרבה פרמטרים שאפילו אין לך מושג איך לחשב אותם.

אתה כבעל עסק עצמאי מרוויח אותו הדבר כמו בעל עסק אחר בתחום שלך? לא, כי כל אחד בנוי אחרת.

ניסיון אישי לא יעזור לך בשלב כזה ראשוני. אתה יכול להיכנס לאתרי יועצים ולבקש מהם הצעות מחיר לליווי בשבילך. כך תוכל להבין מה הם מציעים (יש הרבה אפשרויות ליעוץ - קצר/חד פעמי או לאורך תקופה בריטיינר/לפי שעה, רק עד לסגירת חובות או גם ליווי ביטוחים, משכנתא והשקעות) ולהבין את היחס בין סוג היעוץ למחיר שלו ואת היחס בין יועצים ממותגים ובין לא מוכרים.

כדאי שתיכנס גם לאתרי קורסים לכלכלת בית ותראה מה הסיליבוס ועם איזה ידע אתה יוצא משם (בנוסף לידע הקיים אצלך) ולהבין איזה יעוץ תוכל לתת.
🕒 פורסם בתאריך: 30/12/2021 17:05
אם אתה רוצה שיאכילו אותך בכפית, לפחות תפתח את הפה.

קראת כבר בגוגל? תן תקציר של מה שהבנת ומה חסר. ספר על עצמך ולמה אתה מחפש תוספת.
🕒 פורסם בתאריך: 31/12/2021 09:11
מעבר לשאלות הטכניות המקצועיות והמנהלתיות כדאי להשקיע מחשבה האם אתה אדם שמתאים לזה.

ייעוץ כלכלי הוא בהרבה מקרים קודם כל ליווי וייעוץ נפשי למשפחה. לפעמים צריך לדרוש מהמשפחה לשנות הרגלים, לפעמים להתגבר על חששות ולפעמים זה גם גובל בייעוץ חינוכי או זוגי.

צריך מישהו שמצליח להתחבר בקלות יחסית לאנשים ולתת הרגשה למשפחה שהיא יכולה לסמוך ולהשען עליו, שייתן עצה ולפעמים אולי ינזוף בעדינות. או סתם יתמוך ברגעים הקשים.

בהצלחה,