⬅ חזרה לאינדקס

הקצאת נכסים למתחילים

🕒 פורסם בתאריך: 01/01/2022 12:32
שלום לכולם,

לאחר חודשים של קריאה אינטנסיבית של רוב הפוסטים בבלוג של המשקיעה, אני מאוד רוצה להתחיל להשקיע, והתלבטתי מאוד האם להשקיע בצורה הכי מקטינת ראש שאני יכול (לדוגמאקגופות תגמל להשקעה וזהו) או לפתוח חשבון מסחר בעצמי ולהרכיב תיק השקעות בהשראת אחד מ25 התיקים שהוצגו בבלוג המשקיעה. הלבט העיקרי הוא, האם לאורך זמן יהיה לי מספיק סבלנות אחרי יום עבודה, אחרי מקלחות האכלות והרדמות, לכבות את הנטפליקס ולהתחיל ללמוד להשקיע.

עשיתי צעד ופתחתי חשבון מסחר ב IBI, וכעת אני מנסה להבין איך ובמה להשקיע. מקריאת בבלוג ובפורום אני מבין שהדבר הכי קריטי כעת הוא לבצע הקצאת נכסים. האם בשלב כזה מוקדם כדאי לצלול לעומק ולהתחשב בפנסיות, קרנות השתלמות, ותכנית מניות במקום העבודה? אני מרגיש שככל שאני מנסה לקחת הכל בחשבון אני הולך לאיבוד ובפועל פשוט לא מתחיל להשקיע. האם לא הגיוני יותר להתחיל להשקיע כסף נזיל לפי הקצאת נכסים כלשהי ולהתקדם משם כבר לשאר האפיקים בהמשך?

ולשאלה העיקרית, האם מסתובב פה אקסל כשלהו להקצאת נכסים למתחילים בצורה הבסיסית ביותר? שיכול לקחת בחשבון את כל שאר אפיקי ההשקעה ואפשר פשוט להזין בו את אחד מ25 תיקי ההשקעות הפאסיביים ולשחק איתם?

יש גיליון אחד שמצאתי פה בפורום אבל הוא נראה הרבה הרבה יותר מעמיק מרמת הידע שלי ואני לא יודע איך להשתמש בו לפני שעוד רכשתי משהו בחשבון ההשקעות שלי.
🕒 פורסם בתאריך: 01/01/2022 12:35
אם סכום הכסף המושקע קטן מכל השאר, אין צורך לטרוח כעת עם הקצאת נכסים.
🕒 פורסם בתאריך: 01/01/2022 19:41
לדעתי כן.

לא צריך לדייק 100% בהכל, ואפשר לשנות אחר כך.

ולא צריך לפחד מאירוע מס - עדיף לקבל רק 75% מהרווח מאשר לחכות ולא לקבל רווח בכלל.

לקבל החלטה מושכלת מתוך הבנה זה חשוב, אבל analysis paralysis זה רע.

תחליט איזה אחוז מניות נראה לך, תקנה קרן מחקה מדדים, עולמית או S&P500, שנסחרת בישראל, ויש לך תיק לא רע. תשפר אחר כך.