⬅ חזרה לאינדקס

קרן פנסיה - ביטוח חיים

🕒 פורסם בתאריך: 04/06/2016 23:57
לפי מה נקבע תשלום הפרמיה?

האם הוא מתעדכן משנה לשנה?

במקרה של שאירים לכמה זמן משולמת הקצבה? לפי מה שאני מבין לאלמנה לכל החיים וליתומים עד גיל 21.

הקצבה פטורה ממס וביטוח לאומי עד בערך 12,000 - האם זה נכון? כמה מס וביטוח לאומי משלמים מעל זה?
🕒 פורסם בתאריך: 05/06/2016 12:18
על פי המשכורת הקובעת, שקשורה למשכורת שעליה מפרישים לך לקופה.

*אני לא יועצת פנסיונית. וזה לא תמיד פשוט, למשל אני לא יודעת איך נקבעת המשכורת הקובעת אם המשכורת משתנה בין חודשים שונים.*
🕒 פורסם בתאריך: 09/06/2016 00:44
בהחלט שאלה מעניינת.

@נדב @יוסי
🕒 פורסם בתאריך: 09/06/2016 09:30
המשכורת הקובעת נקבעת בהתאם לתקנון קרן הפנסיה, בדרך כלל מדובר בממוצע של שלוש משכורות אחרונות או 12 משכורות אחרונות הגבוה מבין השניים. לפעמים קיימים מנגנונים שבוחנים גם הכנסה בשנה קודמת וגם כאן לוקחים בחשבון את הגבוה יותר.

חשוב לזכור שבקרן פנסיה משלמים על מה שמקבלים, כך שהתשלום החודשי מבוסס על הכיסוי החודשי המחושב.
🕒 פורסם בתאריך: 09/06/2016 10:35
@נדב

זאת אומרת שאם הייתה הפחתה זמנית בשכר למשך 6 חודשים המשמעות היא:

1. הכיסוי עדיין יהיה כפי השכר הגבוה

2. הפרמיה שתיגבה מתוך ההפקדות תהיה לפי השכר הגבוה

הבנתי נכון?!
🕒 פורסם בתאריך: 10/06/2016 09:12
נכון, במצב זה יבדקו את 12 החודשים בשנה שעברה. אך עדיין תלוי גובה ההפחתה, שישה חודשים זה כבר לא כל כך זמני.
🕒 פורסם בתאריך: 13/06/2016 01:45
@נדב מה לגבי תקופת אכשרה כאשר השכר עולה?

הרי צריך להמתין כמה שנים כדי להחיל תקופת אכשרה על התוספת שכר אך איך נכנס כאן ממוצע של רבעון/שנה אחרונים?
🕒 פורסם בתאריך: 13/06/2016 08:33
מנגנון של תקופת אכשרה בגין עליית שכר העולה על 10% לא קיים בכל קרנות הפנסיה (לדוגמא במנורה מבטחים), למיטב זכרוני קיים עדיין בכלל פנסיה ובמגדל מקפת. במסגרת התקנון האחיד רוצים באוצר להחזיר את המנגנון הזה לכל הקרנות. נחכה ונראה.

בנוסף חשוב לזכור שתקופת אכשרה לא משפיעה על אופן חישוב השכר היא תשפיע האם תהייה זכאי לקבלת קצבה. יתכן מצב שבו על חלק מהשכר שבו השלמת תקופת אכשרה תהייה זכאי לקצבה ועל חלק אחר יחשב לך האירוע כמחלה קודמת.