⬅ חזרה לאינדקס

הבדלים בין מגן מס בברוקר ישראלי לבין הגשת דוח שנתי בברוקר זר

🕒 פורסם בתאריך: 04/01/2022 19:35
היי כולם,

אני בתהליכים לפתוח חשבון מסחר עצמאי ואני מנסה להבין סיטואציה מסוימת שלא מצאתי תשובה חד משמעית בפורום.

אם בחרתי לפחות חשבון בפסגות (זה יוצא לי הכי זול) ואני החודש מוכר מניות בהפסד למשל, אז נוצר לי מגן מס שרץ איתי לכל השנה הקלנדרית ויתקזז עם רווחים עתידים.

כשאגיע סוף 2022 ישנה יתרה מסוימת עדיין במגן המס שלי ואני רוצה להעביר אותה לשנה הבאה, הדו״ח שאני מגיש הוא הדו״ח שזהה למקרה שהייתי סוחר דרך ברוקר זר (IB) ומחויב להגיש בסוף השנה? כי אם כן אז אין כל כך הבדל מבחינת הנוחות (אלה אם אני מצליח לאזן במהלך השנה הקלנדרית) כי בכל מקרה אצטרך להגיש את אותו הדו״ח.

האם אני טועה?

תודה רבה!
🕒 פורסם בתאריך: 04/01/2022 19:41
ההבדל הוא אם סיימת את השנה ברווח, ואז בברוקר ישראלי לא צריך להגיש דוחות.
🕒 פורסם בתאריך: 05/01/2022 09:07
היי חתול לילה תודה על התגובה,

אז בעצם אם סיימתי את השנה בהפסד זה כן אותו התהליך כמו הגשת דו״ח שנתי אם הייתי אצל ברוקר זר? או שטופס 867 זה הדבר היחיד שאצטרך לשלוח?
🕒 פורסם בתאריך: 05/01/2022 09:09
לא יודע, אני משתדל לא לסיים את השנה בהפסד.
🕒 פורסם בתאריך: 05/01/2022 09:12
ללא ספק זה הדרך הכי טובה ששמעתי עליה לחסוך את העניין D: אנסה להגיע לזה גם כמובן אבל בכל זאת אולי מישהו כן קרה לו והוא יודע.

ועוד שאלה קטנה, טופס 867 מכסה את כל ההפסדים וההון מכל הפלטפורמות, אז אם אני מממש הפסד בחשבון אחד, ורווח בחשבון אחר, אז שניהם יודעים שקיזזתי? או שאצטרך להגיש בסוף השנה הבאה גם כן וזה נבדק שנתית?
🕒 פורסם בתאריך: 05/01/2022 10:03
לא, ב- 867 כל ברוקר כותב את מה שהוא יודע.

אם יש לך הפסד באחד מהם אז אתה מגיש דוח שנתי ושם זה מסתדר מול מס הכנסה. בעיקרון יחזירו לך כסף.
🕒 פורסם בתאריך: 05/01/2022 10:03
תמיד צריך לשלוח דו"ח בשביל החזר. בברוקר ישראלי (אם לא חייב בדו"ח מסיבה אחרת) מספיק דו"ח מקוצר (טופס 135) ונספח ג' (רווחי הון). לא יודע אם ברוקר זר מחייב דו"ח מלא (טופס 1301) במקום המקוצר, בטוח שמחייב גם נספח ד' (הכנסות חו"ל)

הפסד לצורכי מס ותשואה שלילית של התיק הם שני דברים שונים
🕒 פורסם בתאריך: 05/01/2022 10:08
תסביר בבקשה? אני כמובן מתכוון לחלקים של התיק שמומשו באותה שנה.
🕒 פורסם בתאריך: 05/01/2022 10:45
העניין הוא שאפשר להחליט מה לממש. אז אם רציתי לממש נייר מורווח ויש לי גם נייר מופסד, אני יכול למכור גם את הנייר המופסד ולקנות אותו מייד בחזרה. בארצות הברית יש מגבלה על מרווח הזמן בשביל לקבל הכרה במכירה, בארץ אין. תאורטית יכולים להגיד שזו עיסקה פיקטיבית לצורכי מס, אבל לא שמעתי על אף מקרה שבו עשו בעיות - אם חוששים, אפשר לקנות במקום משהו אחר (נניח אם זו קרן עוקבת, אז לקנות במקומה קרן אחרת שעוקבת אחרי אותו הדבר).
🕒 פורסם בתאריך: 05/01/2022 10:53
תודה רבה על התגובות חברים, נראלי שהבנתי את מלוא הסיטואציה תודה רבה!