⬅ חזרה לאינדקס

איך מתרכזים לעומק למען השם?

🕒 פורסם בתאריך: 05/01/2022 04:24
שלום לכולם,

בן 30. תמיד היו לי בעיות קשב וריכוז קשות, אני תמיד מזיז את הרגליים, מלא אנרגיה ומתקשה להירדם מאז שזוכר את עצמי; תמיד חושב על 100 דברים במקביל ותמיד הצלחתי להתרכז רק ברבע שעה הראשונה בשיעור או בכל אקט פרונטלי ומאז אני מרחף במחשבות.

לעולם לא לקחתי ריטלין לאחר שדוד שלי אמר לי פעם "Always walk on your own shoes" (כן, הוא בריטי)

בחודשים האחרונים אני שם לב שזה מחמיר מאוד. אני בתפקיד ניהולי בכיר ובעלים של ארגון והמצב שלי עד כדי כך נוראי שאני כל הזמן מתהלך בין משימות קטנות, גם אם אני רואה שיש משימה שלוקחת לי 12 דקות לסיים במחשב, אני אעשה 3 דקות, אעבר רגע למייל, אעשה משהו אחר, אלך רגע לעשות שיחת טלפון ואחזור לעשות עוד 5 דקות וכך הלאה. אני פשוט עובד בצורה רוחבית ולא אופקית - דבר שגורם לעיכוב בביצוע המשימות או גרוע מכך - ביצוע שלהם בצורה לא מושלמת ויסודית.

אני לומד תואר בפתוחה מהזום, אני מוצא את עצמי משלים שיעור 10 דקות, הולך רגע לנגן בגיטרה 5 דקות, חוזר למחשב, נכנס לGOOGLE DOC לקובץ הסטארטאפים שלי ורושם עוד כמה שורות לרעיון, נכנס לסולידית לעוד 3 דקות, פתאום הטלפון שולח איזו התראה - הולך אליו ומוצא את עצמי קורא חדשות ברוטר רבע שעה, חוזר לשיעור לעוד 12 דקות, נכנס ליוטוב ומוציא אקורדים לאיזה שיר שנזכרתי שאני אוהב, מאבד סבלנות נכנס לחשבון מייל, YNET וכו' וכו'.

אני מרגיש שהגעתי למצב שאני מאוד מתקשה לשבת על משהו לאורך זמן ולעשות עבודה באמת עמוקה ואיכותית עם עשייה וחשיבה קריטית - וזה מדאיג אותי.

כן, תמיד הייתי מהאלו שהיו מגישים עבודה או לומדים למבחן בדקה ה90 ומוציאים ציון מצויין, אני חושב שאני מאוד מאוד מהיר מחשבתית ועשייתית אבל בשלב מסויים אני רוצה להפוך להיות מומחה או לפתח מיומנות מושלמת במשהו - אבל בדרך הזאת יהיה לי קשה מאוד לבצע את זה.

מה עושים? אני חייב להילחם בזה. התחלתי שבא לי לכתוב ספר אז אני כל פעם כותב קצת, מקליט אלבום בחדר, ופתחתי חברה חדשה שתייבא מוצר שאני מאמין שיש לו פוטנציאל, החלטתי לקנות בית שבוע שעבר ולעשות ממנו AIRBNB, בנוסף לאחרונה אני מפתח עוד מספר רעיונות בWORD וכמובן כל זה בזמן שאני מפגר בלימודים ולא מוכן למבחנים שיש לי עוד חודש - יש לי עוד כל כך הרבה דוגמאות לדברים דומים. I'M ALL OVER THE PPLACE.

אני מתעסק בהכל אבל גם לא בכלום.

מה עושים?
🕒 פורסם בתאריך: 05/01/2022 04:49
שמעתי שאדרנלין עוזר.

נסה להתעמל/ ריצה לפני.
🕒 פורסם בתאריך: 05/01/2022 05:03
רק אגיד שזה החמיר אצל כולנו בגלל הטכנולוגיה, בטח ובטח בקורונה. כמובן, תלוי בסוג העבודה\אורח החיים לפני ואחרי.

פעם היית יכול לעשות דבר אחד בו זמנית, הטכנולוגיה מאפשרת יותר.

כשאתה עוד מקשיב למרצה תוך כדי, יכול לעבוד בו זמנית, ולסדר עוד סידורים לעצמך - קשה להתגבר על הפיתוי.

מאדם שישב גם שעות על נושא אחד (אני עדיין יכול, אבל רוב הזמן -) אני מוצא את עצמי עובר בין משימות כל כמה דקות.

זה בעיקר מאוד מקשה על כניסה לflow שעוזרת להגיע לעבודה רציפה ונסבלת. מצד שני מרוויחים גמישות רבה.

אין לי פתרונות, המצב הזה לא רע לי רוב הזמן, כי הוא גורם להרגשה של הספק, אבל הוא רע לי במקומות שמצריכים ריכוז למשך שעות.

אולי מוזיקה תעזור, משהו שיאפשר להתרכז בדבר הספיציפי, ואולי סביבה נקייה יותר (חלון רק לזום, מחשב\מכונה רק לזום).

בכל מקרה אני יכול להגיד לך שהסחות דעת הן השטן - דבר ראשון לכבות התראות לא נחוצות. הדבר האחרון שאני צריך, בנוסף לזה שהמוח שלי ממציא תירוצים ופרוייקטים כדי לא לעבוד\ללמוד, הוא איזה חבר ששולח מים שיגרור אותי לחצי שעה של טמטום.

בבגדול ככל שהדבר מעניין אותך יש יותר סיכוי שתשב על זה רציף ולא תרגיש בעיות. אבל זה תלוי ברמת הפרעת הקשב שלך, וכמובן שלא כל מה שחשוב בחיים מעניין. כן יש השפעה להחלטה ורצון - לשים את הטלפון בצד, לסלק מחשבות, לארגן סביבה מתאימה כמו שאמרתי.
🕒 פורסם בתאריך: 05/01/2022 05:48
לפי סדר ההשתלשלות המתואר, אני מסיק שאתה רווק.

מעולה שאתה חושב על לפתור את זה עכשיו (לא ציני)

אני מתכוון לומר שאחר כך (אם יהיה אחר כך) זה יהיה בלתי אפשרי. כמות ההפרעות תעלה אקספוננציאלית, כך שלא תוכל לעשות את כל זה. לא רק לא לעשות מושלם או יסודי, אלא לא לעשות כלל.

תקרא את הטיפ הזה עוד 10 שנים, ותעריך אותי מאוד על חזיון העתיד.

לא ממליץ לא מייעץ,

לא שומע, לא רואה,

ובדרך כלל טועה
🕒 פורסם בתאריך: 05/01/2022 07:07
איש מקצוע דחוף
🕒 פורסם בתאריך: 05/01/2022 08:37
בחור בן 30 שלא החלייט עדיין מה הוא רוצה לעשות בחייו ומחפש כל מיני כיוונים שונים...

כמו כולם...

אתה מציג את זה כאילו זו הפרעה נפשית, אבל זה נראה לי נורמלי לגמרי.

אתה מחפש את הדרך הנכונה ביותר להגשים את עצמך, וזה תהליך בריא בסך הכל.

רק תדאג שתהיה לך את הרווחה הכלכלית כדי לעשות את זה ברוגע ובלי לחץ.
🕒 פורסם בתאריך: 05/01/2022 09:24
מחיפוש בגוגל הפירוש זה לפני שאתה שופט אחרים תנסה להיכנס לנעליים שלהם על מנת להבין את נקודת המבט שלהם. אני לא מבין איך זה קשור לריטלין. האמת שאשמח להסבר...

בכל אופן, אני מסכים עם זה:

אני סטודנט בעצמי ונחשף למגוון רחב של "סוגי" סטודנטים. אתה לא כזה חריג בנוף.

מה שכן, אני חושב שתמיד עדיף לשתף גם אנשים אחרים בקשיים שלך (משפחה, חברים) ואם אתה מרגיש את הצורך אז גם אנשי מקצוע. זו לא בושה :)
🕒 פורסם בתאריך: 05/01/2022 09:52
קשה לומר עלי שיש לי הפרעת קשב לכן יכול להיות שההצעה שלי ממש לא תתאים. מצאתי שקשה לי יותר מבעבר להתרכז לאורך זמן וכשאני צריכה אני משתמשת בשיטת פומדורו - שמה לעצמי טיימר של 20 דקות (אם זה גם לא אפשרי, אז פחות) ובסופו הפסקה (גם עם טיימר) של 5 דקות. ואז שוב ושוב. אחרי כמה סיבובים כאלו, הפסקה ארוכה. ב- 20 דקות ריכוז אני מכריחה את עצמי לא לגעת בשום דבר אחר. יש גם אפליקציות שעושות את זה. תנסה אם נראה לך.
🕒 פורסם בתאריך: 05/01/2022 10:07
תנסה ריטלין או כדור אחר. זה עוזר.
🕒 פורסם בתאריך: 05/01/2022 12:03
נשמע טוב
🕒 פורסם בתאריך: 05/01/2022 12:05
תנסה ללמוד תוך כדי שאתה הולך.

גם אני סובל מהסטטיות הזו.

אם אני רוצה לשמוע הרצאה, אני עושה הליכה ושומע אותה באוזניות.
🕒 פורסם בתאריך: 05/01/2022 14:58
כושר גופני עוזר לי מאוד מהבחינה הזאת.
🕒 פורסם בתאריך: 05/01/2022 16:28
מצב טיסה בסלולרי
🕒 פורסם בתאריך: 05/01/2022 16:57
אני מאוד מזדהה עם מה שכתבת,

אני אתייחס רק לסעיפים שיש לי משהו "חכם" להגיד עליהם

דברים ש(לפעמים) עוזרים לי -

1. חומרים כימיים - ריטלין / אלכוהול / וויד

2. לו"ז / שגרה / תכנית

3. פעילות גופנית

4. עמעום חושים נטול חומרים כימיים

דברים שתמיד מפריעים לי -

5. טלפון עם צלצול / רטט / מסך שנדלק / וואצאפ ווב / סלאק / מייל

6. שפונים אלי בתדירות גבוהה

וכמה הערות על כל סעיף:

1. אם זה לא ריטלין ודומיו, אז זה אפקטיבי רק במינון מאוד נמוך.

אם זה ריטלין, זה לרוב לא מספיק, לפעמים הוא עוזר לי לגלוש יותר אפקטיבית בוויינט, זה צריך לבוא עם "כוונה"

הוא עוזר לי להתמיד כשאני נכנס לאיזשהו שוונג

וגם אז יש לי איזשהו טקס של אוכל (לא עושה לי טוב על בטן ריקה) -> ריטלין -> ..עד שמשפיע.. קקי (כי זה מעודד) -> כוס מים (כי זה מצמיא)

2. הדגש הוא על מעט משימות ואחוז ביצוע גבוה, רצוי למקם ביומן ממש לפי שעות ולבוא לסמן וי כשבוצע

מבחינתי אם רשמתי לעצמי בשעה 11 לעשות כלים, ולקח לי 5 דק' והרווחתי וי קל, כשנגמר היום אני מסתכל על ה-3-4 משימות שעשיתי וזה מרגיש לי מאוד פרודוקטיבי.

רוצה לנגן בגיטרה? אין בעיה, תפנה מקום לזה ביומן ותתעדף שעות שבהן רצף הריכוז שלך נמוך.. תתייחס לזה בתור "פרס" שמחכה לך ברגע שתסיים משימת ריכוז

3. מילת המפתח היא התמדה, ולכן אעדיף פעילות גופנית של 20-30 דק' כל יום-יומיים על פני שעה וחצי פעם בשבוע ואי אפשר לזוז

אם אתה מחפש שילוב של שני הקיצונים האלה אז גוגל stronglifts 5x5, עוד המלצה זה פרילטיקס - לא יקר, לא נדרש ציוד מיוחד

4. זה מצחיק, אבל - משקפיים (ללא מספר), קפוצ'ון, אטמי אוזניים או אוזניות מאסיביות (לפעמים אני משתמש בבוקסות של מטווחים) מייצרים מן "מסגרת" (פיזית) ומפקסים אותי... אוזניות עם מוזיקה גם יכול לעזור, זה משתנה מיום ליום

5. בזמן שאתה מגדיר לעצמך עבודה מרוכזת, כבה נוטיפיקציות מכל סוג (אני משתדל להמעיט איתן גם בשגרה) - סלאק, מייל, דפדפן, פלאפון... הכל על DND

קשה לבצע משימות "עמוקות" עם פחות משעתיים של רצף, לוקח הרבה זמן להיכנס לזון וקל מאוד לצאת ממנו.. האידיאל הוא בין שעתיים ל-3 של ריכוז עמוק

אם הצלחתי להשיג את זה, מבחינתי יום העבודה שלי נגמר.. המעסיק משלם לי על 9 שעות ומקבל בהם סשן אחד של ריכוז ביום.. זה מה שאני מסוגל להציע וזה לא נראה שזה מפריע לו לשלם לי על הסידור הזה

6. כשאני צולל, אני עושה את זה רשמי, הולך למי שמסביבי ואומר בפירוש "אני חייב לעבוד, בבקשה לא לפנות אלי בשעתיים הקרובות"

חומרי קריאה (שלא יצא לי לבחון, אבל התכוונתי) - deep work, atomic habits
🕒 פורסם בתאריך: 05/01/2022 17:18
אני לא יודע אם זה קשור לחלוטין לבעיית קשב, זה נשמע תיאור של דחיינות ברמה גבוהה, ובמיוחד היום עם כל ההתקדמות הטכנולוגית והריחוק מעצמנו ובריחה לסיפוקים מיידיים זה אופייני לרבים. הרעיון של דחיינות זה לא לעשות דברים שגורמים לסבל, ולקבל הנאה כמה שאפשר, ה"פתרון" זה לגרום למוח להבין שאנחנו נהיה בבעיה אם לא נבצע את המשימה. כך יוצא שהרבה אנשים שמתארים בדיוק את מה שאתה מתאר מבצעים את המשימות הנדרשות (גם אם התוצר הרבה פחות טוב מהיכולת) למרות הכל בדקה ה90. לדעתי השיטה הכי טובה להתמודד עם כל הבלאגן הזה זה פשוט לבנות סדר יום ברמה של שעות, מה אתה עושה בבוקר, בצהריים ובערב, כך אתה מרגיש מחויב, ובין הסדר יום הזה אתה קובע לעצמך זמן סיפוק, בין אם לדפדף ביוטיוב או פה בפורום, אבל בזמן שקבעת לעצמך אתה מחויב. ממליץ לשלב עם זה עם איש מקצוע. גם טיפול רגשי יכול לסייע. בהצלחה.

חפש בגוגל את ההרצאה של Ted "להיכנס אל תוך ראשו של דחיין מקצועי", המרצה פחות נתן הסברים להתמודדות עם זה, אבל בכל זאת מעניין ושווה צפיה. אין לי אפשרות לצרף לפה כי זה לא מאשר את התגובה.
🕒 פורסם בתאריך: 06/01/2022 06:52
תודה. כן אכן אני רווק, גר בבית בלי שותפים. על פניו אני נהנה מתנאים אופטימליים. חד משמעית התפנקתי וצריך לשפר את התוצאות עם התנאים.

האמת שהמשפט הזה קצת יותר עמוק, הוא בעצם אומר "לך עם הנעליים של עצמך", כלומר אל תנעל נעליים של אחרים כדי להתקדם (ברגע שאתה לוקח ריטלין אתה משתמש בכימיה של המוח שלך, שלא שייכת למערכת הגופנית העצמאית שלך) ובכך אתה "הולך עם נעליים של אחר" - הוא בעצם אומר , תתמודד עם האתגרים שלך בעזרת עצמך.

האמת שאני נמצא בארה"ב לבד רוב הזמן וזה חד משמעית משפיע. לפעמים צריך לדבר אל מישהו כדי לשמוע את עצמך ולפרוק.

שיטה מצויינת שאני מצליח רק בזכותה במיוחד בלימודים. יש לי תוסף לדפדפן שעוזר לי מאוד עם זה.

תודה על הנקודות. אני הולך לחדר כושר 3 פעמים בשבוע וזה מאוד עוזר גם לשינה טובה יותר בלילה.

יאפ. אני חושב שויתור עצמי וחוסר סיבולת היא אחת מהסיבות העיקריות בכל הסיפור הזה. הכל כל כך קל מהר ומתגמל, כמות דופנים לא נתפסת כל כך קלה להשגה היום והכל כל כך מתומצת. אז פתאום משימות ארוכות ולימודים ארוכים מרגישים מיושנים ולא מתאימים לתרבות הINSTANT. הדחיינות היא האוייב והכרזתי עליו מלחמה.

אציץ בהרצאות.

תודה לכולם

אני חושב שמיקרו משימות ומיקרו מטרות בשילוב לוז זאת באמת הדרך היחידה שתעזור לי לאורך זמן. ממש כמו בצבא.
🕒 פורסם בתאריך: 06/01/2022 07:38
ריטלין...
🕒 פורסם בתאריך: 06/01/2022 08:22
גם נעליים הן עזרים חיצוניים - אתה לא הולך רק עם כפות הרגליים הטבעיות שלך...
🕒 פורסם בתאריך: 07/01/2022 02:38
אשמח לדעת איזה
🕒 פורסם בתאריך: 07/01/2022 06:42
גם אני עובדת בשיטה הזאת, ומצאתי שזה עובד לי מצויין. כמובן שאם אתה מחפש את המושלם ולא מסתפק בטוב מאד - זה כנראה פחות יעיל בשבילך.

לא משנה מה הכוונה המקורית של המשפט, אבל אני חשבתי על פירוש דומה.

כל תרופה מסונטזת, או מיצוי כלשהו (אבקת חלבון, כמוסת כורכום, ציפרלקס, ריטלין) עלולים להביא לתופעות לוואי בחלק אחר של המערכת ולכן עדיף להמנע ככל

האפשר מהם ולהעדיף להשתמש במה שיש לך באופן טבעי.

לדעתי זה לא קשור לתרבות האינסטנט אלא לאופי האנושי. יש כאלה שיכולים להתרכז במשימה/לימוד לאורך שעות אבל רוב האנשים צריכים הפוגות בתוך "הצלילה" הזאת ולכן

הם פתרונות מצוינים להפוגה ולא משהו שצריך להילחם נגדו. בכלל, נראה לי שעדיף לזרום עם סוג האישיות שלך (תוך כדי ניכוש מה שפחות עוזר לך) מאשר לנסות להפוך לבעל אישיות אחרת. תסתכל על זה כסוג של "ללכת בנעליים שלך".
🕒 פורסם בתאריך: 07/01/2022 10:18
קודם כל אני ממש מזדהה איתך וגם סובל מזה. מעדיף לא לקחת ריטלין ודומיו, מה שאני יכול להמליץ זה:

1. בנייד, למחוק אפליקציות שיכולות לרוץ על הדפדפן (רשתות חברתיות לדוגמא), ולהיכנס רק מהדפדפן. אם חשוב לך להמשיך עם האפליקציות, לבטל את כל ההתראות שלהן. במחשב, להוציא מהBOOKMARK אתרים שמסיחים את הדעה שלך (נגיד פורום המשקיעה..) ולהיכנס רק דרך השורת כתובות. הכי חשוב - שאתה מנסה להתרכז, לבטל כל נוטיפקציה של דברים לא דחופים. לשים את הנייד בחדר אחר, לא לפתוח טאב של ווטאספ ווב, וכל מה שאתה יכול לחשוב עליו.

2. תוסף לדפדפן שחוסם זמנית אתרים - אני משתמש ב LEECHBLOCK - אתה יכול להגדיר לו רשימת אתרים, ולכמה זמן לחסום אותם. בתאכלס, זה לא באמת פיתרון מושלם ותמיד אתה יכול לעקוף אותו איכשהו, אבל אני אישית מוצא את זה יעיל. עצם ההודעה שאתה מקבל שחסמת לעצמך גישה לאתר הזה מאפסת אותך ומחזירה אותך לעבודה.