⬅ חזרה לאינדקס

המניות נעלמו בעת ההעברה מהבנק לאיטראקטיב ברוקרס

🕒 פורסם בתאריך: 05/01/2022 22:51
שלום לכולם

ביקשתי מהבנק לבצע עבורי את הניוד ל IB ובמקביל פתחתי בקשה רשמית אצל IB לקבל את המניות ברגע שהבנק יפנה אליהם.

נכון לעכשיו אני לא רואה את המניות שלי לא בבנק ולא באינטראקטיב, האם מישהו מכיר את זה ויכול לומר לי האם זה נוהל תקין או לא.

דבר נוסף , אני ביקשתי מהבנק שלי שיאשרו לי שבעת הניוד לא יהיה שום אירוע מס, אך הם כמובן מתעלמים מהשאלה שלי . האם מישהו יודע לומר לי האם יהיה אירוע מס או שלו . אגב גם חשבון הבנק שלי וגם החשבון באינטראקטיב אלו חשבונות משותפים .

דבר אחרון, אולי זאת שאלה טיפשית אבל האם בימים האלו שבהם מתבצע הניוד המניות שבבעלותי ממשיכות להיסחר כרגיל, כלומר עולות ויורדות בהתאם ליום המסחר .

זהו זה היה קצת ארוך ואני מקווה שמישהו יוכל לעזור לי בזה.

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 05/01/2022 23:03
קח הכל בערבון מוגבל, אני לא מדבר מניסיון אלא רק מהרבה קריאה כאן בפורום -

1. סביר לחלוטין שיקחו כמה ימים, ואפילו יום יומיים שזה יהיה בין הכסאות, לא פה ולא שם.

2. מתעלמים, כי אין אירוע מס, מותר לך להעביר לאן שתרצה בלי למכור, אם הבעלות זהה.

3. אני מניח שזה שונה מפנסיה, כי משוייכות לך מניות ספציפיות שהן עדיין אותן מניות, ככה שזה אותו שער. (עולות ויורדות בהתאם)
🕒 פורסם בתאריך: 05/01/2022 23:05
לפעמים העברות כאלו לוקחות זמן. תאלץ להמתין בסבלנות.

כמה זמן עבר?

וגם בלי קשר, תמשיך להציק לבנק ולברוקר, תדרוש אסמכתאות.

אתה לא מאבד שום דבר בזמן הזה, יש לך בעלות על מניות. מה קורה במסחר בזמן הזה לא מעניין אותך.
🕒 פורסם בתאריך: 05/01/2022 23:23
במידה וזה ימים ספורים זה נורמאלי ויכול לקרות.

קרה לי בהעברה בין ברוקרים בארה"ב.

קרה לי גם הפוך שהמניות כבר הופיעו בברוקר החדש ועדיין נראו גם בישן(זה יותר נחמד).

בכול המקרים זה הסתדר אחרי מספר חד ספרתי של ימי עסקים.

בכול מקרה תשמור תיעוד טוב של המחירים ותאריכי הקניה של כול יחידה כי במקרה של בנק ישראלי לפעמים זה לא עובר(לפי דיווחים שזכורים לי פה בפורום, לא מניסיון אישי) וצריך למלא ידנית (וגם רצוי לשמור תיעוד מסודר).
🕒 פורסם בתאריך: 05/01/2022 23:42
יש עם זה בעיות בהמון מקרים. מנסיון, אם רואים שלא עבר, לבקש שוב להעביר מחירים. כמובן שיכול להיות שתקבל ניתוק, אבל לא תמיד.

אפשר גם ידנית, כאב ראש לפעמים.
🕒 פורסם בתאריך: 06/01/2022 00:40
מי אתה מצפה בדיוק שיסחור במניות שלך?

הן שלך.

הדירה שלך "נסחרת" כרגע?

האוטו שלך "נסחר"?

מניות לא "עולות ויורדות" - בדיוק כמו שהדירה שלך לא "עולה ויורדת".

כמות המניות שלך נותרה כשהייתה.

מה אנשים יהיו מוכנים לתת לך תמורתן זה כבר עניין אחר אבל זה לא קשור לאיפה הן נמצאות : כל המניות של חברה נתונה הן זהות*

==

* - עד כדי כל מיני מקרי קצה כמו מניות ללא זכות הצבעה, ועם זכות הצבעה, וכו' וכו'... אבל זה מיעוט של המקרים
🕒 פורסם בתאריך: 06/01/2022 00:40
לי לא יצא לשמחתי.

זה מעניין,היו לך מקרים שהמחירים\תאריכים לא הגיעו ואחרי בקשה נוספת מהבנק כן הגיעו?
🕒 פורסם בתאריך: 06/01/2022 05:49
בפנסיה או בהעברה בין מסלולים, אין בעלות על אותן מניות שנשארת. למעט הפשטות אפשר לחשוב על זה כך (למרות שגם זה לא מדוייק): מחזיקים נייר מסויים, מתישהו מחזיקים נייר אחר. בינתיים הכסף עשוי לעמוד.

כמו שכתבו לך, במניות שעוברות - אתה מחזיק באותו נכס. המניה היא שלך והיא לא עוברת הנזלה.
🕒 פורסם בתאריך: 06/01/2022 08:12
תשאל אם ינכו מס במקור. אסור לבנק לענות אם חל ארוע מס, וממילא לא הוא מחליט על זה.
🕒 פורסם בתאריך: 06/01/2022 13:53
בכמעט שום מוסד פיננסי לא יעניקו לך בעלות ישירה על מניות "ספציפיות". זה כמעט תמיד בעלות עקיפה : המוסד הפיננסי רושם על שם עצמו אוסף של מניות, ואז רושם (בפנקס אחר) ש-X מהן שייכות "למר ישראל ישראלי". אם אתה מוכר אותן, הם רושמים שכרגע שייכות לך 0 מניות כאלה, ובמקום זה רושמים שעכשיו יש X מניות כאלה ל-"חיים משה". הרישום הוא לפי כמות ולא לפי ה-"מספר הסידורי של כל מניה".

שאלת המחיר או תאריך הקניה לא קשור למניות, זה לא כמו לחמניה שאתה קונה מהאופה,

זה יותר כמו כסף בבנק. בדיוק כמו שבבנק לא משייכים איזשהו "שקל ספציפי" לך - אלא סתם רושמים מספר של שקלים שיש לך בחשבון,

אותו דבר עם מניות.

והתאריך וכו' יותר דומה נניח לרישום של "מועד תחילת פקדון בבנק" - אין קשר אינהרנטי בין התאריך הזה ובין הכסף עצמו. התאריך רשום בלי קשר לנכס ה-"פיזי".

זה לא שברגע שאתה פותח פקדון בבנק פתאום השקלים "נצבעים בירוק ומתחילים לעלות בערכם".
🕒 פורסם בתאריך: 06/01/2022 19:57
@klayhamn

בשום מקום לא כתבתי קונקרטית אותן ניירות לפי מספר סידורי

כמו כשאתה אומר מאה שקל אתה לא מתכוון לשטר מסויים שביד ימין שלך או לשטר מסויים שביד שמאל שלך.

אותם ניירות, כלומר אותו סוג נייר שנקרא 'מניית טסלה' או 'מניית אמאזון'.
🕒 פורסם בתאריך: 14/01/2022 17:46
שבת שלום,

בשעה טובה הניירות ערך שלי עברו מהבנק בישראל לאינטראקטיב ברוקרס.

הבנתי שעלויות הקנייה שלי כפי שבוצעו בבנק (למניות) לא מתעדכנות באופן אוטומטי במערכת אינטראקטיב

דבר שעלול לגרום בעיה בהגשת הדוחות למס הכנסה.

שאלה, האם מישהו יודע במקרה כיצד ניתן למלא את הפרטים במערכת IB ?

תודה רבה :-)
🕒 פורסם בתאריך: 14/01/2022 22:20
יש איזשהו איזור של מס איפשהו באתר שלהם שאפשר למלא את זה לכל אחזקה ואחזקה שלך

טייל קצת בממשק, אני בטוח שתמצא