⬅ חזרה לאינדקס

זוג פורשים

🕒 פורסם בתאריך: 08/01/2022 18:43
הי,

אני קוראת בבלוג שנים רבות, וסוף סוף כותבת.

אז קצת עלינו, בלי יותר מידי פרטים מזהים:

זוג באמצע שנות הארבעים, עם שלושה ילדים בגילאי 10-15. שנינו עוסקים במקצועות חופשיים, לא היי טק.

לשמחתי נחשפתי במקרה לבלוג עם הולדתם של ילדינו פלוס מינוס, ויישמתי את עקרונותיו, כך שאמנם משכורותינו לא היו גבוהות בתחילת הדרך, אבל השתדלנו לחסוך ככל האפשר.

קנינו רק יד 2 או ממסירות, הילדים ינקו, חותלו בחיתולים רב פעמיים וכו' וכו'. לא נעזרנו בבעלי מקצוע כגון עוזרת, מוסך, תיקונים וכו'. מסתדרים לבד.

בעלי היה רוב הזמן בעבודה כך שהתאפשר לי לנהל את משק הבית לפי עקרונות אלה בלי יותר מידי קונפליקטים.

בשנתיים האחרונות, בעלי פרש מהעבודה. זו לא הייתה פרישה מתוכננת, אבל כך יצא, בין עבודות, והחליט להישאר בבית. והאמת? פורח! יש הרבה זמן לתחביבים, למשפחה, לחיות בסגנון החיים שהוא בוחר, ולא ממהר לחזור לעבוד.

אני עברתי לעבוד במשרה חלקית, והאמת שגם אני מרוצה מאוד מההחלטה, והמטרה היא פרישה מלאה.

קצת נתונים:

יש לנו 2 דירות בבעלותינו ללא משכנתא. באחת אנחנו מתגוררים, השנייה מושכרת.

כסף שמושקע בשוק ההון, כמליון וחצי. מתלבטים אם לקנות דירה נוספת להשקעה, או להישאר בשוק ההון.

סה"כ הכנסות-26 אשח,

סה"כ הוצאות-דומה. כיום לא חוסכים בכלל.

סך ההכנסות ישאר קשיח ככל הנראה, ולא צפוי להשתנות משמעותית.

חייבת לציין שככל שהילדים גדלים, קשה הרבה יותר להישאר באורח חיים סולידי. מעניין אם גם במשפחות אחרות זה כך, ואיך התמודדתם?

כיום, מתלבטים! להעלות משרה ולחסוך עוד? להמשיך להנות מהחיים והזמן שלנו?

אשמח למחשבות.

ופרישה מוקדמת ומועילה לכולם אמן.
🕒 פורסם בתאריך: 08/01/2022 18:47
גם וגם, לא סותר!

בהצלחה!
🕒 פורסם בתאריך: 08/01/2022 19:10
ברוכה הבאה לפורום!
🕒 פורסם בתאריך: 08/01/2022 19:19
סליחה על השאלה, אבל ההכנסות הם שכירות + משכורת אחת של משרה חלקית? מה החלוקה אם אפשר לשאול?
🕒 פורסם בתאריך: 08/01/2022 22:50
אני מניח שאילו היא הייתה רוצה לחשוף את זהותה, היא הייתה יכולה גם בלי שטרחת לנסות לעשות לה אאוטינג.
🕒 פורסם בתאריך: 08/01/2022 23:45
בהחלט כן וזה נובע לדעתי משני גורמים עיקריים:

האחד, סף הגירוי עולה. אחר צהריים בגינה עם ילד בן 4 זה כיף לילד ולהורה (למי שיש סבלנות). לא מומלץ לנסות בילוי כזה לילד בן 14. ומהצד השני, כיף יותר לעשות איתם פעילויות מגוונות יותר כשהם גדלים (בלחש אומר - לטוס עם ילדים קטנים לחו"ל זה "לא כיף". עם גדולים, "מאד כיף", כמו שהם אומרים).

השני, השפעת הסביבה על ילדים, בפרט בגיל ההתבגרות, היא מאד גדולה ולא תמיד מספיקים הערכים הסולידים שהילד קיבל בבית.

איך מתמודדים? דוגמה אישית ומוותרים קצת על ערכים כי לא צריך להביא את הילדים לקונפליקט חריף בין הנושא החברתי המאד חשוב לבין מה שמקובל בבית.

וכתבתי בשרשור אחר, חשוב גם לבחור מקום מגורים מתאים. שיהיה חינוך טוב ולא שכונה שמתרוקנת בכל חופשת בית ספר כי כולם בחו"ל.

בנושא הזה של חינוך פיננסי מאד הצלחנו (לא משתחצן, הלוואי והיה נכון לכל הפנים בחינוך). תשאלי עוד אם יש לך שאלות ספציפיות.
🕒 פורסם בתאריך: 09/01/2022 00:08
דווקא מידע מאוד רלוונטי לשאלה.

פותש שואלת על שינוי אחוז משרה ובהסתכלות קדימה לפרישה מוקדמת.

אם 20 אלף זו הכנסה פסיבית (לצורך הדוגמא מביטוח לאומי, דיווידנדים ומהדירה) ורק 6 אלף מהמשכורת, זה מקרה שונה מאשר מצב הפוך ש20 אלף מגיעים מהדירה.

בשביל למנוע אווטינג לא חייבים לפרט כמה בדיוק מהדירה, איפה מושכרת, מי העוד שחתום או מה הוא אכל באותו בוקר. אפשר להגיד שבערך שני שליש לא תלויים במשכורת (כמובן שיש גם עדיפות לפירוט יתר. יש הבדל בין דיווידנדים ולשכר דירה וכד')
🕒 פורסם בתאריך: 09/01/2022 00:08
אני מציע לשקול רעיון אחר, יש לכם פרופיל פיננסי חזק ואפס חוב כרגע, אתם יכולים לקנות עוד דירה במימון גבוהה או אפילו מימון מלא, בלי לממש את ההשקעות בשוק ההון.

ההלוואות הכי זולות שתוכלו לקבל הן (מהטובה לפחות טובה בעיני).

כנגד קרנות ההשתלמות, אפשר גם בגרייס שזה אומר להחזיר רק ריבית.

משכנתא, משהו שלא תוכלו לקחת בהמשך אם שניכם תפסיקו לעבוד לחלוטין.

כנגד תיק ההשקעות, תלוי איפה הוא כרגע ובאיזה מכשיר פיננסי, אבל ברובם אפשר, פשוט התנאים שונים.

כנגד הדירות הקיימות, לא יודע מה התנאים היום מאז השינוי בחוק שהיה בספטמבר.

כבר עכשיו עושה רושם שאתם במצב טוב מאוד כלכלי, אבל אתם עדיין תלויים בהכנסה מעבודה, מהלך כזה יכול לקדם לעבר מצב בו לא תהיו תלויים בהכנסה מעבודה. העלות של המהלך היא בעיקר הזמן והקשב שלכם לכמה חודשים כדי ללמוד את הנושאים הרלוונטים ולבצע את הרכישה, כבר יש לכם שתי דירות אז אני משער שהנושא לא זר לכם לכל הפחות.
🕒 פורסם בתאריך: 09/01/2022 00:17
איך זה מקדם אותם?

מס רכישה של שנתיים עד שלוש דמי שכירות.

במקביל מס גבוה על דמי השכירות (במסלול כולל ניכוי הוצאות), כי כנראה יעברו את תקרת הפטור בשוק בו המחירים גבוהים ותשואת השכירות לא בשמים.
🕒 פורסם בתאריך: 09/01/2022 00:31
אי אפשר לענות על זה ,

אין מספיק נתונים.

הכסף בשוק ההון - דיבידנדים?

האם הכסף הזה משמש גם למחייה או רק צובר ריבית דריבית? מסלול אגחי או מנייתי?

האם הבחירה שלכם ללכת על דירה נוספת כדאית? רק אם נדע מה עושה הכסף בינתיים.
🕒 פורסם בתאריך: 09/01/2022 00:34
נכון חסרים הרבה נתונים על ההשקעות הנוכחיות, העדפות וכישורים לנהל נדלן.

מה שבטוח זה שהם ישלמו הרבה יותר מס ממי שקונה דירה ראשונה או אפילו דירה שניה, אבל שרק היא תושכר.
🕒 פורסם בתאריך: 09/01/2022 01:08
מס על שכירות הוא 10% במסלול הפשוט שזה לא כ״כ הרבה לדעתי.

בשוק ההון כמעט אף אחד לא יתמנף בצורה כזאת, אבל במצבם אפשר לרכוש דירה כמעט בלי להשקיע מהכסף שלך, אלא רק באמצעות מינופים.

מסכים שחסרים הרבה נתונים אבל יש אנשים שלא אוהבים לכתוב פרטים למרות שהפורום אנונימי, הם יוכלו לחשוב על הרעיון ולהבין אם הוא בכלל מדבר אליהם, ולאחר מכן לבדוק יותר לעומק את הנושא.

הקושי ברעיון הוא ליצור תזרים מאוזן, ואפשר להגיע לזה על ידי:

- רכישה באזורים עם תשואת שכירות יחסית גבוהה, למשל את הדירה שאני רוכש עכשיו בבאר שבע מישהו במצב הכלכלי שלהם היה יכול לרכוש במימון כמעט מלא ולהישאר עם תזרים מאוזן.

- שימוש בהלוואות עם גרייס.

ומה יעשו כאשר הגרייס ל7 שנים יגמר ?

- במהלך התקופה עד אז יצמצמו את החוב כאשר תהיה אפשרות, במקום לחיות עם תזרים שלילי.

- לקראת סוף התקופה ינסו להאריך לעוד 7 שנים.

ואם בכל זאת יצטרכו להחזיר במכה אחת חוב גדול בגלל ההלוואה בגרייס?

- אפשר לשקול לממש השקעות בשוק ההון, תלוי במס שיצטרכו לשלם ותלוי מה יעדיפו להחזיק בפרישה.

- אפשר למכור את הדירה השלישית ולהחזיר את כל ההלוואות, 7 שנים זה מספיק זמן לדעתי כדי לצאת ברווח למרות מס הרכישה שישלמו.

וכמובן עוד נקודה חשובה, להחזיק חלק משמעותי מתיק ההשקעות באגח ולקחת הלוואות אחרות במקביל זה חסר היגיון, לכן במידה ויש הרבה אג״ח בתיק צריך לחשוב על הנושא לפני.
🕒 פורסם בתאריך: 09/01/2022 08:57
ההודעה שלי התייחסה להודעה שכבר נמחקה מאז.