⬅ חזרה לאינדקס

הלוואות בריבית אפסית

🕒 פורסם בתאריך: 11/01/2022 09:55
שלום לכולם

כמחווה על הצטרפותי הראשוני לפורום זה מוצע בזה רעיון פשוט תיאורטי אך אולי מסובך טכני

ובזה אקווה להיעזר בחברים.

הנתונים:

1 אדם פותח חשבונות בנק בכמה מקומות בעולם.

2. מפקיד כסף באחד מהם.

3. עושה העברת זה"ב בשעה 18:40 לדוגמא מחשבון בישראל לחשבון בגרמניה.

4. שם השעה היא 17:40 שעה אחר כך עושה העברה לבנק בלונדון. ושוב בברלין השעה 18:40 ובלונדון 17:40

5. דילגתי כמה מקומות בסוף הכסף חוזר לחשבון בישראל.

6 המהלך מבוצע באופן יומיומי (ואוטומטי).

7.בהנחה שבכל המקומות סוף יום העסקים באותה שעה (בכל מקום לפי השעון שלו)

8. האדם לקח הלוואות מכל הבנקים הנ"ל שמשלם עליהם ריבית רק על הימים שהכסף לא נמצא בחשבון (מסגרת אשראי).

9. ובהנחה שבכל הבנקים קיום יתרת זכות בסוף יום עסקים נחשב כאי שימוש במסגרת (כמו בישראל).

התוצאה שמשלם ריבית אחת על הרבה הלוואות מקבילות ולחילופין מקבל ריביות מכלהמקומות על אותו כסף.

האם יש כשל עקרוני ?

האם ניתן בצורה כל שהיא ליישום ?
🕒 פורסם בתאריך: 11/01/2022 10:00
התעסקות, עמלות, הסברים לבנק, חשד להלבנת הון, זמן שלוקח לבנק לקלוט את הכסף.

והעובדה שאין ריבית זכות על יתרה.
🕒 פורסם בתאריך: 11/01/2022 10:16
ההעברה עצמה לא עולה כסף?
🕒 פורסם בתאריך: 11/01/2022 11:00
זה כמה עשרות דולרים כל אחד.
🕒 פורסם בתאריך: 11/01/2022 11:33
ברוך הבא לפורום!

ברור שיש כשל.

העברה בינלאומית נעשית ע"י סוויפט כאשר זה מינימום 15$ לכל כיוון.

תוסיף לזה -

המרה משקל ליורו

המרה מיורו לפאונד

המרה מפאונד ליורו

המרה מיורו לשקל

למה לא לפתוח גם חשבון בטוקיו ובייג'ין ולהמשיך לגלגל את הכסף מסביב לעולם :roll:
🕒 פורסם בתאריך: 11/01/2022 11:38
לא הבנתי מה מרוויח מישהו שעושה את זה, בפועל.
🕒 פורסם בתאריך: 11/01/2022 11:56
עקרונית נשמע כמו משהו שיכול לעבוד, לקחת "הלוואה" מכל בנק מרגע פתיחת יום עסקים עד לסיום, כל עוד אפשר להעביר אותה לבנק אחר לפני שיום העסקים נגמר.

פרקטית זה לא יעבוד טוב, גם כי יש אינספור עמלות גבוהות בדרך וגם כי גובה ההלוואה ה-"תוך יומית" שבנקים מאפשרים לקחת די נמוך. בנקים לא יאפשרו לך כל יום מחדש לקחת הלוואה של מיליון ש"ח ולהחזיר אותה באותו יום עסקים ללא ריבית.
🕒 פורסם בתאריך: 11/01/2022 20:49
שום בנק במדינה מסודרת, כלומר שחתומה על CRS לא יאפשר mokey business כזה. ע"ב מה תאושר הלוואה יומית כזו כאשר הכסף נמשך באותו יום?. זו התנהלות שמרימה את כל ה red-flags שאפשר לדמיין.

יהיה מעהיין לשמוע מה התרחש - נא לעדכן בפורום ולא להשאיר אותנו במתח.
🕒 פורסם בתאריך: 12/01/2022 01:01
זה מה שקורה כשמתחילים לחשוב על המערכת הבנקאית כאילו היה מדובר באיזה מערכת תוכנה/משחק שאתה יכול פשוט לבנות איזה אלגוריתם ש-"יקמבן" את כולה. ממציאים שטויות של לייצר "יש מאין" או perpetua mobila

יש אנשים שאפילו מצליחים בזה לפעמים, ואז דופקים להם אנשים עם מדים בדלת, more often than not
🕒 פורסם בתאריך: 12/01/2022 01:35
היו סיפורים בעבר, כמו the cuckoo's egg, רק שהיום עבר הזמן של כאלה דברים.

מצד שני, אני בטוח שיש טריקים אחרים לאינספור כיום שאנחנו לא שומעים עליהם
🕒 פורסם בתאריך: 12/01/2022 01:39
לא הכרתי את הסיפור אבל ע"פ ויקיפדיה האדם שמאחורי הסיפור נתפס ונענש.

כפי שאמרתי:
🕒 פורסם בתאריך: 12/01/2022 05:11
אם אתה רוצה לעשות דברים כאלה...

יותר להיות חשבונאי, לפתוח חברה ולהתחיל לשחק כמו GOOGLE/APPLE וחברותיהן עם "סנדוויץ אירי כפול" וכו'

ועדיין זה לא תהיה על הלוואה יומית ולשחק מבנק לבנק, אלא להמנע מתשלום מיסים במדינה בה החברה קיימת.

וכן, יש מדינות שמנסות לעצור את זה, ביחוד שבסוף מסתבר שהכסף נשאר בחשבון הבנק המקורי.
🕒 פורסם בתאריך: 12/01/2022 15:11
טוב. אני יורד מזה לעת עתה......

אני אנסה לגייס חוב זול בדרכים חלופיות.

עד היום התעסקתי בנדל"ן שם ניתן למנף על חשבון הקבלן/ הבנק/שניהם. ולהרוויח עליית ערך גם על כסף שאינו שלי תמורת ריביות (לבנק) או מדד (תשומות הבנייה) לקבלן.

ניתן להרוויח על ההון עצמי עד עשרות אחוזים שנתי.

לאחרונה גיליתי שאפשר גם בשוק ההון להרוויח על כסף של אחרים.

למדתי בפורום הזה (ועוד) על שני סוגים של מינוף בשקעה בשוק ההון:

1. I.B. שנותנים הלוואה כנגד הון עצמי טרם הבנתי כמה בדיוק ומה הצורה למינוף מקסימלי.

2. מכירה בחסר של אג"ח ממשלתי בפרט בתקופה (כמו היום) שמחירי הריביות מאד נמוכים. במקרה הזה שמתי לב לשני קשיים א'. עמלה לגוף המשאיל בנוסף על הריבית הנקובה באג"ח (בחברת אקסלנס ביקשו 3.5% שנתי נשמע לי מאד מאד יקר). ב'. כנגד מכירה בחסר דורשים (הנ"ל) שיהיה בתיק סכום של 125% משווי האג"ח הנ"ל. (מה שלא הבנתי בשורט על אגח הסיכון הוא מוגבל למחיר האג"ח כולל הריביות העתידיות הנקובות ולמה נצרך בטוחה מעבר לזה ?).

אני מנסה לבדוק מה הסיכונים במינוף בשוק ההון לעומת מינוף בנדל"ן. כגון:

1 בנדל"ן גם אם שווי הבטוחה יורד הבנק לא מממש את הנכס.

2 בנדל"ן במקרים שונים יש מס נמוך מאוד או בכלל לא.

3 בנדל"ן במקרה שצריך הון עצמי גדול ניתן לצרף שותפים.

אשמח אם תואילו להבהיר לבור כמוני מה והאם הטעות הבסיסית/אחרת שלי
🕒 פורסם בתאריך: 12/01/2022 15:23
להתחיל בקריאה ולמידה של הבלוג של המשקיעה.
🕒 פורסם בתאריך: 12/01/2022 15:35
תודה יוסי'ק

אני אתמקד אחד אחד.

בקשר לאגח.

במקרה הנ"ל של מכירה בשורט של אגח ממשלתי וקניית בכסף שמתקבל ממכירתו + בהון עצמי מדד מניות עולמי או אמריקאי (בלי להיכנס כאן למה עדיף)

כמה מינוף ניתן להשיג וכמה יעלה לי דמי השאלה (בנוסף על ריביות הנקובות באג"ח). ומה הסיכונים שישנם ?

לא מצאתי תשובות ברורות (על משכנתה למטרת נדלן אנשים משלמים ליועצים/ מאכרים/ אחרים כדי להשיג מינוף גבוה וזול כאן לא מצאתי את המפרסמים...