⬅ חזרה לאינדקס

ציפיות לבורסת ישראל

🕒 פורסם בתאריך: 14/01/2022 12:33
היי,

ראיתי שיכול להיות שמוסיפים את בורסת ישראל למדד MSCI Europe. במידה וזה יקרה, אנו אמורים לצפות עליה לא רעה פה אצלנו? הרי זה מדד ענק, שהיקף המסחר בו מאוד גדול, והרי אם ישראל חלק ממנו, אז המחיר של המניות המקומיות אמור לעלות, לא?

באופן כללי, אני חושב שבכללי צריכה להיות כניסה של כסף לבורסה בארץ. גם כי יש בארץ הרבה כסף מזומן שלא מושקע, ואנשים לאט לאט נחשפים לעולם הזה, יותר מבעבר, וגם בגלל מדד MSCI.

מה דעתכם?

*כמובן שאני מודע במאה אחוז שאף אחד לא יודע את העתיד, ואם כן זה היה נפלא. אבל סתם נחמד לשחק עם התחזיות ולהבין את קו המחשבה של חבר'ה רציניים פה
🕒 פורסם בתאריך: 14/01/2022 12:48
האם ייתכן שהשוק כבר משקלל את זה וזו הסיבה לעליות שהיו לאחרונה?
🕒 פורסם בתאריך: 14/01/2022 17:32
יצא לך לעקוב אחרי המדדים כאן בתקופה האחרונה ? אני אחדד את השאלה - יצא לך לעקוב אחרי המדדים כאן בהשוואה למדדי ארה״ב / עולמי? (מתחילת החודש למשל תא 125 למעלה כמעט 5 אחוזים לעומת סנופי שבמינוס 2.5 ) ההשערה שלך כבר מתרחשת דה פקטו, המון כסף זר מוזרם לכאן בתקופה האחרונה, אחת הסיבות לדעתי זה באמת הידיעה ששוקלים להכניס את ישראל למדד עליו דיברת אבל יש עוד לא מעט סיבות נוספות, ומעניין לראות אם המגמה תמשיך לאור הדשדוש שבעולם מתחילת השנה שנראה שממשיך..
🕒 פורסם בתאריך: 14/01/2022 19:01
אף אחד לא יודע מה יהיה כמובן ואני לא מכיר אחרים (שאפשר ללכת לחפש) של הוספה של מדינות שלמות למדד, אבל היו כאן כבר כמה דיונים על הוספה והורדה של מניות ממדד - לדוגמה, זכור לי דיון כזה סביב טסלה לפני ואחרי ההוספה שלה למדד s&p500.

לפחות במקרה של מניות יחידות, המסקנה היא שההוספה למדד יוצרת סוג של ״פיק״ מקומי, כאשר באמת כסף רב מוזרם מהקרנות השונות על מנת לקנות את המניה. יחד עם זאת, האפקט דועך די מהר ותוך זמן לא רב קשה מאוד לראות קשר בין הוספה למדד למחיר המניה. אני לא רואה סיבה להאמין שהאפקט יהיה שונה כאשר מדובר בהוספת בורסה שלמה למדד.
🕒 פורסם בתאריך: 15/01/2022 09:40
אני אישית מאמין מאוד בבורסה הישראלית כהשקעה לטווח ארוך, שנתיים אחרונות כל מדדי ת"א הביאו תשואות ייתר על המדדים המובילים בעולם,

מאמין שגם השנה ת"א ייתן תשואת אלפא לעומת יתר המדדים מכמה סיבות:

1. ביטול אג"ח מיועדות, מה שיכניס הרבה מאוד כסף לשוק ההון הישראלי ע"י מוסדיים.

2. הוספה של ישראל למדד האירופאי - יכניס כסף זר לבורסה בארץ.

3. למרות התעוררות של הציבור בהשקעת בתקופת הקורונה, עדיין 70% מהכסף של הציבור יושב במזומן/פיקדונות/פקם או שווה פיקדונות עם תשואה אפס, ברגע שקרחון הזה יתחיל לזוז , זה אומר עוד כסף שיכנס לבורסה.

4. מכפילי הרווח של המדדים בת"א זולים משמעותית מהמדדים באירופה, 14 ו16 של תא 90 ו35 בהתאמה, לעומת סנופי שעמוד על 23 נוכחי ו27 עתידי.

מה שאומר שהבורסה פה יחסית זולה ועדיין יש מקום לגדילה.

גילוי נאות, מחזיק 20 אחוז מהתיק במחקה תא 125, לא ממליץ.
🕒 פורסם בתאריך: 15/01/2022 18:32
שנתיים זה ממש לא טווח ארוך, ובטח שלא בסיס לשום תכנון פיננסי אישי כזה.

בטווח הארוך ישנם סיכונים מאקרו-כלכליים וגיאופוליטיים שיש לקחת בחשבון כשמקצים נכסים ונותנים משקל גאוגרפי מוטה.
🕒 פורסם בתאריך: 15/01/2022 18:44
אם אני הייתי חייב להמר גם הייתי בוחר בת"א.

הסיבה שהייתי נותן היא בגלל התסוגה אל הממוצע של השנים האחרונות (יותר משנתיים) של ת"א125 שנתן ביצועי חסר מול S&P500.

ג"נ מחזיק מעט מאד ת"א ישירות וחשוף דרך פנסיה וביטוח מנהלים