⬅ חזרה לאינדקס

מה אפשר לעשות עם הפסד דולרי?

🕒 פורסם בתאריך: 14/01/2022 16:53
אמל"ק : מה אפשר לעשות עם הפסד בדולרים שאי אפשר לנצל כמגן מס?

אחד הנכסים בתיק שלי הוא קרן כספית דולרית, כגידור מפני מפולת בשקל+בשווקים.

כידוע בשנים האחרונות קרה התהליך ההפוך ורוב התיק שלי עלה יפה, אבל בחלק הזה יש לי הפסד כתוצאה מהחלשות הדולר.

הבעיה היא שלא ניתן לנצל את ההפסד הזה כמגן מס מול רווחים בניירות אחרים, כי בסיס המיסוי שלו הוא ריאלי ביחס לדולר.

קצת רקע היסטורי לסיבה: בעבר המטבע הישראלי היה חלש (ואף נמחק פעמיים). כך שלמשל אם החזקתי בחשבון מט"ח 1000$ אז לאחר זמן מה כתוצאה מירידת השקל היו לי שם יותר שקלים. אבל ברור שזה לא רווח אמיתי - עדיין יש שם 1000$ וזהו. מכיוון שזה לא הגיוני לשלם מס אם לא היו לי רווחים, הוחלט שהחישוב הריאלי במקרה כזה יהיה ביחס לשער הדולר. במילים אחרות, מס הכנסה אומר: היו לך 1000$, עדיין יש לך 1000$, אז אין רווח ואין מס.

הבעיה שבשנים האחרונות הדולר נחלש ביחס לשקל, אבל באופן סימטרי מס הכנסה אומר: היו לך 1000$, יש לך 1000$, לא הפסדת ואין מגן מס.

אז המצב כרגע הוא שיש לי נכס בתיק שהמערכת של הברוקר מראה לי שהוא ב"הפסד" גדול, אבל אין לי משהו מועיל לעשות עם ההפסד הזה.

האם יש איזה תרגיל שלא חשבתי עליו? לדוגמה, לקנות נכס אחר בדולרים שאם יהיו בו רווחים אז כן אפשר יהיה לנצל את ההפסד כמגן מס?

לא נראה לי שזה ספציפית פועל, כי כאמור, מבחינת מס הכנסה אין לי באמת הפסדים.

מצד שני קשה לי עקרונית למכור נכס מפסיד, אני רגיל לנצל אותם כמגני מס.

רעיונות?
🕒 פורסם בתאריך: 14/01/2022 16:58
אולי הפתרון הוא בצורת ההסתכלות.

אם כאשר המחיר הדולרי לא משתנה לא הגיוני לשלם מס על עליית שע"ח, לא הגיוני גם לדרוש הפסד על ירידת שע"ח.

[אני לא מסכים עם שתי האמירות, אבל אולי זה יעזור לך להשלים עם ה"אין הפסד"].
🕒 פורסם בתאריך: 14/01/2022 17:01
נפשית זה לא מפריע לי (יותר מדי).

אני רק מנסה להבין האם באופן פרקטי ניתן לנצל מה שהברוקר מסמן כהפסד.
🕒 פורסם בתאריך: 14/01/2022 17:08
עלתה כאן טענה, שאני לא בטוח שהיא נכונה, שאם אתה יכול להמיר את הנייר למקבילה שקלית (או במטבע זר אחר בו היה שינוי שע"ח נח יותר), חישוב המס משתנה כך שבמקרה שלך ההפסד יהפוך להפסד שניתן לניצול.

דרך אחרת היא לשנות את ההגדרות אצל הברוקר כך שיציג תשואה דולרית :)
🕒 פורסם בתאריך: 14/01/2022 17:12
תקנה נכס הנקוב בדולר, כך שבעתיד אם הדולר מתחזק תהי פטור ממס על התחזקות של הדולר.

לא ייעוץ.
🕒 פורסם בתאריך: 14/01/2022 17:25
אבל אם הנכס נקוב בדולר, אז כאשר הדולר מתחזק בכל מקרה אני לא צריך לשלם מס (כי המיסוי הוא ריאלי ביחס לדולר).

זה בלי קשר אם כיום יש לי או אין לי הפסד דולרי.
🕒 פורסם בתאריך: 14/01/2022 17:45
השאלה מה האלטרנטיבות שלך? והאם אתה רוצה לשנות את הייעוד שקבעת לכסף הזה מלכתחילה?

- להשאר באותו מצב.

- להמיר לנכס במטבע אחר ואז אתה מקבע את ההפסד,בלי שקיבלת מגן מס.

- לעבור לנכס דולרי אחר אולי מניב יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 14/01/2022 18:24
שאלה מצויינת, כנראה בגלל זה אני פשוט לא אעשה כלום.

עדיין אני סקרן אם יש דרך להרוויח משהו מהמצב (במקרה תאורטי שאני חייב לממש את האחזקה).
🕒 פורסם בתאריך: 14/01/2022 18:54
@חתול לילה , מה שאתה רואה באורדרנט לא מדוייק. בקש מבית ההשקעות שאילתת מס. יש סיכוי שהמס מחושב בהצמדה למדד המחירים לצרכן ולא לדולר.

אם כן כך, תוכל לקבל מגן מס על הנייר הזה