⬅ חזרה לאינדקס

מספר שאלות לגבי תיק ל5-10 שנים הקרובות

🕒 פורסם בתאריך: 17/01/2022 12:57
שלום חברים,

אני בן 22 ולאחרונה נכנסתי קצת לכל עניין שוק ההון ופתחתי תיק השקעות באקסלנס.

אני מעוניין לבנות תיק השקעות בצורת "השילוש הקדוש":

שם נכסמשקלמס' ניירשם ניירדמי ניהולארה"ב שווי שוק גדול621159250ISHARES CORE S&P 500 UCITS ETF0.07מניות אירופה221159094(ISHARES CORE MSCI EUROPE UCITS ETF EUR (ACC0.12מניות שווקים מתפתחים161159169ISHARES CORE MSCI EM IMI UCITS ETF0.18

ויש לי מספר שאלות:

1. אני רואה את עצמי מושך חלק מהכסף (או את כולו) בעוד 5 - 10 למען השקעה בנדלן (או רכישת בית - תלוי מה הראה לנכון). האם אתם חושבים שתיק כזה יתאים?

2. הקרנות הן של בלאקרוק מה שאומר שהמחיר הוא בשקלים אך מגודר לדולר (אם הבנתי נכון מה זה גידור - אז מושפע מהדולר). האם יש לזה השפעה לדעתכם בעוד 5-10 שנים מכיוון שהדולר יורד? בסופו של דבר אני חי בישראל ומושפע מהשקל.

3. באופן כללי מה דעתכם על הרכב התיק?

4. אני רוצה להכניס איזשהו קשר לישראל בתיק (מדד עוקב תל אביב). האם אתם חושבים שזה צעד נכון בהתחשב שאנחנו בערך 0.5% מהכלכלה העולמית? ואם כן אז כמה באחוזים?
🕒 פורסם בתאריך: 17/01/2022 15:51
ברוך הבא לפורום!

בטווח זמן כזה אתה צריך לקחת בחשבון שיכולה להיות בו נפילה והתיק לא יעלה או אפילו יירד. אפשר ואולי יש סיבה טובה להיות אופטימי אבל צריך להיות מודע לסיכון.

למה נדלן עוד 5-10 שנים, למה לא עכשיו? במידה והזמן שבו תרצה למשוך את הכסף יהיה מיד אחרי נפילה אתה גמיש, תוכל לדחות את הוצאת הכסף במספר שנים?

קרנות איריות, פיזור שמחקה את המדד העולמי בקירוב בדמי ניהול טובים. מאוד פופולרי כאן

כלכלית אין היגיון בהחלטה הזו כשלעצמה. למה אתה רוצה? גם אם אתה רוצה להשקיע באחוז היחסי, ההשפעה על התיק שלך תהיה זניחה.

כמובן שאם אתה צופה בזמן הזה לימודים/חתונה כדאי להשקיע מחשבה כמה כסף נזיל אתה רוצה להשאיר (אם בכלל, אולי יש לך תמיכה מההורים או הכנסה ממקור אחר?)

בהצלחה
🕒 פורסם בתאריך: 17/01/2022 15:56
ברוך הבא לפורום!
🕒 פורסם בתאריך: 17/01/2022 16:06
כרגע לא נדלן כי אין לי מספיק הון וגם פחות זמן כרגע להתעסק בכל מה שמסביב.

אני יכול לדחות את הכסף לזמן המתאים.

חשבתי אולי להקצות לזה 7-10 אחוז מהתיק ולהוריד קצת מהשאר. בסוף זה גם שוק שמתפתח.

תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 17/01/2022 19:08
אני אישית הייתי משקיע, זו לא תקופה קצרה מה שמקטין באופן יחסי את הסיכון לירידה ומעלה יחסית את הסיכוי לתשואה. ואם מתממש הסיכון של ירידה בתקופה הזו הייתי שוקל האם וכמה זמן להישאר

תסתכל על הגרף של סנופי החל מ2007 ותנסה לשער מה היית מרגיש ואיך היית מגיב אם היית רוצה למשוך ב2013

אם אתה מאמין שלשוק הישראלי תהיה תשואה עודפת יחסית על שווקים אחרים זה הגיוני

כמובן לא המלצה וכו'
🕒 פורסם בתאריך: 18/01/2022 03:21
למה לא לקנות קרן אחת שמכילה את שלושת הקרנות?
🕒 פורסם בתאריך: 18/01/2022 08:12
כנראה כדי לחסוך מעט בדמי ניהול (0.1 במקום 0.2). האם זה זניח? תלוי בגודל התיק ובעיקר בהגדרה של פות"ש, בתיק של 400 אלף זה יחסוך 400 שח לשנה.

בסוף תיק של שלוש ניירות הוא מאוד ברור ולא באמת מסובך או מורכב, עניין של העדפה.

אמנם יש גם את העניין של הדינמיות בהרכב הקרנות. כשסין תצא מהשווקים המתפתחים זה יכפה עליו שינוי בהרכב התיק. אגב, יש הערכות מתי זה יקרה?
🕒 פורסם בתאריך: 18/01/2022 10:30
אתה טוען ששאר 99.7% של השוק העולמי לא צפוי להתפתח?
🕒 פורסם בתאריך: 18/01/2022 11:47
כמו שכבר אמרו, אם אתה צריך את הכסף עוד 5 שנים אל תכנס ל 100% מניות. יש סיכוי טוב שהשוק יפול מתישהו ב 5-10 שנים הקרובות. אם זה יקרה בדיוק כשאתה צריך את הכסף אתה בבעיה.

הן לא מגודרות לדולר וגם לא מושפעות ממנו (בטח שלא הקרן על אירופה ומתפתחים).

הקרנות מחזיקות מניות בלבד (כלומר חברות). הן לא מתעסקת בפיאט או בגידור).

אישית אני מעדיף קרן עולמית.

גם יותר פשוט וגם מכסה יותר שווקים (למשל חברות בינוניות בארה"ב, או מדינות כמו קנדה/יפן/אוסטרליה).

קרן עולמית כולל גם כמה שברי אחוזים על ישראל.
🕒 פורסם בתאריך: 18/01/2022 19:37
ההפרש תמיד ישאר זניח ביחס לגודל התיק.

אם פותח האשכול היה בוחר לשנות את יחס ההקצאה של הקרנות אז יכולתי להבין, אבל אם הוא פשוט רוצה לעקוב אחרי כל העולם אז אין סיבה טובה לבחור שלוש קרנות שמכסות פחות מדינות.
🕒 פורסם בתאריך: 18/01/2022 19:54
צודק, אכן טעיתי בניסוח. ברשותך אנסח מחדש:

"האם זה סכום משמעותי? תלוי בגודל התיק"

בסופו של דבר 400 שח לשנה הם זהים בין אם נחסכים מהנחה של 50% באינטרנט הביתי ובין אם מדמי הניהול. כמובן שהשאלה מה המחיר של החסכון בדמי הניהול. במקרה הזה הזמן הנוסף שצריך להשקיע ו"סיבוך התיק" הוא זניח (הפעם הכוונה אכן לזניח...)