⬅ חזרה לאינדקס

תחליף לשכר דירה

🕒 פורסם בתאריך: 23/01/2022 07:14
אהלן,

אמא שלי בת 61. יש לה דירה משלה. יחידת דיור שהיא משכירה ועוד בית בבאר שבע שקנתה לפני הרבה שנים.

העניין הוא שהדירה שלה בבאר שבע, שפעם הייתה אטרקטיבית לסטודנטים ( = שוכרים טובים בסה"כ) היא כבר לא כך והשוכרים הם בעיקר אנשים קשיי יום. לעיתים מאחרים בתשלום, לעיתים משלמים תשלום חלקי ובעיקר דורשים דירה בית מלון.

כלומר מתשואה יחסית יציבה של 3.6% (1800 שקל עבור דירה ששווה כ-600 אלף) זו נהפכה להיות תשואה מאוד לא יציבה שדורשת דיי הרבה התעסקות.

היא חושבת למכור את הדירה - ואני חושב על איך לקחת את הכסף שהיא תקבל עבור הכנסה פאסיבי ללא הרבה התעסקות.

אז השאלה בקצרה היא איך לקחת 550 אלף פחות או יותר ולהשקיע אותם בהכנסה פאסיבית?

חשבתי לקנות את המניות שנמצאות במדד תל-דיב ופשוט שתחזיק אותן במשך שנים. (אם תהיה אפשרות אז נאזן פעם בשנה - שנתיים)

האם יש לכם הצעות אחרות?
🕒 פורסם בתאריך: 23/01/2022 12:30
אם המיקוד שנדרש לה הוא ליצור נכס עם מעט תזרים, אולי אחד (או יותר) ממדדי הדיבידנד יכול להתאים לה.
🕒 פורסם בתאריך: 23/01/2022 12:39
רעיון לא רע, עדיף לה לדעתי יהיה לקנות תעודת סל על התל-דיב ולא מניות בודדות וכמובן בבית השקעות ולא בבנק.

קח בחשבון שבניגוד לדירה מס היא כן תשלם.
🕒 פורסם בתאריך: 23/01/2022 12:40
ומה אם המדד ירד במפולת?

כדאי לקרוא בסבלנות את הבלוג של המשקיעה.
🕒 פורסם בתאריך: 23/01/2022 12:41
אני מתפלא עליך, במה עדיף התל-דיב על הסנופי או על קרן עולמית מפוזרת?
🕒 פורסם בתאריך: 23/01/2022 12:47
מעל גיל מסוים בארץ יש על זה הטבת מס באם ההכנסות נמוכות.

מדיבידנדים זרים אין את ההטבה הזו.
🕒 פורסם בתאריך: 23/01/2022 12:57
מה לגבי הפקדה לפי תיקון 190 או משיכת הכסף כקצבה חודשית?
🕒 פורסם בתאריך: 23/01/2022 23:52
מכירה של הדירה תגרור מס שבח גבוה כי אני מניח שמחיר הדירה עלה מאז הרכישה לכן מציע לבחון את הדירה שוב.

מוזר שדירה שפעם הייתה אטרקטיבית לסטודנטים בבאר שבע עכשיו כבר לא, כי האזורים שסטודנטים גרים בהם התרחבו עם השנים, לפעמים צריך לעשות שינויים קטנים כדי להתאים את עצמך לשוק השכירות הנוכחי, מוזמן לשלוח פרטים בפרטי ואגיד את דעתי, אני רכשתי לאחרונה דירה בבאר שבע.

זה גם נשמע כמו פתרון מעניין אם אפשרי, וגם תלוי במכפיל שנותנים שם.
🕒 פורסם בתאריך: 31/01/2022 11:16
אולי כדאי לא לעשות כלום.

אם לא יהיה ווריאנט חדש אז יש סיכוי טוב שהמצב יחזור לקדמותו. אוניבסיטאיות משתוקקות להחזיר את הסטודנטים אל הקמפוסים.