⬅ חזרה לאינדקס

ניוד ביטוח מנהלים לקרן פנסיה משלימה ללא תקופת אכשרה

🕒 פורסם בתאריך: 23/01/2022 11:56
היי :)

יש לי ביטוח מנהלים (עד 2012, מקדם 201) בהראל. אני רוצה לנייד את הצבירה שלו לתוך קופת פנסיה משלימה שפתחתי בדש.

הבנתי שאפשר לשמור על רצף ביטוחי במקרה כזה ולמעשה לא להמתין 60 חודשים בתקופת אכשרה.

משיחה עם נציג (שהוא גם בעל רשיון שיווק פנסיוני) של מיטב דש הבנתי שהם לא בודקים את הנושא בזמן הניוד, אלא רק אם אתבע אותם במשך תקופת האכשרה - רק אז הם יפנו להראל ויבדקו אם באמת הייתי מכוסה בתקופה הזו.

נשמע הגיוני? אי אפשר לבדוק מראש אם יש חפיפה בין הביטוחים?

כעיקרון, אני רואה שבפוליסה שלי בביטוח המנהלים אין תשלום בעת אובדן כושר עבודה, יש רק תשלום במקרה מוות. ז"א שבכל מקרה לא יהיה לי כיסוי בקרן הפנסיה (אחרי הניוד)?

תודה :)
🕒 פורסם בתאריך: 23/01/2022 12:12
שים לב שניוד לא קשור לתקופת אכשרה.

אתה יכול להמשיך 200 ש"ח הפקדות לביטוח המנהלים כדי לשמור אותו פעיל ושאר הכסף לקרן הפנסיה. הכיסוי הוא לפי השכר המופקד, לא לפי הצבירה.

תקופת אכשרה רלוונטית רק אם יש לך בעיות בריאות שעלולות לגרום לאכ"ע או מוות, אם לא אז אתה מכוסה לגמרי ותקופת האכשרה לא רלוונטית לך.

בביטוח המנהלים אין כיסוי לשארים. במקרה מוות היורשים מקבלים את הצבירה והסכום בביטוח חיים, אז לגבי מוות בכל מקרה תהיה לך תקופת אכשרה.

לא יודע לענות לגבי ביטול תקופת אכשרה לאכ"ע בניוד, אבל אתה יכול לרכוש מטריה לביטול תקופת האכשרה באכע ומוות.

נקודה נוספת, שים לב שהמועד האחרון להצטרפות לקרן פנסיה עם כיסוי מקסימלי הוא לפני גיל 41.
🕒 פורסם בתאריך: 23/01/2022 15:40
תודה רבה על התשובה המפורטת!

לא הבנתי רק לגבי הנקודה הזו ^

אז לא יהיה ביטוח למקרה מוות על השכר מעל התקרה בזמן תקופת האכשרה (כלומר, בקופה המשלימה) ?

PS

אני בן 31 וללא בעיות רפואיות מיוחדות, אז אני מניח מהתשובה שלך שזה לא רלוונטי אלי, אבל שואל בכל מקרה :)
🕒 פורסם בתאריך: 23/01/2022 16:10
אין קשר לתקרה לאגח מיועדות, לבין הכיסוי הביטוחי.

אתה יכול לקבל כיסוי ביטוחי על כל השכר, גם במשלימה (אתה צריך לסמן שאתה רוצה כיסוי ביטוחי ואיזה מסלול).

תקופת אכשרה אומרת שלמשך 5 שנים אין כיסוי על מקרה הנובע ממצב רפואי קודם. על מצב רפואי חדש תמיד יש כיסוי, מהיום הראשון.

בקרן פנסיה האלמנה מקבלת 60% עד סוף החיים והילדים 40% עד גיל 18 גם אם יש לך 1000 שח צבירה בקרן.

בביטוח מנהלים אם יש 1000 שח צבירה, היורשים יקבלו 1000 שח ועוד כמה שקנית לביטוח חיים.

לגבי ביטול תקופת האכשרה לאחר ניוד, אני לא מכיר את זה וכתבתי שגם אם זה נכון, מדובר על ביטול אכשרה לנכות ולא למוות כי אין תשלום קצבה לשארים בביטוח מנהלים.