⬅ חזרה לאינדקס

יש לי נזילה מהתקרה ואני גר בשכירות. מה האופציות?

🕒 פורסם בתאריך: 24/01/2022 09:46
היי.

אני גר בשכירות. בניין חדש (בן פחות משנה). הלילה הופיעה נזילה מהתקרה וזה מטפטף.

בעל דירה מודע לזה ואמר שיטפל.

דיברתי גם עם המנהל עבודה והוא מורח אותי בטענות שיש גשם, שהוא לא מטפל מתוך הדירות אלה מבחוץ, שיש סתימה שצריך לפתוח וצריך למצוא איש מקצוע.

אני לא הכי טוב בקטע של צעקות ודרישות שיגיעו מייד לתקן, אבל תוהה מה האופציות שלי. כמה זמן "סביר" לחכות שיתקנו, האם אני יכול לדרוש פיצוי ממישהו וכדומה.

תודה על העזרה
🕒 פורסם בתאריך: 24/01/2022 10:10
פשוט להציק לבעל בית ולדרוש שלא לשלם שכירות על הימים האלה.

הכל פונקציה של כמה אתה רוצה לחדש חוזה.
🕒 פורסם בתאריך: 24/01/2022 10:25
תיקונים כאלה לוקחים זמן, חבלי לידה בבניין חדש זה דבר נפוץ, זה מה יש.
🕒 פורסם בתאריך: 24/01/2022 10:25
את התקלה צריך לתקן מיד אבל בגלל שהתקרה שלך רטובה ככל הנראה צריך לחכות מספר שבועות עד שתתייבש בשביל לתקן קוסמטית מבפנים.
🕒 פורסם בתאריך: 24/01/2022 10:56
איזה קומה אתה? קומה אחרונה, או אולי קומת ביניים? הטיפול שונה בין שני המקרים.
🕒 פורסם בתאריך: 24/01/2022 13:54
להיות טוב בזה:
🕒 פורסם בתאריך: 24/01/2022 13:56
הדירה לא ראויה למגורים? נפער חור בתקרה? מה היתרון בגישה כה אגרסיבית? אתה באמת חושב שזה ישכנע את בעל הדירה?
🕒 פורסם בתאריך: 24/01/2022 14:00
הטיפול זה דבר אחד. בגלל שזה בידיים של בעל הדירה, אין לי הרבה משחק חוץ מללחוץ עליו. אותי מעניין משהו אחר. האם במקרים כאלה יש פיצוי או נהוג לקבל פיצוי, כי כרגע אני נמצא במצב שאני משלם על דירה של X חדרים, אבל בפועל מקבל חדר אחד פחות כי המים מטפטפים והרהיטים שלי מכוסים בניילון
🕒 פורסם בתאריך: 24/01/2022 14:06
אם זו קומת גג אז כנראה שאין ברירה אלא להמתין לאביב לאחר הגשמים וזה באחריות ועד הבית/קבלן לאטום את הגג.

אם זה בקומת ביניים זה לטיפול בעל הבית שלך ושל הדייר מעליך כי זו כנראה בעיית צנרת.

בהצלחה..
🕒 פורסם בתאריך: 24/01/2022 14:21
בבניינים חדשים צפויות תקלות.

אם בעל הבית שלך מטפל בעניין בדחיפות המתבקשת ועושה מה שהוא יכול, קשה לבוא אליו בטענות.

תנסה להבין עם הקבלן מה הצעדים שהוא יכול לעשות כדי שמים יפסיקו להיכנס לדירה במיידי, ואת הבעיות הקוסמטיות תנסה לרכז ליומיים שלושה רצופים בלבד אחרי שהכל יתייבש.

לדעתי, אם מדובר בטפטוף ולא בהצפה אין כאן עניין של דירה לא ראויה למגורים, אבל אם יש שלוליות גדולות זה כבר סיפור אחר.

בהצלחה.
🕒 פורסם בתאריך: 24/01/2022 14:59
אל תריב עם אף אחד.

זו בעיה קטנה שלך, ובעיה גדולה של בעל הבית (אתה קשור לבית רק לתקופת החוזה, ובעל הבית נתקע עם דירה מטפטפת ליותר זמן). זה מקרה שבו לשני הצדדים יש הזדמנות לבחון את התנהלות הצד השני במשהו שלא קשור אליהם אלא לקבלן שבנה את הבניין.

התפקיד שלך: לשקף לבעל הבית את המצב בשטח.

התפקיד של בעל הבית: לריב עם הקבלן שיתקן.

בפועל תיקוני איטום יחכו לתקופה "יבשה" יחסית (אחרי שבוע בלי גשם). יהיה אפשר לבחון את הצלחתם רק בגשם הרציני שאחרי. תקוה שתהיה תקופה יבשה כזו עוד החורף. אם לא, והתיקון יתבצע בקיץ, תשקול שוב אם אתה רוצה לשכור את הדירה לשנה נוספת. תזכור שמי שעשה את התיקון זה מי שפישל בפעם הראשונה...

פיצוי אפשר לבקש \ לדרוש. תלוי במשך הזמן עד שמתקנים, וברמת הנזילה. אם אתה מנפח את גובה הפיצוי שאתה דורש, תזכור שבעל הבית ייקח את זה בחשבון כשהוא יתלבט אם להשכיר לך את הדירה לשנה נוספת. מצד שני, בעל בית שמסרב לכל פיצוי שהוא, תשקול אתה אם אתה רוצה להישאר דייר אצלו...
🕒 פורסם בתאריך: 24/01/2022 16:25
מכל מה שעולה כאן נשמע שאתה בקומה העליונה. אבל, אם זה לא כך ויש דירה מעליך אז מדובר בבעיית צנרת שאין מה לחכות איתה לאביב, זה דורש טיפול מיידי. אחרת, הטפטוף ייעצר מעצמו ככל שיתחמם כי השמש תאדה את השלוליות שנקוו מעליך.