⬅ חזרה לאינדקס

קרן השתלמות ללא סוכן

🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2022 09:49
קיבלתי הצעה מאוד אטרקטיבית לדמי ניהול בקרן ההשלתמות הודות למקום העבודה של אישתי.

אבל, ברגע שביקשתי להעביר אליהם את התיק, הם הודיעו לי שמקום העבודה הנוכחי שלי עובד עם סוכן, ולכן אין להם הרשאות לטפל בתיק.

שאלתי היא:

1. האם אני באמת צריך סוכן פנסיוני? כמה כאב ראש והתעסקות זה ללא הסוכן?

2. האם יש לי דרך לגרום לסוכן שלי להעביר את התיק לחברה עם התנאים המשופרים?

3. האם יש לי אפשרות חוקית להפסיק לעבוד מול הסוכן ולהתנהל ישירות מול חברות הפנסיה/ביטוח, והאם זה מחייב את המעסיק שלי?

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2022 10:13
אמ;לק

אתה לא חייב סוכן.

אתה לא חייב סוכן, אבל יש מקומות עבודה מסוימים שזה חוסך להם [למעסיקים] את ה"כאב ראש" והם מעדיפים לעבוד עם כמה שפחות צמתים.

לעיתים קרובות יש לגופים גדולים [ארגון המורים, חברת חשמל] הפרשים גבוהים בדמי ניהול.

אם זה סוכן שעובד עם אותם גופים ציבוריים, כן. אם לא, פחות שכיח.

אם איני טועה החוק מאפשר לך לנייד את ההשתלמות/פנסיה ללא סוכן לכל גוף שתרצה.

כאשר פתחתי לפני שנה קרן השתלמות לאחי, רק דרך סוכן הצלחתי להגיע לאיזור ה 0.4%, ללא צבירה, היום זה נשמע כמו חלום רחוק.

תלוי כמה צבירה הגעת, כמה אתה יודע לדבר, כמה סבלנות יש לך ושאר ירקות.

בהצלחה
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2022 10:26
כן.

מותר לך לבחור לעבוד עם איזה סוכן שאתה רוצה או בלי סוכן בכלל. המעסיק חייב לאפשר לך.

מה שכן, הרבה פעמים לחברות גמל/פנסיה יש הסכמים מיוחדים עם חברות סוכנים (סוג של הסכמי אי תחרות). אם הסוכן שלך שייך לחברה כזאת, אז לא בטוח שחברת הגמל שאתה רוצה לעבור אליה תסכים לקבל אותך
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2022 13:32
כן, נשמע שזה בדיוק המצב ולכן רציתי להפסיק לעבוד איתו ולהתנהל מולם ישירות. גם ככה את כל התנאים שיש לי עד עכשיו השגתי בלעדיו ובתנאים יותר טובים. אבדוק מה התנאים שהוא יכול להציע ואז אחליט מה לעשות. תודה!