⬅ חזרה לאינדקס

הכנסה פסיבית למחצה מקורס אונליין

🕒 פורסם בתאריך: 30/01/2022 15:37
שלום לכולם,

נראה שהאופציה לבנות קורס אונליין כדרך לייצר תזרים מזומנים במקביל למשכורת היא אטרקטיבית במיוחד. שולי רווח גבוהים + השקעת זמן עבודה פעם אחת ואחריה רק עבודת תחזוקה קלילה וקצירה של הפירות כביכול. "להפוך את התחביבים להכנסה כספית" וכו'.

האם לאנשים כאן יצא ללכת בדרך הזו, ויש להם אישהן תובנות מעניינות? האם זה משתלם? האם זה הרבה יותר קשה במציאות מאשר בתיאוריה וההשקעה בפועל היא הרבה יותר גדולה? האם יש דברים מסויימים שאני צריך לדעת?

בנוסף, נראה שישנם כל מיני פורומים, בלוגים וקורסים שמסבירים איך לעשות את זה, חלקם די יקרים אבל לפי תגובות כביכול בלתי תלויות אונליין עושים רושם שהם רציניים. מצד שני הגישה של המשקיעה היא לא לשלם על קורסים שמלמדים אותך "לעשות כסף".

האם ברמה העקרונית אתם חושבים שכדאי להירשם לקורס מעין אלה, או שעדיף לחפש אלטרנטיבות חינמיות?

אשמח לשמוע על חוויות שלכם, בעיקר ברמה העקרונית כללית.

אם יש לכם אנקדוטות ספציפיות לשתף ואי אפשר כי זה ייחשב כפרסום אז אפשר בפרטי (לי כרגע עדיין לא נפתח הפיצ'ר של לשלוח הודעה ראשון, אז תצטרכו לשלוח אליי).

בנוסף, אני אציין שאין לי נסיון ב"יזמות" ולמרות שיש לי לא מעט תחביבים ומיומנויות עדיין לא גיבשתי איזשהו רעיון קונקרטי.
🕒 פורסם בתאריך: 30/01/2022 16:12
חשבתי ליצור קורס ביודמי כהכנסה פסיבית, אבל אני תוהה אם זה מצדיק את המאמץ.

לפי המודל עמלות שלהם, אם זה לא לינק ישיר שלך אתה מקבל 37% מההכנסות.

קח בחשבון שרוב הפעמים הקורסים במבצע של 30 שח או אם נניח אתה בטורקיה אז 8 ש"ח.

אתה יכול כמובן לתמחר את הקורס שלך ב 200$ אבל אז מעטים האנשים שיקנו אותו.

יש ליודמי גם מנויי פרו, שמשלמים סכום קבוע ויש להם גישה לכל הקורסים באתר, אז גם מהם לא תראה הרבה כסף.

ותוסיף לזה את הבלאגן של דיווח למס הכנסה.
🕒 פורסם בתאריך: 30/01/2022 16:54
אני לא מאמין בהכנסה פאסיבית. יש לי אתר שמכניס לי כסף בכל חודש, מצד שני אני צריך לתחזק אותו על בסיס יומי אז הוא לא כל כך פאסיבי.

באופן דומה גם קורס דיגיטלי, בניתי קורס דיגיטלי, אבל הקורס לא מוכר את עצמו. צריך לעבוד בלמכור את הקורס. אז את ההשקעה הראשונית החזרתי ואולי גם את הזמן שלי אבל לא עשיתי מליונים.

לטעמי, משתלם יותר למכור קורסים של אחרים.
🕒 פורסם בתאריך: 30/01/2022 17:32
באמת נשמע כמו טרייד-אוף לא פשוט. ניסית להשוות את זה להערכה של כמה כסף יעלה לך לאחסן את הקורס באיזה אתר משלך + לפרסם אותו עצמאית בעזרת גוגל אדס וכד'?

כמובן שלא מדובר *באמת* בהכנסה פסיבית. והמטרה לא הייתה לעשות מיליונים אלא להגדיל את דרגות החופש. למשל, לייצר את האופציה העתידית לעשות תואר מתקדם מבלי להקריב משמעותית את ההכנסה בוויתור על המשכורת.

תוכל גם להסביר למה כוונתך ב"למכור קורסים של אחרים"? לבנות פלטפורמת קורסים משל עצמי? איך אוכל לעזור למישהו שבנה קורס בעצמו יותר מפלטפורמות כמו יודמי / קורסרה או שירותים כמו גוגל אדס וכד'?
🕒 פורסם בתאריך: 30/01/2022 18:13
יש כל מיני אנשים אחרים שבנו בעבר קורסים, והם משלמים לך עמלות על המכירה של הקורס.

הם כנראה לא משתמשים בפלטפורמות שציינת
🕒 פורסם בתאריך: 30/01/2022 20:18
זה קשה להפיק תוכן שיהיה איכותי ומועיל מספיק כדי שאדם אחר יבחר להוציא עליו את כספו, וגם אם הכנת תוכן איכותי יש עלויות שיווק לא מבוטלות כדי שפלוני אלמוני יידע שבדיוק הכנת תוכן רלוונטי עבורו.
🕒 פורסם בתאריך: 30/01/2022 21:35
לא עדיף קודם לדעת מה המוצר ורק אחר כך איך למכור אותו?
🕒 פורסם בתאריך: 31/01/2022 10:24
במלים אחרות, לכתוב בלוג, להפוך אותו לפופולרי, ואז לפרסם בו אי אלו קורסים? נשמע גם כמו לא מעט עבודה שוטפת

[פופולרי כי אחרת אותו יוצר היה יכול עשות את זה בעצמו]
🕒 פורסם בתאריך: 31/01/2022 10:28
פייר אינף.

אני פשוט רציתי לקבל פרספקטיבה מאנשים שיצא להם ללכת בכיוון הזה. אולי אני אגלה פתאום שזה ממש לא משתלם, ואז אפסיק לחפש רעיונות לקורס כזה, או להיפך אקבל איזו תובנה מעוררת השראה ואז אחפש אחד באינטנסיביות.
🕒 פורסם בתאריך: 31/01/2022 11:17
אם יש לך רעיון כדאי לך לבדוק את ההיתכנות שלו ע"י זה שתקים אתר שמדמה ממש מכירת קורס כולל כפתור רכישה, תריץ מודעות ותראה אם בכלל יש ביקוש לקורס ולמחיר שאתה מציע.

לא כדאי לך להשקיע חודשים רבים וכסף ולגלות שבסוף אף אחד לא רוצה את הקורס.
🕒 פורסם בתאריך: 31/01/2022 22:05
קל? לא

פוטנציאל גדול? כן

סיכון? קטן מאוד

אני דווקא חושב שעדיף ללכת קורס בעברית, יש הרבה פחות תחרות בשוק הזה, ולא כל המתכנתים, או הסטודנטים יודעים טוב אנגלית.

בכללי הקהל של בוגרי תואר שמחפשים עבודה הוא הקהל עם הכי הרבה פוטנציאל לדעתי, תכנית שתשלב קורס אינטרנטי, הנחייה לפרויקט, ושני מפגשי פידבק עליו יכולה לתפוס חזק מאוד, אבל היא כן תדרוש גם עבודה לאחר ההכנה הראשונית.

הציעו פה קודם להתחיל בבלוג ומשם ללמוד את הביקוש ולצבור קהל, אני בעד הרעיון אבל אולי עדיף קבוצת פייסבוק או יוטיוב.
🕒 פורסם בתאריך: 31/01/2022 22:41
מצד שני... גודל השוק של דוברי העברית שואף ל-0, יחסית לשוק דוברי האנגלית.
🕒 פורסם בתאריך: 01/02/2022 11:03
נכון, זאת באמת התלבטות לא פשוטה. הנטיה הראשונית שלי היא לאנגלית באמת, בגלל שיש לי שליטה טובה בה והשוק גדול מאוד, במיוחד כשנכנסים לנושאים נישתיים יחסית. מצד שני, כמו שהורדוס אמר, השוק הלוקאלי בארץ הוא הרבה פחות רווי עם המון מתחרים מאוד רציניים כמו קורסרה, יודסיטי, יודמי, פולרלסייט וכד'. אפילו לנושאים יחסית נישתיים כמו "איך ללמוד ולהשתפר באלתור ג'אז על טרומבון" יש לא מעט תוכן חינמי מאוד איכותי ביוטיוב + קורסים מאוד רציניים בתשלום של אותם האנשים.

נשמע כמו רעיון מעניין. יצא לך עשות משהו דומה לזה בעבר?
🕒 פורסם בתאריך: 01/02/2022 11:25
אני חושב שבאופן כללי מיעוט התחרות מנצח את טיעון גודל השוק, כמובן שאין תשובה חד משמעית וכל מקרה לגופו ומי שיעבוד מספיק קשה כדי להצליח בשוק הבינ"ל יכול להגיע הרבה יותר רחוק.

לא, אבל אני סטודנט בשנה ג', עם משרת סטודנט, ורואה כמה קשה לאנשים לקבל את המשרה הראשונה שלהם ולכן מסיק כמה ערך אפשר לספק להם וכמה הם מוכנים לשלם כדי להצליח.