⬅ חזרה לאינדקס

קרן מחקה מדד שיש בה רכיב אירופי - לחכות שיהיה עוד יותר זול או לקנות עכשיו?

🕒 פורסם בתאריך: 24/06/2016 18:40
היי חברים, שאלה היפותטית לחלוטין:

אם אני מעוניין לרכוש עוד יחידות מקרן שברובה מחקה את ה-S&P האמריקאי ובחלקה מחקה את מדד ה-Stoxx האירופי, האם כדאי לחכות קצת כדי שהיא תהיה עוד יותר זולה ואוכל לקנות עוד יחידות? אני יודע שבגדול אין טעם לנסות לתזמן את השוק בהשקעה סולידית אבל במקרה הזה כנראה שהירידות באירופה יימשכו עוד כמה ימים.

תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 24/06/2016 18:52
תרשה לי להציג שני מקרים אפשריים (מתוך אינסוף אפשרויות מציאותיות):

1. נניח ושני המדדים ימשיכו לרדת בעוד 20% לפחות.

2. נניח ושני המדדים יעלו משמעותית בשבוע הבא אחרי שהפניקה תרגע.

עבור כל אחד מהמקרים הנ"ל: האם כדאי לך לרכוש היום או לחכות?

אחרי שתענה על השאלה הזו אתה צריך להחליט איזה מקרה יותר הגיוני בעיניך (או מה אתה רואה בכדור הבדולח האישי שלך) ולפעול בהתאם להחלטתך.

לי אישית אין שמץ של מושג מה יקרה היום בערב - קל וחומר ביום שני או בעוד כמה שבועות/חודשים מהיום.
🕒 פורסם בתאריך: 25/06/2016 02:32
האם זו קרן ישראלית? אז בכל מקרה לא נסחרת עד יום שני.
🕒 פורסם בתאריך: 25/06/2016 23:33
לא הבנתי למה התכוונת כשכתבת "השקעה סולידית" כי שני המדדים שהזכרת לא נופלים בדיוק לקטגוריה הזו.

באשר ל"מה יקרה": אמנע מהקלישאה הידועה על ניבוי העתיד וכדומה ורק אציין שהפער שנוצר בין רמת המחירים בשוקי ההון

ביום חמישי והתדהמה (שלא לאמר פניקה) מתוצאות המשאל היה (ועדיין) גדול, גדול מאד, כך שלסערה יקח (לעניות דעתי) עוד כמה ימים

(שבועות?) להירגע ...
🕒 פורסם בתאריך: 26/06/2016 00:00
אין בפורום נביאים ככל שידוע לי.

מה שכן תוכל לעשות, ואני בעצמי עושה, זה לרכוש "במנות", כל פעם שיורד לרכוש עוד קצת במקום לקנות הכל במכה אחת.

אומרים שלא כדאי לנסות לתפוס סכין נופלת, מנסיוני זה בדרך כלל נכון.
🕒 פורסם בתאריך: 26/06/2016 09:14
אם אתה משקיע לטווח ארוך במכשיר פיננסי מבוזר אז תזמון של 3 אחוזים לכל כיוון הוא לא רלוונטי. הוא אולי יגרום לך להרגיש טוב יותר (או רע יותר במידה ותכשל) עם ההחלטה שלך, אבל בעוד מספר שנים הוא "יבלע ברעש" בצורה מוחלטת במידה ואתה מתכוון להמשיך לרכוש יחידות בקרן, לאזן את התיק ולהמתין בסבלנות.