⬅ חזרה לאינדקס

האם קרנות הפנסיה מחייבות להשקיע חלק מהכספים בשוק ההון הישראלי?

🕒 פורסם בתאריך: 02/02/2022 19:24
אם כן, האם אתם יודעים איזה אחוז?

ואם לא למה עדיין מושקעים כל כך הרבה כספים מהפסיה בשוק ההון הישראלי ולא בעולמי?
🕒 פורסם בתאריך: 02/02/2022 19:53
לא.

מנהלי ההשקעות בארץ מכירים יותר טוב את החברות בארץ, יש להם גישה קלה לחברות, מנהלים, מידע וכו'. לפחות זה מה שהם אומרים.
🕒 פורסם בתאריך: 02/02/2022 19:53
הטיית הביתיות?
🕒 פורסם בתאריך: 02/02/2022 21:43
יש גם שיקולי עלות - יותר זול להשקיע בשקלים מאשר להמיר לדולרים ולהיחשף למטבע זר, בורסות זרות וכו' - באופן ישיר

וגם שיקולי מס (אני מניח) כלשהם (נניח, אאל"ט על מניות אמריקאיות [כולל קרנות] חובה לשלם מס על דיבידנדים לארה"ב ולא לישראל - בעוד שהרבה חברות [או קרנות] בארץ הן צוברות, מה שיוצר כנראה יעילות מיסויות כלשהי)

לא מומחה כמובן, זו פשוט ההבנה שלי של הסיפור

ראיתי לא מזמן מחקר שמראה שהטיית הביתיות הולכת ופחותת בשנים האחרונות (בכל המדינות), אבל עדיין קיימת מן הסתם
🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2022 17:54
השוק הישראלי לבדו קטן על המוסדיים הישראלים ויש מגמה של ה_גדלת חשיפה לחו"ל בשנים האחרונות וזה רק גדל עם סך הנכסים שלהם.

יש מדיניות השקעה ותוכל לראות חשיפה לחו"ל. בחלק מהמוצרים קיימים מסלולים מתמחים חו"ל כך שאם תרצה תוכל למצוא את החשיפה הכי טובה בקירוב לצורך שלך.

אני באופן אישי מרגיש בנוח בשוק הישראלי ובחלקו מתומחר בסדר גמור אל מול אלטרנטיביות אחרות. החשיפה סבירה היום יותר מבעבר.
🕒 פורסם בתאריך: 04/02/2022 17:14
המטרה של השקעה בשוק העולמי היא להשיג תשואה מותאמת סיכון יותר טובה לטווח הארוך. המטרה של הקרנות פנסיה זה להשיג תשואה יותר טובה מהמתחרים לטווח הקצר, אז הפיזור פחות מעניין אותם.