⬅ חזרה לאינדקס

מיסוי קרנות ו-RSUs אחרי רילוקיישן

🕒 פורסם בתאריך: 08/02/2022 18:05
שלום לכולם, אני עובר לארה״ב על ויזה L1 בחברה שבה אני ויש לי 2 שאלות:

1. יש לי RSUs שהוענקו בארץ, עברו וסט ועברו שנתיים מרגע הגרנט. אני מנסה לחשב את המס שאשלם בשנה הבאה בהנחה ומכירת המניות יהיו הכנסתי היחידה בישראל. אני הגשתי בקשה לניתוק תושבות ומתכוון לדווח כתושב חוץ לישראל. האם זה הגיוני שאשלם מס שולי בישראל (במדרגת מס נמוכה) ומס רווחי הון שיתחלק בין ישראל לארה״ב? האם בכך יסתכם המס או שיש מס הכנסה רגיל גם בארה״ב?

2. קרן השתלמות וקופת גמל הונית ישנה (פטורה ממס) - במידה ואחליט למשוך את הכסף בעודי תושב מס בארה״ב, מה המס הצפוי?

תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 08/02/2022 19:02
אתה צודק בהערכה שלך, שים לב שתצטרך לדווח על מלוא הרווח בארה"ב ולשלם את מדרגת המס רווחי הון שלך שם (0, 15 או 20 ואולי גם תוספת של 3.8% מס אובמה).

לעומת זאת בישראל תשלם 25% אבל על החלק היחסי של זמן ההחזקה שלך שהיית בו תושב. זמן ההחזקה נספר ממועד ההענקה.

אין צורך לשלם לארה"ב מס רגיל, משום שהוסט קרה לפני שנהיית תושב ארה"ב.

רצחנית מאוד (גגל PFIC או תסתכל אצלי בפרופיל, יש שם פוסט על זה). אם יש כוונה לפדות, עדיף לפני שתהפוך לתושב או אחרי שתחזור לישראל.

בכל מקרה בתור תושב ארה"ב ובהנחה ויש שם לפחות $25,000 במצטבר, תצטרך לצרף דוח מידע כל שנה לדוח השנתי על הקופות הללו.
🕒 פורסם בתאריך: 20/02/2022 12:40
תודה רבה! יש לי פולוו-אפ קטן:

1. אשמח אם תעזור לי להבין (מספרים עגולים לצורך הדוגמא): נניח וקיבלתי מניה בשווי 1000 דולר בעודי תושב ישראלי (כשהמחיר ששילמתי עליהם בישראל הוא כמובן 0 כי זה grant), הוסט קרה בשווי 2000, כשעזבתי את ישראל השווי היה 3000, ונניח שאמכור בארה״ב בשווי 4000 - על פי מה שאתה אומר, ״כל הרווח״ בארה:ב הוא מ-0, השווי בוסט או הרווח השולי מאז שנהייתי תושב מס בארה״ב?

2. איך אני ״מספר״ למס הכנסה על החלק היחסי של זמן ההחזקה שלי כתושב? דרך דו״ח למס הכנסה?

מודה לך שוב על העזרה!
🕒 פורסם בתאריך: 20/02/2022 13:02
מהשווי בווסט.

על השווי בווסט אמנם לא תצטרך להשלים מס רגיל, כי זה אירוע שקרה כשלא היית תושב ארה"ב, אבל מבחינתם כל מה שאחרי זה רווח הון, והם ממסים לפי האירוע, לא לפי כמה זמן הוחזק לפני או אחרי תושבות.

אתה צריך להגיש דוחות באופן רציף עד שתמכור את כל ההחזקות שלך.

אין לי מושג אם זה נאכף בפועל.