⬅ חזרה לאינדקס

חברות אירוספייס ובטחון אמריקאיות

🕒 פורסם בתאריך: 21/02/2022 15:27
יצא לי להתקל לאחרונה בכמה אנשים שבנוסף להחזקה במדדים משקיעים בחלק הספקולטיבי של התיק שלהם בחברות תעשיה אווירית / בטחונית אמריקאית (לוקהיד מרטין, בואינג, וכו').

מה ההיגיון לעשות דבר כזה? הרי אלה חברות מאוד גדולות וותיקות שבסבירות נמוכה יקפצו גבוה בהרבה מהמדד.

לטענתם קונפליקטים חמושים ימשיכו להיות רלוונטיים ב-20 שנה הקרובות, והחברות האלה, מלבד היותן "מפלצות כלכליות" הן בעלות פוטנציאל לשלב טכנולוגיות מתקדמות מאוד בפרוייקטים שלהם , וטכנולוגיות אלה (דברים כמו רובוטיקה ברמה גבוהה, בינה מלאכותית, מטא-חומרים בעלי תכונות רצויות וכו') יהפכו להיות שימושיים יותר ויותר בעתיד.

במלים אחרות, נשמע שהם חושבים שהחברות האלה מתומחרות בחוסר כרגע, אולי כי רוב ההייפ הולך לענקי היי-טק בעיקר, אבל ברגע שיהיה צורך בשימוש בהן בשטח מחירי אותן חברות יעלו מאוד. לפחות ככה נראה לי שהבנתי אותם.

האם יצא לכם להיתקל באנשים שחושבים באופן דומה? אם כן, האם לדעתכם יש הגיון בניתוח כזה של המצב?
🕒 פורסם בתאריך: 21/02/2022 16:02
על כל סקטור אפשר לספר למה הוא ישגשג בעתיד.

שאל את עצמך מדוע קרנות מנוהלות מפסידות כמעט תמיד למדד.
🕒 פורסם בתאריך: 21/02/2022 18:36
יש כאלה שמניחים הנחות על גבי הנחות כאלה.

אני חושב שפשוט מדובר בסקטור דפנסיבי יחסית. לא הכל מטרתו להכות את המדד, תראה אילו מניות נשארו למעלה לעת עתה (אוכל, סטייפלס בקיצור).

מובן שהדבר הרציונלי ביותר הוא מדד עולמי שגם ככה כולל אותן, אבל אנשים אוהבים את הtweaking הזה, כשהם מניחים הנחות שונות ומשונות
🕒 פורסם בתאריך: 21/02/2022 20:08
בואינג ירדה מאוד חזק בתחילת הקרונה, עלתה חלק נכבד בחזרה אבל עדיין מתומחרת הרבה מתחת לשיא.

אנשים שמעריכים שהקורונה תחלוף (או תדעך מספיק) בעתיד הנראה לעין, עשויים לשער שהיא תחזור לכיוון השווי טרם הקורונה. מצד שני לא כל הירידה מקורה בקורונה, אלא גם בתחרות עם איירבאס והתאונות של ה 737.

לגבי לוקהיד - היא הפגינה ביצועים יפים לאורך זמן, לא שזה אומר משהו לגבי העתיד.

מה שכן, שתי החברות הן מסוג החברות שהממשל האמריקאי לא יאפשר להן לקרוס - זה למשל יתרון משמעותי לעומת השקעה נניח בחברת תעופה כלשהי, שעשויה לקרוס לגמרי.

ג"נ - השקעתי בעבר בבואינג ולא מתחרט על כך.

לא ממליץ, לא מייעץ.
🕒 פורסם בתאריך: 21/02/2022 22:33
בנוסף לזה היא גם צריכה להחזיר את ההפסדים הגדולים שהיו לה בתקופת הקורונה.