⬅ חזרה לאינדקס

יש משמעות לכמות הכסף שמזרימים לבית השקעות וכמה מצהירים שתשתמשו בו בשביל מיקוח על עמלות?

🕒 פורסם בתאריך: 25/02/2022 10:45
לא יודע אם זה לכאן או ל"טוסטים באיכות נמוכה", תעבירו אם צריך.

שואלים אותי אם זה למסחר יומי או להשקעה לטווח ארוך, האם אני צריך להעמיד פנים שזה מסחר יומי כאשר בפועל אני מחזיק מניות לטווח ארוך?

סליחה על השאלה הפעורה.
🕒 פורסם בתאריך: 25/02/2022 10:47
למה לשקר אם זה יחזור אליך בהמשך?

בית ההשקעות גם רוצה להרוויח. מה אתה חושב שיקרה?
🕒 פורסם בתאריך: 25/02/2022 11:02
כן, נו... אבל... כאן, בפורום (ובשיח הפנימי) אני קורא לזה "שקר"... מישהו אחר, עם יכולות טובות יותר לבניית נרטיבים אלטרנטיביים ויחצנות, יציג את זה בסגנון של "רציתי אבל לא הלך"...

בסוף, הם מרוויחים גם מ 0.1% לסוחרי יום וגם לסוחרים שנתיים, פשוט מסוחרים סולידיים פחות...

איך זה חוזר בהמשך? הם הרי נותנים את העמלה הזאת לפני הקניה.

(אני מבין שאני מפספס כאן מלא ניואנסים שמשקיעים יותר מנוסים לוקחים כמובן מאליו, ולכן הפוסט).
🕒 פורסם בתאריך: 25/02/2022 11:03
אתה תקבל יום אחד הודעה שהם סוגרים לך את החשבון/מעלים דמי ניהול.

חפש מקרה דומה בפורום, נדמה לי שעם אקסלנס, לא בטוח.
🕒 פורסם בתאריך: 25/02/2022 11:05
הו!

מעולה!

בדיוק מה שחיפשתי.

תודה רבה!

(יש לך במקרה רעיון למילות חיפוש לכוון אותי?)

(עריכה: לא משנה, מצאתי (התכוננתי לחיפוש יותר מסובך אבל מדובר בתוצאה הראשונה בגוגל עם "אקסלנס" והמשקיעה), עוד לא קראתי את התרד אבל אם השאלה שלי מעניינת מישהו אחר אז- " אקסלנס - סגירת חשבון השקעות עקב מיעוט פעולות".

ושוב תודה - "חתול לילה")
🕒 פורסם בתאריך: 25/02/2022 11:06
למה לשקר עבור כמה גרושים הבדל בעלות המסחר.

כמו שנאמר

:
🕒 פורסם בתאריך: 25/02/2022 11:19
זהו, אני בדיוק קורא את התרד ההוא...

תודה.

אכן גרושים (לפחות בנפח ההון שלי) אבל... היי, לדבר על "גרושים" בצורה מזלזלת באתר הזה?! {צקצקצק} ( :) ).
🕒 פורסם בתאריך: 25/02/2022 12:22
אם שמת רק גבינה צהובה, מיד יעבירו אותך לשם
🕒 פורסם בתאריך: 25/02/2022 16:00
;)
🕒 פורסם בתאריך: 25/02/2022 16:27
מז זה יתן לך שאתה משקר?

הרי הצד השני מיד יידע זאת.

אם נח לו, ישתוק וכשיהיה לו לא נח, יוכל לסגור לך את החשבון מיד או להקפיץ את המחיר ויהיה לך קשה לבוא בטענות.
🕒 פורסם בתאריך: 25/02/2022 16:46
אבל הוא לא ידע זאת מייד, הוא ידע זאת בעוד שנה ובכלל לא הייתי בטוח שהם עוקבים אחרי דברים כאלו (מהתרד שהפנו אותי אליו עולה שזה היה סתם תירוץ לגרום לפות"ש לרוץ אליהם)...

בכל אופן חשבתי שאולי אם הם נותנים לך מחיר אז זהו, אני איתם במחיר הזה... פחות או יותר... אירוסין קתוליים...

אכן, על "לסגור חשבון" מודה שלא חשבתי.

הנחתי שמקסימום יעלו תעריף, אם בכלל ישימו לב, וגם זה לא בהרבה וגם זה רק על קניות חדשות.

כלומר אם קניתי SNP\ואנגארדים ב 100 אלף שקל ל100 שנים ביום הראשון להצטרפות, אז הם קנויים אצלי בחשבון חינמי שהם פתחו לי עם הציפיה שאסחור בכל יום (ללא דמי אחזקת ניירות ערך\שקר כלשהו)- כל עוד בית ההשקעות קיים.

זה שבשנה 2 (מתוך 100) הם יעלו לי את העמלה ל10% במקום 0.1% לא כל כך אמור להפריע לי לאורך חיי הטבעיים D: .
🕒 פורסם בתאריך: 25/02/2022 16:55
לא יודע מה הם יעשו.

מעבר לעניין המוסרי של השקר, בעיני זו טעות להיות בידיים של גוף מסחרי שיכול לסיים התקשרות שחשובה לי מהיום למחר בתמורה לסכומים זעומים. אבל כל אחד והעדפותיו.
🕒 פורסם בתאריך: 25/02/2022 17:06
טוב, אין כאן עניין מוסרי או לא, זה פשוט לשקר.