⬅ חזרה לאינדקס

תיק השקעות- בן 18

🕒 פורסם בתאריך: 02/07/2016 05:14
היי,

אני כרגע מנסה לתכנן את תיק ההשקעות שלי. המטרה של התיק היא חיסכון כללי לטווח של 15 שנה.

קצת רקע על התיק-

פתיחת תיק בסכום של 30,000 ש"ח.

השקעה מידי רבעון של 5000 ש"ח.

איזון- פה אני מתלבט אם לאזן מידי רבעון או מידי שנה?

הקצאת הנכסים בתיק היא 50% מניות ו50% אג"ח.

התיק-

אפיק מנייתי:

40%- מגדל מגודרת מטח S&P 500 MTF

10%- Russell 2000

אפיק אג"ח:

30%- תכלית TTF ממשל שקלי ר.קבועה 2-5

20%- פסגות PTF מדדיות 2-5 שנים ממשלתיות

אשמח לשמוע הערות/ביקורות/חוות דעת.

תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 02/07/2016 07:32
למה 50% אג"ח?
🕒 פורסם בתאריך: 02/07/2016 07:43
אם החלטת על הקצאת נכסים ואתה מפקיד כל רבעון, אין לך התלבטות אמיתית (מלבד נושא עמלת המינימום). פשוט תאזן במעמד ההפקדה.

להבנתי עלות הגידור בטווח הארוך גבוהה מידי. ממליץ לך לקרוא קצת על הנושא לפני שאתה מחליט אם לגדר או לקחת פוזיציה חשופה.

איך הגעת למספר 15? יש לך תוכנית לכסף שתצא לפועל עוד 15 שנה?
🕒 פורסם בתאריך: 02/07/2016 07:43
וביתר פרוט: האם אתה יודע מה התשואות שיש היום על אג"ח ממשלתי קצר? ואיך הוא מתנהג כשהריבית עולה?

אני לא טוען שזו השקעה גרועה, אבל דע לענות על השאלות לפני שאתה משקיע.

ובלי קשר, כשאתה מגדר את ההשקעה במניות אתה בעצם מהמר שהשקל יתחזק יותר מהדולר (ומשלם עמלות על ההימור הזה!)

שוב, אם אתה עושה את זה באופן מודע אז אין בעיה.
🕒 פורסם בתאריך: 02/07/2016 09:44
למה לא משקל שווה? למה לא פשוט מדד ממשלתיות כללי?

קודם כל עדיף לזן בהפקדות בלבד ובטווח הקרוב יהיה לך קל לעשות זאת (ההפקדה שלך גדולה ביחס לתיק) אך לאחר מכן כאשר לא תוכל לאזן בקנייה בלבד אז תצטרך למכור ולכן אתה צריך גבולות של סטייה לכל אפיק (אג"חי ומנייתי) אני אישית הייתי משתמש ב-10% מגודל התיק אך זו החלטה שלך.

למה רק ארה"ב? למה לא גם אירופה ושווקים מתפתחים? אם זה בגגלל הפשטות אז דע שיש קרן מחקה שמשקיעה בכל אלו (תכלית מניות חו"ל) אבל היא חשופת מט"ח אבל זה לפעמים גם יתרון במקרה של היפר אינפלציה בארץ וגם העמלות נמוכות יותר
🕒 פורסם בתאריך: 02/07/2016 09:56
אם אני זוכרת נכון, המשקיעה התייחסה לא מעט ליחס בין מניות ואג"ח. גם לפי גיל, גם לפי טווח ההשקעה, גם לפי רמת סיכון אישית וגם לגבי האיזונים בתיק.

על פניו, אם אתה צעיר וטווח ההשקעה שלך די ארוך- היחס אמור לנטות לטובת מניות. לגבי אג"ח, אמור להיות אג"ח ארוך טווח ולא קצר.

מצד שני, אולי אתה מעדיף רמת סיכון יותר נמוכה ואיזון על פני סיכוי להגדלת הון מירבית.

אולי תפרט מה היו שיקוליך?
🕒 פורסם בתאריך: 02/07/2016 12:18
@משקיע מתחיל אני רוצה להשקיע באג"ח עם מח"מ קצר יחסית, אני באמת אאזן ואעשה משקל שווה.

מעוניין רק בארה"ב עקב הפשטות.

@שודד הפינג פונג, בדקתי ואני אכן מעוניין במגודרת כך שאמנע מהשפעה של שינויי המט"ח. החלטתי על 15 בראייה שזה ככל הנראה הגיל שבו אצטרך סכום כסף משמעותי לקניית דירה והוצאות שונות של הקמת משפחה.

@חתול לילה, כן אני רוצה להיות פחות חשוף לתנודות שייתכנו באג"ח ארוך טווח שכן זהו האפיק המייצב בתיק, לכן משקיע בטווח קצר.

@Compound Ninja @בת העמק אני רוצה נחיתה רכה יחסית לשוק ההון, בעתיד אשקול וכנראה אעלה את רמת הסיכון ואעלה את אחוז המניות בתיק.
🕒 פורסם בתאריך: 02/07/2016 12:28
+1

מבלי לייעץ, תבדוק את האלטרנטיבה האמריקאית, היא הרבה יותר זולה ואמינה.
🕒 פורסם בתאריך: 02/07/2016 12:34
מהי האלטרנטיבה? מה השם :)
🕒 פורסם בתאריך: 02/07/2016 12:52
אין לי כוונה לייעץ לך אבל לדעתי אתה חייב לקרוא וללמוד עוד לפני שאתה מתחיל. אתה בדרך לעשות טעויות ששוות הרבה כסף.

הקצאת האג״ח המוגזמת, גידור המט״ח ואולי גם הבחירה בקרנות ישראליות יעלו לך ביוקר.
🕒 פורסם בתאריך: 02/07/2016 13:15
קראתי עכשיו ואני באמת מעדיף לקנות את ה-VOO. יש לי שאלה לגבי המיסוי, 25% על הדיבידנדים, נכון? הדיבידנדים מגיעים לחשבון ההשקעה ולא נצברים?
🕒 פורסם בתאריך: 02/07/2016 14:52
כן וכן.
🕒 פורסם בתאריך: 02/07/2016 15:09
בקרנות הישראליות זה 30% ואז גם יש מס רווחי הון על הדיבידנדים האלה בגלל שהם נצברים (נצברים זה טוב רק אם המיסוי במקור נמוך מהמס של 25% על הדיבידנדים כמו בקרנות איריות)