⬅ חזרה לאינדקס

לעשות סדר בתיק קיים

🕒 פורסם בתאריך: 03/07/2016 15:19
שלום לכולם,

רוב הפוסטים שאתר המשקיעה ואתרים דומים (התמונה הגדולה) עוסקים הרבה בבנית תיק מאפס. החומר המובא בהם הוא משובח, נהיר, ברור ומונגש לקהל הרחב.

הקושי הוא שאין חומר רב, או בכלל, על איך להסב תיק השקעות קיים לתיק השקעות אחר (התואם יותר את רוח הדברים המובאים באתר זה ומקבילותיו).

מהי הדרך המשתלמת (במונחי עלות, מס ותשואה) וה"נכונה" להוציא לפועל תהליך תיקון של תיק קיים, בהנחה והתיק הרצוי הוגדר ונקבע עבור משקיע נתון?
🕒 פורסם בתאריך: 03/07/2016 15:23
הסיבה שאין על זה חומר רב היא שאין תשובה נכונה אחידה לכולם.

* יש אנשים שדוגלים במכירת כל התיק הישן באופן מיידי בשביל לרכוש את התיק החדש "כי התיק הישן לא תואם את הגדרות הסיכון שלהם".

* יש אנשים שיבצעו זאת בהדרגה כך שבכל חודש הם ימכרו חלק מהתיק הישן וירכשו חלק מהתיק החדש כי "מיצוע עוזר למזער נזקים פסיכולוגיים".

* יש אנשים שיחפשו דרכים להכניס את התיק הישן לתוך התיק החדש בשביל להימנע מתשלום מס גבוה.

כל התשובות לעיל (ורבות אחרות) נכונות ושגויות באותה המידה ואתה כמשקיע צריך להחליט מה יותר מתאים לך.
🕒 פורסם בתאריך: 03/07/2016 19:07
אני נוטה ליישם במכה אם החלטתי ששינוי כלשהו הוא עדיף מבחינת סיכון/תשואה/מטרות של התיק.

כמובן שרצוי להעריך את מכת המס שהולכים לקבל ולשקלל את זה גם. אם השינוי הצפוי משפר את תשואת התיק ב0.5% אבל מכת המס שקולה לפגיעה של 1% בתשואה עתידית אבודה על רווחים שיכלו להתקבל מהמס שישולם אז הצעד כנראה לא משתלם כלכלית.
🕒 פורסם בתאריך: 03/07/2016 19:47
בחשבון ממוסה אני עושה את זה לאט תוך קיזוז הפסדים בטווח הארוך זה לא נראה לי ממש משנה ואני מעדיף לא לשלם מס מיותר
🕒 פורסם בתאריך: 04/07/2016 02:01
בהנחה שאין קנס מס גדול מדי באופן מיידי ובמכה אחת לדעתי. אין למה לחכות.