⬅ חזרה לאינדקס

הקצאת נכסים - התחשבות בקופת הגמל הפנסיונית

🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2022 01:34
שלום,

ניסיתי להבין מהקריאה בבלוג ומחיפושים בפורום אבל לא הצלחתי להגיע לתובנה חד משמעית.

אני מבינה שלאחר ההחלטה על הקצאת נכסים אני צריכה להבין איך מושקעים כלל הכספים שלי כי בעצם יש לי רק תיק השקעות אחד, ולכן אני צריכה לבדוק גם מה קורה בקרנות ההשתלמות שלנו למשל.

אני פשוט תוהה אם החישוב שלי צריך לקחת בחשבון גם את הפנסיה.

אני מודה שמצד אחד ברור שאלה גם כספים שלי וגם הם מושקעים במניות באחוז מסוים,

ומצד שני מרגישה שזה נורא מסרבל לי את החישוב ואת האיזונים העתידיים ומדגדג לי להתעלם מהמרכיב הזה. מה גם שהוא לא כסף שיהיה זמין לי באופן מלא בכל מקרה.

לא מצליחה להפסיק להתלבט - מה שמנע ממני בינתיים לפתוח תיק בבית השקעות,

כי החישוב ללא הפנסיה קובע שאני צריכה להשקיע עוד כספים במניות ברכיב הממוסה לפי הקצאת נכסים שלי,

בעוד שהחישוב עם הפנסיה קובע כרגע שאני לא צריכה להשקיע עוד במניות.

אשמח לשמוע מה הגישה שלכם להסתכלות הכוללת על התיק.
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2022 06:19
לא משנה מה תחליטי בסוף (עניין של גישה).

הכי גרוע זה להיכנס לקיפאון עשייה בגלל יותר מדי מחשבות ותהיות.

תחליטי, תפעלי. מקסימום אחרכך תשני.
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2022 07:49
בנוגע לפנסיה לדעתי יש קונצנזוס שאין קונצנזוס?

אני חושב שהרוב לא מחשיבים, כי זה לא באמת נזיל. אבל אולי יש כאלה שכן. (אבל זה לא שעשיתי מחקר עם קבוצת ביקורת).

אל תתני לזה לשתק אותך, זה חסר משמעות מהמון מובנים.
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2022 18:11
אני מתחשב בפנסיה.

זה לא מאד מסובך לאזן.
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2022 18:23
אפשר לתת לפנסיה משקל חלקי, נניח 65%. משתנה בין אנשים שונים.

בכל מקרה גם החלוקה בהקצאת נכסים היא גמישה ואין כלל שקובע בדיוק כמה זה צריך להיות.
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2022 21:08
חד משמעית מחשיב את זה כחלק מהתיק, על אחת כמה וכמה אם זה חלק לא זניח בתיק. זה כסף לכל דבר ועניין וניתן למשוך אותו בכל רגע נתון לעו"ש. אצלי כל הפנסיה, גמל והשתלמות ב100% S&P500. כשהשוק טס הפלח הזה טס, כשהשוק מתרסק הפלח הזה מתרסק. על מי אני עובד אם אני לא אכליל אותו בתיק? אמנם בדיליי, אבל בלחיצת כפתור אני גם יכול להיכנס לאיזור האישי ולראות מה היתרה שם
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2022 21:55
הגישה שלי היא לכלול את קרן ההשתלמות ולהתעלם מקרן הפנסיה (בינתיים)

ההצדקה לכך מול עצמי היא שפרק הזמן ל"הבשלת" החיסכון נמצא בתוך טווח ההשקעה שלי

אני מתכוון להמשיך ולהשקיע בטווח של 6 שנים קדימה לפחות ולכן קרן ההשתלמות "רלוונטית"

מצד שני, אני לא חושב שעדיין אהיה בשלב צבירת ההון בגיל 67 ומתכנן להתקיים מהחיסכון הרבה קודם.. אז כנראה שאתחשב בקרן הפנסיה לקראת 15 שנים לפני הפרישה

מה גם שקל יותר להתייחס לקרן הונית מאשר לקרן עם קצבה שתלויה במקדמים וחוקים שטרם נקבעו