⬅ חזרה לאינדקס

האם מעסיק יכול לדרוש ממני לעבוד בתפקיד שאינו מוגדר בהסכם עבודה?

🕒 פורסם בתאריך: 15/03/2022 09:18
בהסכם עבודה רשום שאני עובד בתפקיד x, אך בגלל שהחברה בה אני עובד יש מין הסתם כמה מחלקות ותפקידים שונים תחתיה, המעסיק דורש שאסגור לו חור שנוצר לו ביום מסוים בתפקיד y

האם זה חוקי? בדקתי בחוזה ולא מופיע בהסכם שאני עובד בתפקיד זה.

נ.ב

לא ראיתי שיש כאן פורום דיני עבודה אז פתחתי באוף טופיק
🕒 פורסם בתאריך: 15/03/2022 09:24
האם אתה מסוגל לבצע את התפקיד?
🕒 פורסם בתאריך: 15/03/2022 09:27
אם אתה רוצה תשובה מעו"ד נסה לשאול בקבוצה

" תשאל עו"ד" בפייסבוק.

אם אתה רוצה את דעתי הלא מקצועית אז אני סבור שזה לא חוקי לדרוש.
🕒 פורסם בתאריך: 15/03/2022 09:30
נשים בצד את ההיבט המשפטי, שגם לא הכי מעניין.

אולי התפקיד יתרום לך מקצועית, אולי תכיר אנשי קשר חדשים, אולי הוא יעריך את המאמץ ותתוגמל בהתאם - יש צדדים חיוביים שכדאי לראות
🕒 פורסם בתאריך: 15/03/2022 09:33
לא התחום שלי, אבל אני מניח שהתשובה המשפטית תלויית נסיבות.

התשובה הנכונה היא שעדיף להיות חכם מצודק. עד כמה השינוי מפריע לך, האם הוא חד פעמי, עד כמה העבודה הנוכחית טובה בשבילך וכו'.

ביחסים ארוכי טווח, החוזה הכתוב הוא חלק קטן מהשיקולים מה כדאי לבקש ובאיזה אופן.
🕒 פורסם בתאריך: 15/03/2022 10:56
תודה לכולם

כן אני מסוגל לבצע את התפקיד, זה לא העניין. העניין הוא שבחיים צריך לדעת להציב קווים אדומים, כי היום זה זה ומחר זה משהו אחר.

מהנסיון *האישי* שלי עם מעסיקים, הם לרוב לא יודעים להעריך שאתה בא לקראתם, אלא רק לקבל מזה ״תאבון״ ולנצל אותך יותר בהמשך הדרך.
🕒 פורסם בתאריך: 15/03/2022 11:18
לדעתי כן.

יכול להיות שאם זאת הרעת תנאים, מותר לך להתפטר בדין מפוטר.

זה לא ייעוץ. אין לי הרבה מושג בדיני עבודה (או בכלל).
🕒 פורסם בתאריך: 15/03/2022 11:21
בדרך כלל הם אמורים לשים בחוזה סעיף שמסביר שאופי התפקיד יכול להשתנות ושאתה מתחייב לעשות אותו על הצד הטוב ביותר

אם לא שמו אני מניח שלחייב לעשות משהו אחר זה תחום קצת אפור שנקבע לפי כמה זה קרוב לתפקיד שלך, אבל לא חושב שיש קייס משפטי

הייתי יותר חושב בכיוון של האם יצא לך משהו מהתפקיד הזה \ מה הקשר עם המעסיק וכו

זה תלוי מעסיק, יש כאלה שירצו שתעזור לסגור חור ויש כאלה שינצלו אבל אתה מכיר יותר טוב את הסביבה
🕒 פורסם בתאריך: 15/03/2022 11:21
זה חוקי לבקש ואתה יכול להסכים לבצע. אם הסכמת, אלה התנאים החדשים של העסקתך.

אם לא הסכמת אתה יכול להתפטר ולקבל פיצויי פיטורים עקב "הרעה מוחשית בתנאי העבודה". תוכל למצוא הגדרה מלאה בסעיף 11א' לחוק פיצויי פיטורים. אפשר גם לגגל ב"כל זכותי".

לכן עומדות בפניך מספר אפשרויות:

1. להגיד למעסיק שאתה לא מעוניין לבצע חלק זה ולקוות שהוא יוותר - המעסיק יכול כמובן לפטר אותך אם ירצה בכך.

2. לוותר ולבצע חלק זה בעבודה - מרגע זה לא תהיה לך כנראה זכאות לקבל פיצויי פיטורין עקב הרעה בתנאי העבודה כי הסכמת לתנאים החדשים.

3. להתפטר ולדרוש פיצויי פיטורין עקב הרעה בתנאי העבודה.

עכשיו זה תורך להעריך את הסיכוי והסיכון בכל אפשרות כי זה ממש תלוי רק בך.
🕒 פורסם בתאריך: 15/03/2022 11:40
איך זה חוקי לדרוש משהו שלא כתוב בהסכם עבודה?? לא מובן

אם כתוב לי בהסכם עבודה בצורה ברורה ולא משתמעת לשתי פנים שאני עובד בתפקיד ספציפי, איך יכולים לדרוש ממני לעבוד בתפקיד שונה ממה שהוגדר וסוכם?

זה מקומם.מאוד. במידה וזה ״כשר״ מבחינה משפטית.

כך או כך אני בטח לא ייתן לו את התענוג ויתפטר תוך תקווה למימוש סעיף 3 שציינת, הוא מוזמן לפטר אותי ולשלם פיצויים.

אבל אני מניח שהוא לא יעשה כלום, כי אני כן סוגר לו חור משמעותי, את החור שאני עוסק בו, באופן קבוע, ויש לו חוסר בכח אדם.

אבל כן ,סירוב בהחלט יגרום לדם רע ביננו, אבל אני יכול לחיות עם זה. זה עבודת סטודנט זמנית לשלם חשבונות, זה לא קריירה.

יש כאן מעגל קסמים שהבוס שלי לא מצליח להבין -

יש לו חוסר בכח אדם = הוא לוחץ יותר על העובדים הקיימים לסגור חורים = העובדים הקיימים עוזבים עקב הלחץ התמידי שעל כתפיהם = הוא לוחץ עוד יותר על העובדים הנותרים וחוזר חלילה.

אי אפשר גם לשלם שכר מצחיק וגם לבוא ב1001 דרישות. או זה או זה.
🕒 פורסם בתאריך: 15/03/2022 12:22
תמיד אפשר לבקש.

כמו שאמרתי האפשרות הראשונה תמיד קיימת עבורך וכך בחרת. מאחל לך המון בהצלחה.
🕒 פורסם בתאריך: 15/03/2022 12:40
יום אחד? חד פעמי?

תגדר את זה - תגיד לו שאתה עושה את זה בשבילו רק הפעם, שיפנה לאחרים בפעמים הבאות. ככה זה יתפס כתורנות בין העובדים לפתרון בעיה אקוטית ולא כרונית.

* מדברת מניסיון - קרה לי פעם בקיבוץ שעבדתי בו כמנהלת חשבונות וביקשו ממני כמה שעות לעבוד בפעוטון של הבת שלי (המעסיק הוא הקיבוץ בכל מקרה). הסכמתי באופן חד פעמי, ובפעם הבאה שניסו את מזלם - הסברתי למה לא ובזה תמו הניסיונות.
🕒 פורסם בתאריך: 15/03/2022 12:59
לא יודע כמה ניסיון תעסוקתי יש לך, אבל הגדרת תפקיד היא דבר שמשתנה עם הזמן. בחוזה שלי שנחתם עם המעסיק לפני כמה שנים נכתב שהתפקיד שלי הוא x, מאז עברתי לא מעט תפקידים, ותפקידים שונים בהם הייתי שינו את אופי העבודה בהתאם לצרכי המעסיק. אם התנאים השתנו באופן שלא תאם את מה שאני מוכן לעשות, הודעתי למעסיק שאני לא מעוניין לעשות את התפקיד החדש. בחלק מהמקרים זה נגמר בהגדרה טובה יותר של הדרישות או מעבר לתפקיד אחר ובחלק מהמקרים בעזיבה שלי ומציאת מקום אחר שכן עונה על מה שאני מחפש.

לא צריך להתרגש מאיזה סעיף בחוזה אלא פשוט להחליט אם זו העבודה שאתה רוצה לעשות או לא.
🕒 פורסם בתאריך: 15/03/2022 13:34
גמישות והתנדבות/להסכים לסתום חורים תועיל לך להעלאת משכורת בעתיד.

אם אתה בתפקיד פקידותי אז להסכים עם הצבת גבולות חד משמעית.

אם אתה בהיי טק תיקח הכל באהבה בהנחה שיזכרו את זה בעוד שנה בזמן הדיון/הערכה השנתית,,
🕒 פורסם בתאריך: 15/03/2022 15:39
אני מנהל שכיר בחברה גדולה. בחוזה שלי, וגם בחוזים של העובדים תחתיי רשום שהגדרת התפקיד שלי כוללת גם משימות כפי שיוטלו עליי מעת לעת על ידי ההנהלה, וגם אני שולח את העובדים שלי לעזור לצוותים אחרים אם יש צורך.

כל עוד זה בשכר, תעשה את מה שמבקשים, אם מבקשים שתעבוד בחינם תגיד להם שאתה לא מתנדב.
🕒 פורסם בתאריך: 15/03/2022 17:16
בסופו של דבר, הבחירה והקריירה בידיים שלך. זו מדינה חופשית, זו לא עבודה בכפייה. לא מתאים לך? אתה יכול להתפטר
🕒 פורסם בתאריך: 15/03/2022 19:29
זה לא הרעת תנאים כי זה דרישה נקודתית לשבוע הנוכחי. אני לא אתפטר על זה כי אני ממשיך בתפקיד הנוכחי.

צודק. תודה רבה.

כן ולא, חד פעמי לשבוע הזה, אבל מדי פעם הם צריכים אנשים ממחלקה x שיעזרו למחלקה y

באתי לקראת, ועשיתי את תפקיד y כמה פעמים בעבר ולא שאלתי שאלות. תפקיד y זה סיוט נוראי וממש לא שווה את השכר.

בסופו של דבר הבנתי שלא על זה חתמתי שנכנסתי לעבוד. אז הצבתי קו אדום הפעם.

כמו שאמרתי, הם מקבלים תיאבון שאתה בא לקראת. ככה זה הטבע האנושי.

כל הכבוד שעמדת על שלך. אני מניח שבקיבוץ שכולם מכירים את כולם וגם יש פחות אלטרנטיבות, זה הרבה יותר קשה.

אם אתה עובר תפקיד לא אמורים לנסח לך חוזה חדש?

תודה רבה. יש הרבה הגיון בדברייך. אבל באותה נשימה, צריך לדעת גם מתי להגיד לא.

להיות yes man ניצחי לא נותן לך יותר מדי קרדיט בעיניי הסביבה, וביננו, גם לא בעיניי הבוס שלך (למרות שהוא לא יודה בזה כי זה משרת אותו)

מאוד מפתיע שאתה לוקח את הצד של ההנהלה (ציניות כמובן) חבל שהרבה ממכם נוטים לשכוח מאיפה התחלתם. יותר מדי מדברים אלינו עם האף למעלה, באיומים, אולטימטומים, בריחוק ובניכור. אולי פעם אחת תבואו לשאול מה שלומי? אולי תשאלו אותי איך עבר עליי השבוע? גלו קצת אנושיות. אני לא רובוט בפס ייצור אני בנאדם.

ומה זה תעשה כל מה שמבקשים? ואם מה שאתם מבקשים לא ראוי לבקש בעיניי?

זה שאני עובד בשכר לא הופך אותי אוטומטית לyes man לקקן לכל בקשה של הבוס, עם כל הכבוד.

אני לא עיוור, אני כן בא לקראת שהבקשה הגיונית וסבירה בעיניי.

הפוך גוטה, לא טוב לו, הוא מוזמן לפטר. למה שאני יתפטר? אני עושה בדיוק את העבודה שהוטלה עליי במלואה. כפי שרשום בחוזה.
🕒 פורסם בתאריך: 15/03/2022 19:40
@Tsachi01

לא ראיתי שזה הוזכר, אבל להבנתי (הלא מקצועית) כדאי להבדיל בין מקרה שבו אתה חתום על סעיף 14 למקרה שלא.

אם אין לך סעיף 14, אז יש משמעות משפטית להסכמה שלך לשינוי התנאים, כמו ש@ארגמן כתב.

אם יש לך סעיף 14, אין הבדל אם אתה מתפטר או מפוטר. לכן זו כבר שאלה ביחסי אנוש ובהצבת גבולות, לא בדיני עבודה.
🕒 פורסם בתאריך: 15/03/2022 20:30
בחלק מהמקומות החתימו אותי על נספח לחוזה במעבר תפקיד, וברוב המקומות לא הייתה חתימה על כלום.
🕒 פורסם בתאריך: 15/03/2022 20:42
בהמשך למה שציינו על כך שפורום זה אינו משפטי וכו',

באמת ישנה אפשרות לשיקולך לשאול האם ייתכן לחתום על הסכם הבנות (או נספח לחוזה כפי שהציע האזרח הקטן).
🕒 פורסם בתאריך: 15/03/2022 21:32
ואני אאיר נקודת מבט של מעסיק

הגישה שלך לא טובה בעיניי כי אתה לא רואה את צרכי המעסיק

מהעסק מתפרנסים אני והעובדים שלי

מי שלא תורם להצלחת העסק שלא יבוא לדרוש

אי אפשר רק לבוא בבקשות ולא לתת תמורה

לא מצד המעסיק ולא מצד העובד

מציע לך להתבגר ולשנות את הגישה שלך

לדעתי זה יקדם אותך יותר בחיים

ותזכור: "שאם לא טוב לך תעבור אתה לא עץ"

כל האמור לעיל לא מביע דעה על המעסיק או התפקיד אלא רק על דרך הצגת הדברים שלך
🕒 פורסם בתאריך: 15/03/2022 21:34
לא הייתי חברת קיבוץ, עבדתי שם כשכירה.

והפוך? באים ממחלקה אחרת לעזור לכם? או שזה חד סטרי?

אם כך, שווה לך לנהל שיחה ידידותית עם המנהל ולהסביר את עמדתך...אבל לא להתקרבן ולא להתקיף (יש לך קצת נטיה לזה, לפחות בפורום, אז שים לב).
🕒 פורסם בתאריך: 15/03/2022 21:39
אתה חוזר על עצמך בלהגיד ש"אי אפשר", ואז נותן דוגמא מוחשית למישהו שאתה מכיר ועושה את זה.

הכל מותר, ולך מותר להתפטר ולו מותר לפטר אותך.

צריך ללמוד לבחור את המקומות הנכונים (וכן, זה לא כזה פשוט).

זה מאוד מתקשר אצלי לסיבה שבגללה אני חוסך כסף. ברגע שמעסיק חוצה קו שלא נראה לי, אני באותו הרגע בא אליו ושם את הקלפים על השולחן, ואם הוא עדיין ראש בקיר, פשוט מתפטר וממשיך הלאה בחיים.
🕒 פורסם בתאריך: 16/03/2022 00:02
לא הבנת אותי, הבאתי לך דוגמה שגם בחוזה שלי, ואני דרג הנהלה, רשום שאפשר לבקש ממני לעשות כל דבר שרלבנטי לעבודה, גם אם זה לא התפקיד המוגדר שלי, וזה גם קורה לפעמים.

מבחינת החברה , יש משימות שצריך לבצע, לא באמת משנה מה הגדרת התפקיד שלך, העיקר שאתה יכול לעשות את זה.

אבא שלי ז"ל היה מהנדס מכונות, אם היה צריך לתקן מכונה במפעל הוא לא היה אומר "אני לא טכנאי" , הוא היה הולך ועוזר, זה חלק מהתפקיד.

אם אתה מרגיש לא מוערך, תעזוב, אבל כל עוד התבקשת לעזור, ומשלמים לך על זה, והמטלה היא בעבודה (ולא להסיע את אישתו של הבוס) לדעתי צריך לעשות.
🕒 פורסם בתאריך: 16/03/2022 07:04
בחוזה שקיבלתי הגדרת התפקיד שונה מהתפקיד אליו התראיינתי בפועל, כמה זה משנה לדעתכם?

האם היית חותם מראש על חוזה שבו הגדרת התפקיד היא שונה ממה שנאמר לאורך הראיונות?
🕒 פורסם בתאריך: 16/03/2022 07:23
תלוי מה ההבדלים, זה פתח לבעיות. אם השכר המקובל בתפקיד בפועל גבוה מהתפקיד בחוזה, אז המעסיק לא משלם מספיק. אם הבטיחו לך סמכויות מסוימות, ואתה מגלה שלא יהיה לך אותן, אז יש מצב שתרגיש מתוסכל שקצצו את כנפיך.

אם זה תזוזה לרוחב, למשל אמרו לך שתהיה איש שיווק, ומבקשים ממך גם לעשות מכירות, זה פחות נורא בעיני.
🕒 פורסם בתאריך: 16/03/2022 07:53
אם בראיון תיארו שהתפקיד הוא x ובחוזה כתוב שהתפקיד הוא y, וההבדל בין x ל y משמעותי, הייתי מדבר עם המנהל המגייס כדי להבין מהיכן הפער וכדי לדעת מה טיב התפקיד בפועל.

אם חשוב לי לעסוק ב x ולא מתאים לי לעסוק ב y, אז אני לא אחתום על חוזה אם התפקיד בפועל הוא y.
🕒 פורסם בתאריך: 16/03/2022 08:05
ההבדל הוא בין מהנדס מערכת בחוזה למהנדס אלגוריתמים/אלגוריתמאי בראיונות
🕒 פורסם בתאריך: 16/03/2022 08:16
במקומות שאני מכיר, גם אלגוריתמאים הם מהנדסי מערכות, וחלק לא מבוטל מהעבודה שלהם היא המסביב, שיאפשר להם להרים ניסוי או מודל חדש ואיך להשיג בכלל את המידע שנדרש עבורם.

אבל כדאי שתברר מראש איך נראה היומיום שלהם כי עדיף שלא תגלה אחרי תקופה שאתה עושה תפקיד שאתה לא רוצה לעשות.
🕒 פורסם בתאריך: 16/03/2022 15:54
קורה ביותר מדי מקומות...
🕒 פורסם בתאריך: 17/03/2022 18:53
אתה עובד בעסק קטן ?

אם כן זה טיפוסי למדינה שלנו, לצערי
🕒 פורסם בתאריך: 21/03/2022 10:27
איזה דוגמא נתתי?

אתה עו״ד לדיני עבודה ? מאיפה הנחרצות שלך ש״הכל מותר״? על אותו משקל ל @Homer שכתב משפט כללי ״ תעשה כל מה שמבקשים״.

מה נסגר עם ה״הכל״? בתגובות שלכם? לזרוק סיסמאות לאוויר, זה לא תורם לדיון - ההפך.

מסכים

נכון מאוד ומזדהה עם דברייך.

חד סטרי ממה שידוע לי

בהחלט אעשה זאת, לא איתו.. איתו אי אפשר לדבר, עם זה שמעליו.

:/

הבנתי אותך מצויין, במיוחד את המשפט בו כתבת ״ תעשה כל מה שאומרים לך״.

אתה מבין כמה המשפט הזה כללי ורחב ובקיצור - לא במקום? אגב, אם הבוס שלי מבקש ממני להכין לו קפה זה גם נופל תחת המשפט שכתבת.

אני מסביר שוב, שמעסיק רושם בעיתון ״ דרוש מנקה שירותים לקניון״ ואתה מגיע לראיון עבודה למשרה הספציפית הזו, אבל המעסיק מבקש ממך גם להחנות את הרכבים בחניון, כי זה גם נמצא בקניון, זה לא תקין. אם הייתי רוצה להחנות רכבים לא הייתי מבקש להיות מנקה שירותים.

הסעיף הזה שאתה מדבר עליו, זה הסעיף הכי ישראלי - כתסת״חי שיש. מדינת הכסת״ח לא פוסחת גם על חוזי עבודה. טוב אפשר להבין, עם שנרדף אלפי שנים, בהחלט מצא לו הרבה פטנטים לאורך השנים. ככה זה שאתה נלחם על הישרדותך כמיעוט בעמים זרים אלפי שנים, אתה לומד את אומנות ה: ״כסת״ח״. וזה מחלחל לכל פינה כאן בארץ.

״כשר אבל מסריח״ זה דרך חיים כאן.
🕒 פורסם בתאריך: 21/03/2022 11:18
רשמת שאתה מעסיק רשמת הכל.

רואה בהחלט, והרבה פעמים יודע לבוא לקראת, שהבקשה סבירה ולגיטימית בעיניי.

אמת

אמת, אבל איך זה קשור אליי או לנושא השרשור?

אם תקרא טוב שוב את כותרת השרשור ותוכנה, אני עושה את העבודה שמוטלת עליי במלואה, מדובר בבקשה מצד המעסיק לעשות אקסטרה, בתפקיד שלא אליו גוייסתי.

מי שלא תורם להצלחת העסק, לא היה נמצא בעסק.

אמת. ושוב איך זה מתקשר אליי או לשרשור הזה? אשמח להבהרה.

אוקיי, תודה על ההצעה.

מקבל

ולחסוך לו את הפיצויים שמגיעים לי? לא תודה. כפי שכבר כתבתי כאן, אם המעסיק לא מרוצה משירותיי הוא מוזמן לפטר ולתת מה שמגיע על פי חוק.

בנוסף, כל עוד אני עושה את העבודה אליה גויסתי אין סיבה שאתפטר.

כנ״ל
🕒 פורסם בתאריך: 21/03/2022 11:23
זה לא קשור לכסת"ח, זה קשור לזה שצרכי העבודה יכולים להשתנות ולא צריך לשנות לך חוזה כל פעם שיש משימה חדשה. אני מרגיש שאתה לא אוהב את העבודה שלך או את המנהלים, ולכן אתה מתמרמר. אני לא יודע במה אתה עוסק, אבל לדעתי קצת ניפחת את זה מפרופורציה, לא חושב שביקשו ממך להכין קפה לבוס, או לנקות שירותים או להחנות מכוניות בקניון.

כמעסיק, אני חושב שלבקש מעובדים לעזור בצוות אחר בהחלט לגיטימי בעיניי כל עוד זה בשכר ובמסגרת העבודה.
🕒 פורסם בתאריך: 21/03/2022 12:44
@Tsachi01

אני מציע לך להחליף דיסקט, בלי התגמשות לא תגיע רחוק באף ג'וב אלא אם תחליט לעבוד בשליחויות או זבן בחנות שזה מאוד מוגדר.

מצטער שאני נשמע כזה חד ונוקב אבל זה מניסיון חיים של הרבה, הרבה שנים.
🕒 פורסם בתאריך: 22/03/2022 00:34
אפשר הסבר?

כל המעסיקים אותו דבר?

באמת?
🕒 פורסם בתאריך: 22/03/2022 07:37
אני יוצאת מנקודת הנחה שהתפקיד הנוסף שונה מהותית מהתפקיד שאתה אמור לעשות/שמתאים להשכלה שלך, ושאתה מאוד לא אוהב את התפקיד הנוסף. ולכן אני מודה שאני בהחלט מבינה את ההתמרמרות.

אני גם מודה שהתשובה שלי היא לא שחור לבן ובין השאר תלויה בכמה פרמטרים.

לדוגמא:

1. עד כמה התפקיד הנוסף משפיע/מפריע לך לבצע את התפקיד הראשי שלך. למשל, אם התפקיד החדש לא היה מאפשר לי לבצע כראוי את התפקיד הראשי זה היה מגביר את ההתנגדות שלי. מצד שני, אם בתפקיד הראשי יש רגיעה/חסר עבודה מה שיוצר ״אבטלה סמויה״ זה דווקא היה מעודד אותי לקחת את התפקיד הנוסף ולתת לזה צ׳אנס שדווקא זה יהיה מעניין/מאתגר (או לפחות יסגור את הפינה של ״אבטלה סמויה״).

2. עד כמה התפקיד החדש לא תואם את הכישורים וההשכלה שלי. למשל אם בתפקיד הראשי אני מתכנתת/מהנדסת/עורכת דין/רופאה בכירה עם המון שנות ניסיון והשכלה אקדמית בתחום, ועכשיו מבקשים ממני לעבוד כמחסנאית או כפקידה/מזכירה זה בהחלט היה יוצר התנגדות (ולמי שחושב שהמצאתי את הסיטואציה אז אני יכולה להגיד שזה מנסיון של עמיתה לעבודה).

3. עד כמה אתה לא יכול לסבול את העבודה בתפקיד הנוסף. לי אישית חשוב לקום בשמחה לעבודה. אם התפקיד החדש היה גורם לי לסבל ומשנה מהותית את ההנאה שלי מהעבודה הייתי מסרבת לעשות אותו.

אם אחד או יותר מהסעיפים היה מתקיים כנראה שהייתי מסרבת לבצע את העבודה (בטח לטווח ארוך) בידיעה שזה עלול לעלות לי בקידום/בפיטורין.

בכל מקרה לא הייתי מתפטרת אלא פשוט מתקשרת את חוסר המוכנות שלי לבצע את התפקיד בצורה נעימה אך אסרטיבית כולל הסברים למה אני לא מוכנה לבצע את התפקיד (בהתאם לסעיף הרלוונטי) ומציעה פתרונות אחרים (במידת האפשר).
🕒 פורסם בתאריך: 23/03/2022 00:23
כן

כולם ככולם. לא אתן לך תשובה מתייפייפת. הייתי במספיק מקומות עבודה בחיי. אתם תמיד אותו דבר. כי אם לא הייתם כאלה, לא היו מקדמים אותכם או שלא הייתם שורדים בתפקיד.

מה שמעניין אותכם מעל הכל זה לסגור חורים ושהעבודה תתוקתק, הרצונות של העובד זה איפושהו בתחתית הרשימה, וגם שם, זה רק נובע מאינטרס, לא מטוב לבבב.

זה שכל המעסיקים שהגיבו פה אוטומטית תמכו ללא עוררין בעמדת המעסיק אומר דרשני.

יש לא מעט כאן שמסכימים איתי בעניין הזה אבל פשוט בוחרים לא להגיב כי אין להם כוח להתווכח איתכם. אחד אפילו שלח לי הודעה פרטית ואמר שמסכים עם כל מילה שלי.

נ.ב

אין לי טענות כלפיכם שאתם ככה. אני יודע שיש לכם עסק על הראש והרבה לחצים כתוצאה מכך, אבל כמו שהאינטרס שלכם הוא מעל הכל, כך גם שלי.

אין חכם כבעל נסיון, אני מאוד מאמין במשפט הזה ומעריך כמובן את העצה, וגם פחות או יותר מסכים איתך -

צריך להראות גמישות כן, וכבר ציינתי שידעתי בעבר להראות גמישות שהבקשה סבירה והגיונית בעיניי. כאן היא לא הייתה סבירה בעיניי, אז שמתי קו אדום. ככה צריך בחיים. חייבים. אין ברירה. אדם שאינו יודע לשים קווים אדומים כי ״לא נעים לו מהתגובה״ הוא אדם שלא יתקדם בחיים. הוא אדם שרק ינצלו אותו וידרכו עליו כל חייו.

אסור להיות yesman . אף אחד לא מעריך yesman, לא המעסיק שלך, לא הבת זוג שלך, ואפילו לא אמא שלך.

החברה התחרותית והאינטרסנטית בה אנו חיים רק מחפשת סדק בשריון כדי לנצל אותך. למשל במקרה הנ״ל של סגירת חורים, נתת אצבע? רק פתחת למעסיק את התאבון לדרוש עוד. מעתה אתה הראשון אליו הוא יפנה כל פעם שיהייה לו חור, מנסיון. וכבר יהייה לך הרבה יותר קשה להגיד ״לא״ אחרי שכבר הרגלת אותו ל״כן״.

שוב אני אומר - להציב קוים אדומים בחיים זה חשוב. אם בעבודה, אם בזוגיות ואם בכל מקום. אז כן, אולי ההצבה הראשונית לא תמיד תהייה נעימה, אבל מהר מאוד הצד השני לומד לכבד אותה. ובסופו של תהליך הוא רק יעריך אותך שאתה עומד על שלך ועל מה שחשוב לך, גם אם כמובן לא יודה בזה, אתה בהחלט תרגיש את זה בשינוי החיובי, ביחס כלפייך (שינוי חיובי במידה ואתה לא פוץ ויודע גם לבוא לקראתו, כל עוד זה לא חוצה קו אדום שלך. גמישות כמו שאמרת. אבל גמישות בתוך גבולות ברורים.

יש גם בונוס נחמד שאתה בא לקראתו אחרי שאמרת ״לא״ כמה פעמים, הוא מעריך את ה״כן״ שבעתיים .

כי לצערי ככה אנחנו בני אדם: שהמים זורמים בשפע , אנחנו לוקחים את השפע הזה כמובן מאליו, אבל שזה בא בטיפטופים, אנחנו מעריכים כל טיפה. ).

אמת.

לא מפריע כלל, כי זה לא במקום, זה בנוסף.

חח ממש לא רגיעה, אלא חתיכת כאב ראש נוראי שלא שווה את השכר

ממש לא תואם את כישוריי, וממש נותן להרגיש שירדת כמה רמות בדרגה

לא יכול לסבול

זה מה שעשיתי פחות או יותר. עדיין נגמר בניתוק בטלפון וטון רגזני מצידו. בסדר, יעבור לו בסוף.
🕒 פורסם בתאריך: 23/03/2022 06:43
בוקר טוב עולם

די מצחיק אותי שבחור בן 26 חושב שהוא כבר היה במספיק מקומות עבודה בחייו

ושכל המעסיקים אותו דבר

וכל הנשים אותו דבר

וכל העובדים אותו דבר

זה יש רק בלגו בייצור סדרתי

אנשים הם שונים- תפנים את זה

יש טובים ויש רעים

יש גבוהים ויש נמוכים

יש מתחשבים ויש שלא

והכל בחיים זה יחסים!

עם ההורים החברים והמוכר בחנות

וגם בעבודה עם הקולגות ועם המעסיק

אני מעסיק כ20 איש

כל אחד מהם שונה

לכל אחד יש בעיות משלו

אחד עם בעיות בריאות

אחד מטפל בהורים מבוגרים

אחד בטיפולי פוריות עם אשתו

וכולם מקבלים תשובה ומענה וסיוע בזמן הצורך

הם עובדים שלי ואיתי

הם לא עבדים שלי ויש להם גם חיים

רק תזכור שאנחנו רוב החיים בעבודה

ואם לא תשנה גישה תשאר מאוד ממורמר ולא מסופק

זה בחירה שלך איך להסתכל על העולם

ואיך לטפל במצבים שקורים לך

מאחל לך שתקשיב ותראה את השונה

ואגב החברה היא שלי

אני הקמתי ומנהל אותה ואפילו די בהצלחה..
🕒 פורסם בתאריך: 23/03/2022 09:01
בני אדם פועלים מאינטרסים, אין פה איזה חידוש, אבל לפעמים האינטרסים האלה עובדים לטובתך.

בהייטק לדוגמא, בשוק שבו מאוד קשה לגייס עובדים מוצלחים, אחד מהאינטרסים החשובים של המנהל/ת שלך הינו לשמר אותך ולכן יש תמריץ חזק לספק גם את רצונות העובד.

באופן כללי, אני ממליץ לך בקריירה לשאוף להיות עובד שמעסיקים מעוניינים לשמר (מהאינטרסים שלהם כמובן) ואז פחות יקרו לך מקרים כאלו.

בלי קשר, ההיכרות שלך עם העולם יחסית מוגבלת (גם שלי) ולכן הייתי נמנע מאמירות גורפות לגבי מעסיקים ומקומות עבודה.
🕒 פורסם בתאריך: 23/03/2022 11:14
אני עובד מגיל 14, ועברתי לא מעט מקומות.

וכן, יש דבר שנקרא ״מדגם״ . במדגם, אין צורך לעבור כל מקום עבודה על פני כדו״א כדי להסיק מסקנות .

באספקטים מסוימים, בהחלט כן.

איפה אמרתי את זה? אל תכניס לי מלים לפה בבקשה.

שוב, גם את זה לא אמרתי.

אה, עכשיו הבנתי מה אתה עושה כאן. אוקיי.

אנשים שונים ודומים. אנחנו לא חיים בוואקום. לכולנו שני עיניים אף ופה. כולנו פועלים תחת דפוסים כלליים מסויימים.

למדת סוציולוגיה? תופתע לגלות כמה אתה לא פועל אינדיבדואלית כמו שאתה נוטה לחשוב.

יש יותר ויש פחות. לכולם בסופו של יום האילוצים שלהם והאינטרסים שמנחים אותם בעסק.

לכן קודם כל תדאג לאינטרסים שלך, כי אף אחד אחר לא יגן עליהם עבורך.

יחסים הם בהחלט חלק בלתי נפרד מאיתנו.

כל אחד שונה וגם דומה.

יפה מאוד.

אני שמח שאתה רואה את זה ככה, אבל אם היית במצוקת כח אדם, עם מנהלים מעלייך שרוצים לראות שאין חורים במשמרת, ייתכן והיית פחות מגלה גמישות.

אינני ממורמר. אני סהכ מציאותי.

אני רוצה להאמין שאני יודע להקשיב לצד השני. ייתכן וצריך להשתפר . תמיד טוב להשתפר.

מחזק את מה שהנחתי מדברייך למעלה - אין לך מנהלים מעל הראש שרוצים לראות דברים מסוימים ב״התגמשות״ שלך עם העובדים.

אמתֿ. מעריך את זה שאתה מודה שכולנו פועלים מאינטרסים.

ֿ

נכון סה״כ .

אמת.

יש תבניות מסוימות שכולנו פועלים על פיהם. מעסיקים הם לא יוצאים מין הכלל.
🕒 פורסם בתאריך: 23/03/2022 12:36
הבעיה היא לא במדגם העבודות, הבעיה היא שתפיסת העולם שלך עוברת איתך מעבודה לעבודה.

אנשים נתנו לך כאן את נקודת המבט שלהם, אתה שם לב שלא כולם רואים את זה כמוך? סימן שיש עוד אפשרויות איך להתייחס לבעיה שהעלת, ואולי חלק מהן יעזרו לך יותר כאשר תרצה למקסם את האינטרסים שלך.

אז מה האינטרס שלך בעבודה? קודם כל להתפרנס ככל יכולתך, אחר-כך להנות מהעבודה ומהקולגות, ואולי אצלך גם יש אינטרס חזק יותר מאצל אחרים שיתייחסו אליך בכבוד רב כפי שאתה תופס אותו. צדקתי? או שיש לך סדר עדיפויות שונה?

אז בעולם העבודה, כדי שהאינטרסים שלך יקודמו - יש צורך לשלב עם האינטרסים של האחרים (הבוס, הקולגות, המנקה...) כדי שכלל העסק יתפקד היטב וישיא רווחים.

אם אתה תתפקד מצויין אבל שאר המחלקה לא, או שהמחלקה שלך תתפקד מצויין אבל מחלקה אחרת לא - מה זה יעזור לך אם בסופו של דבר זה יוביל להקטנת רווח, להפסד, לסגירת העסק או להחלפתך ע"י מי שרואה את טובת כלל העסק?

אז האינטרס שלך הוא לראות את טובת כלל העסק כדי להמשיך להתפרנס.
🕒 פורסם בתאריך: 23/03/2022 13:04
היא מתעצבת ומתחזקת מעבודה לעבודה, שאתה רואה שמעסיקים מתנהגים בדפוסים דומים :)

היו כאן סהכ שתי נקודות מבט :

שלי - להציב קו אדום

של רובכם - להראות גמישות

העניין הוא, שאני מסכים איתכם, אין כאן באמת מחלוקת בתמונה הרחבה: צריך לדעת להראות גם גמישות.

אבל אתם, התעלמתם באלגנטיות שהסברתי לכם שהראתי גמישות כמה וכמה פעמים שזה היה הגיוני וסביר בעיניי. וגם הסברתי כאן שאף הראתי בעבר גמישות ספציפית לסגור חורים במחלקה y , ולכן הצבתי את הקו האדום שהצבתי לאחרונה. הוא הגיע לאחר שכבר סגרתי את החור הזה מספר פעמים והבנתי שזה לא בשבילי.

לא שללתי מראש מבלי שחוויתי את אופי העבודה.

בעבודה הנוכחית? לשלם חשבונות ולצמצם את החוב שפתחתי ביומן מסע ככל הניתן. אבל דווקא בגלל שאני בחוב, ועוד לומד במקביל -

חשוב גם לא להרוג את עצמי על הדרך ולשמור על well being.

עניתי

זה בהחלט בונוס, אבל ממש לא בסדר העדיפויות כרגע

ממש אבל ממש לא. הצורך שלי להציב קו אדום לא נובע משום כבוד או אגו, חבל שזה הרושם שקיבלת.

הצורך להציב קו אדום נובע אך ורק כי אני לא יכול להרשות לעצמי להישחק בעבודה על חשבון הלימודים.

גם ככה השילוב שאני עושה עם הלימודים מאוד שברירי.

סדר העדיפויות הוא על פי סדר חשיבות:

הבריאות המנטלית והפיזית שלי

לימודים

משפחה וחברים

עבודה

יפה מאוד כתבת ומסכים . אבל אנחנו לא חיים בעולם אוטופי ואי אפשר שכולם יהיו מרוצים . אז כל אחד מתגמש כמה שהוא יכול במסגרת המגבלות שאופפות אותו.

זה לא ענייני ובמסגרת תפקידי איך מחלקות אחרות מתפקדות. שאהייה בדרג ניהולי זה יהייה ענייני.

כמובן שאשמח שכולם מתפקדים, אבל יש גבול ליכולות שלי.

טוב זה משפט מאוד כללי. ודו צדדי.

על אותו משקל האינטרס שלי זה טובת המדינה כדי שאמשיך לחיות כאן בשלווה, אבל איפה עובר הגבול? כמה אני צריך לתת למדינה על חשבון עצמי? נתתי 3 שנים, משלם מיסים, מצביע בבחירות וכו׳. אם אתן יותר מדי, המדינה גם תינזק מזה - כי אני יפגע.

למדינה צריך להיות אינטרס זהה שאני יחייה בטוב, כי ככל שלי יהייה טוב, כך אוכל לתרום יותר מעצמי למדינה. זה דו כייווני.

ואם נחזור לטובת העסק -

נתחיל מזה שעצם היותי בעסק תורם לעסק אחרת לא הייתי שם. ולראייה חוץ מ״נו נו נו״ המעסיק עד כה לא עשה דבר.

ואם אראה רק את טובת העסק ולא את טובתי, בסופו של יום , השחיקה תעלה, הפרודקטיביות תרד והעסק ייפגע.
🕒 פורסם בתאריך: 23/03/2022 13:20
ת'שמע, בתור בנאדם שעובד, אתה מבזבז המון זמן ע"ח המעסיק שלך בדיון הזה בשעות העבודה,

ולכן אני תוהה, מה אתה עושה בעבודה ואיך זה שיש לך הרבה זמן פנוי לדסקס את הנושא בין 8 ל 5?

אז אולי בכול אופן אתה יכול למלא 'חורים' פה ושם למען המעסיק ולרווחת שאר העובדים ..........

if you don't bend, you break

פרשתי מהדיון.
🕒 פורסם בתאריך: 23/03/2022 13:26
שאלה: צחי אחמר שבסוף הכל מבוסס אינטרסים מול הבוס(או לפחות הרוב).

האם זה לא נכון? האם יש בוס/מנהל שיתן לך תוספת משמעותית בשכר(דוגמה לנתינה משמעותית בעיני), לא בגלל אינטרסים? ואיך מגיעים למצב כזה?
🕒 פורסם בתאריך: 23/03/2022 15:01
חלק התעלמו וחלק לא התעלמו. תשתדל לא לחשוב במונחים של "אתם" כשאתה משוחח עם אנשים פרטיים בפורום.

לא שאלתי על סדרי עדיפויות בחיים, רק בעבודה.

מה הדברים הכי חשובים לך בסדר יורד?

אני, למשל, העדפתי (כשהייתי שכירה, כן?) להשתכר היטב, להכיר ולהתנסות בכמה שיותר חלקים של העבודה, לפתח ידע וניסיון, לשוחח עם הקולגות (וללמוד מהם, ולעזור להם ולהיעזר בהם) - ההעדפות האלו הובילו אותי להבין טוב יותר את המערכת ושיקוליה ו...גם להתפטר במידת הצורך (שלי).

מובן מאליו, שים לב שרוב התגובות התייחסו לכך. אתה אמור לראות גם את טובת העסק, לא רק.

לא מול הבוס, יחד עם הבוס (והקולגות). זאת לא תחרות כיפוף ידיים...
🕒 פורסם בתאריך: 23/03/2022 20:29
מסכים, אבל כתבת כל מיני הכללות כמו:

והסברתי לך שבמקומות עבודה שאתה כנראה לא נחשפת אליהם (הייטק לדוגמא) זה ממש לא בתחתית הרשימה.

אני לא מזלזל בנסיון החיים שלך אבל קח בחשבון שמדובר, אם הבנתי נכון, במשרות שאינן דורשות השכלה גבוהה או כישורים מיוחדים ולכן קשה להכליל מהן על משרות שכן.

+1
🕒 פורסם בתאריך: 23/03/2022 23:22
זה מסכם את הדיון, סוגר את כל האופציות. מכאן הדיון צריך להיות איך להגיד לבוס לא, והאם להתחיל לחפש עבודה אחרת מייד או אחר כך.
🕒 פורסם בתאריך: 24/03/2022 00:15
מאיפה אתה יודע אם אני עובד היום או לא? יש לך את סידור העבודה שלי יוסי?

מעבר לכך, חלק נכבד מחברי הפורום כאן כותבים/קוראים כאן בזמן עבודה.

אתה לא באמת מצפה שאסגיר כאן את אופי העבודה שלי נכון? אנונימיות מאוד חשובה לחברי המשקיעה ואני לא יוצא מין הכלל.

הלכתי כבר מספיק רחוק מעצם העובדה שאני בין הבודדים כאן שמשתמש בשמו האמיתי ולא בניק.

כי אני יודע לנהל את הזמן שלי נכון. לשלב ולחלק נכון בין עבודה - לימודים - פנאי.

הפורום והגלישה באינטרנט עם כוס קפה, זה חלק מהפנאי. לwell being שלי.

יכול, אבל לא מעוניין.

אני התגמשתי ומתגמש מספיק, אבל גם יודע להציב גבולות שצריך. לא רואה כאן סתירה.

ותרשה לי לשנות קצת את המשפט שלך לכיון השני של המתרס -

if you bend too much, you will break

חבל אך בחירה שלך .

לא ראיתי מישהו שהתייחס לכך.

אממממ. שאלה טובה:

שחיקה מינימלית ככל האפשר

חיבה לעבודה

שכר

ידע ונסיון

קולגות

אני חושב שאני בהחלט רואה גם את טובת העסק, אני ציינתי בעמודים הקודמים שאינני עיוור.

לא רואה סתירה בין זה לבין לדעת גם להגיד ״לא״ לבוס

חלילה לא מזלזל בדברייך , אבל אני מכיר קצת את תחום ההייטק . במיוחד את עולם הסטראטפים. רווחת העובד די בתחתית הרשימה, גם אם על הנייר היא למעלה.

השכר הגבוה מגיע עם מחיר כבד לצידו על הרווחה שלך. זה בא ביחד. לפחות בתור מתכנת.

אז לכן חבל שאנשים ששוקלים להיכנס לתחום התובעני הזה קוראים את דברייך ועלולים לטעות שהם נכנסים לעולם אוטופי וחמוד כזה, שבה הרווחה שלהם מאוד חשובה.

יש דד ליינים קשים שצריך לעמוד בהם. לילות בלי שינה.

יש עלייך לחץ מטורף ויש עוד 1000 מתכנתים שמחכים ברשימה אחרייך במידה ואתה לא סר למרותו של הבוס ומספק את הדרישות שלו.

אם אתה נכס או לא נכס לבוס שלך, בסופו של יום בהייטק אתה בר החלפה - נקודה.

אלא אם כן אתה מדבר איתי על HR בהייטק . הם יחסית חיים טוב , אין הרבה שחיקה ודרישות מהם.

ֿ

כנ״ל

לא הבנת נכון :)

כל מקרה, לא מעוניין כרגע לחשוף את אופי העבודה שלי.

.
🕒 פורסם בתאריך: 24/03/2022 11:07
אז הכל טוב

בזהירות אומרת - שווה לבדוק אם זה סדר עדיפויות שיעזור לך בעולם העבודה.

לא יודעת על מה אתה מדבר. כלתי עוסקת בכך ויש לה שעות עבודה בלתי נגמרות, לחץ, וראיונות בשעות הזויות של הלילה (כדי להתאים לשעות העבודה ביבשות מרוחקות מאד). וכמובן צריכה להיות 24/7 עם האצבע על הדופק של לינקדאין.
🕒 פורסם בתאריך: 24/03/2022 11:24
יש לך גישה של ילד קטן, ואני מרחם על המעסיק שלך. תגאל אותו מהעול שבלהעסיק אותך ותתפטר. אתה פשוט כותב שטויות על גבי שטויות, שרק מראות כמה אין לך מושג מכלום.

מצטער שזה בוטה, זו פשוט האמת. אני מקווה שבעוד עשר שנים כשתתבגר ותסתכל על הפוסטים האלו שלך זה יעורר בך מבוכה.

קח בחשבון שאם כל הנסיון האדיר שלך בגיל 26 מביא אותך למסקנה שכל המעסיקים הם חרא, אולי הבעיה היא בך ולא במעסיק.
🕒 פורסם בתאריך: 24/03/2022 12:45
אין לך על מה להתנצל, הכל בסדר. זכותך לדעתך.
🕒 פורסם בתאריך: 24/03/2022 13:05
או שהוא צודק והבעיה היא בסוג העבודות שהוא עובד בהן.

בעבודות "פס ייצור" כל מה שהוא כותב הגיוני מאוד, בין אם מדובר בפועל זוטר במפעל, עובד מדינה שכל תפקידו מסתכם ב"לאייש תקן" או במוקד שיווק או שירות לקוחות בחברת ענק.

אני חושב שההסבר שלי מסתדר טוב יותר עם המתואר בשרשור, אנצל את התגובה כדי לאחל לפות"ש לעבור לעבודות שבהן יש למעסיק תמריץ גבוה יותר לדאוג לרווחת העובד (עד כדי זהות אינטרסים).
🕒 פורסם בתאריך: 24/03/2022 15:02
כשמישהו כותב ש"כל המעסיקים הם XYZ" זה ברור שהוא לא יכול להיות צודק. וזה בלי להתייחס אפילו לדברים שהוא כתב על ההייטק שהם ממש 180 מעלות מהמציאות.