⬅ חזרה לאינדקס

האם כדאי לפתוח חשבון מט״ח?

🕒 פורסם בתאריך: 17/03/2022 08:21
שלום לכולם,

האם כדאי לפתוח חשבון מט״ח או לרכוש מט״ח כשצריך?

אני לא מדבר על עסק או משהו עיסקי, אלא יותר מכוון לנסיעות משפחתיות לחו״ל, נופש וכו׳

אם מומלץ לפתוח חשבון מט״ח, איפה הכי מומלץ?

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 18/03/2022 10:42
בהנחה שאתה תבצע רכישות מחו"ל (פיזית או באינטרנט) דרך אשראי השאלה היא איזו עמלת המרה אתה מקבל שם. אם היא גדולה מעלויות רכישת מט"ח ואחזקת חשבון המט"ח אז משתלם, אחרת ככה"נ לא.

אין תשובה גלובלית כי זה תלוי, כמו תמיד, בהיקף השימוש וההטבות בעמלות של כ"א.
🕒 פורסם בתאריך: 18/03/2022 10:53
המטרה היא יותר בשביל שימוש בנסיעות לחו״ל…
🕒 פורסם בתאריך: 18/03/2022 10:55
זה לא סותר את מה שכתבתי. אני מניח שעבור מלון, הוצאות שוטפות וקניות תשלם באשראי?.
🕒 פורסם בתאריך: 18/03/2022 10:58
לא בהכרח, אני אעדיף לשלם במלון מזומן מאשר לשלם באשראי עם עמלות המרה.

אני מתכוון למשוך דולרים או יורו מישראל ולהמיר למטבע מקומי, במקום ללכת לדואר ולקנות דולרים / יורו.
🕒 פורסם בתאריך: 18/03/2022 11:00
מה ההגיון להמיר פעמיים (שקל->דולר\אירו->מקומי) ?.
🕒 פורסם בתאריך: 18/03/2022 11:03
רגע, אתה נוסע עכשיו לדובאי..

אתה לוקח איתך דולרים או יורו כדי לקנות דירהם.

לא ככה?
🕒 פורסם בתאריך: 18/03/2022 11:05
אולי כמות קטנה לחירום והוצאות קטנות שוטפות. לדעתי מיותר ומסוכן להסתובב עם הרבה מזומן בחו"ל.

מלון בד"כ משולם מראש באשראי.
🕒 פורסם בתאריך: 18/03/2022 11:07
אם אתה סוגר מלון ישירות דרך המלון בחו״ל, עדיין מומלץ לשלם באשראי שם? אין עמלות המרה שחברת האשראי גובה? הן זניחות?
🕒 פורסם בתאריך: 18/03/2022 11:09
לדעתי אשראי ץתמיד מומלץ משום שיש הגנה של החברה במקרה שמשהו משתבש. מזומן זה old school.

לגבי האם זה משתלם - זה בדיוק מה שכתבתי למעלה, אתה צריך לבדוק מה העמלות שאתה משלם בבנק מול עלויות משיכת המט"ח בארץ ומשיכה בחו"ל.
🕒 פורסם בתאריך: 18/03/2022 12:10
לא.

יהיה לך הרבה יותר זול לשלם באשראי.

לא חסרים כרטיסים עם עמלות המרה של 1%.

המרה בבנק לרוב עולה יותר, חוץ מזה שלחלק גדול מהעולם תצטרך המרה כפולה (כלומר עוד עמלה)

לא.

מאוד נדיר שאני עובד עם מזומן בכלל, וגם אם כן - אני פשוט מושך בכספומט במדינת היעד.

נכון שבכרטיסים ישראלים עמלת ההמרה המשיכה קצת גבוהה יותר, אבל עדיין זה לא יקר יותר (או לפחות לא באופן משמעותי) מעמלות של המרה כפולה. בטח כשאתה ממיר מזומן (שיקר יחסית להמיר).

חוץ מזה שיש לי כרטיס דביט עם 0% עמלות המרה במשיכה בכספומט
🕒 פורסם בתאריך: 19/03/2022 17:30
נשמע מיותר, והכסף סתם יישב שם ויאבד מערכו עד שתשתמש בו וחבל על ההתעסקות בכלל. כנראה שהאופציה הכי זולה והכי בטוחה זה לבצע רכישות בחו"ל באמצעות כרטיס אשראי, אצלי בכרטיס הייטקזון שער המרה לדולר של 1% שזה הכי נמוך שראיתי (טוב, בתיק השקעות אצלי זה 0.1%, אבל אני לא יודע אם בכלל ניתן למשוך משם דולרים), מי שצריך יכול להוציא כרטיס אשראי של קבוצת הפייסבוק I need it עם עמלת המרה דומה. פשוט, זול ובלי התעסקות במזומנים ובחשבונות למיניהם שכנראה יעלו לך הרבה יותר בעמלות.