⬅ חזרה לאינדקס

מה הייתם עושים עם כסף שקיבלתם בהפתעה?

🕒 פורסם בתאריך: 08/07/2016 13:08
אם הייתם מקבלים, בצורה חד פעמית ולא צפויה מענק של 10-15 אש"ח. מה הייתם עושים איתו?

קיבלתי משהו כזה, ואני תוהה אם להוסיף אותו פשוט לתיק ההשקעות ("לא יזיק וקצת יועיל" + "יתכן שבעוד X זמן תהיה לי הוצאה לא צפויה שבגללה אאלץ לחסוך פחות וזה יתאזן").

האם הייתם עושים משהו אחר? מנצלים את הכסף לצריכה? או שאולי מנסים להשקיע אותו באפיק לא סולידי כי ממילא בא בקלות והולך בקלות?

אשמח לשמוע דעות.
🕒 פורסם בתאריך: 08/07/2016 13:46
רוכש עוד מניות דיבידנד בלי להסס בכלל.
🕒 פורסם בתאריך: 08/07/2016 14:15
מוודא שקרן החירום שלי מלאה.

מקסימום מחזיק עד הפעם הבאה שקבעתי לאזן.
🕒 פורסם בתאריך: 08/07/2016 15:57
מכסה הוצאות שוטפות לחצי שנה בערך.
🕒 פורסם בתאריך: 08/07/2016 16:01
@yotamd למה צריך להיות אכפת לי אם סכום כלשהו שברשותי בא מעבודה קשה או נפל מהשמיים?
🕒 פורסם בתאריך: 09/07/2016 09:56
@מאיר הכוכב - אני לא בטוח שהבנתי את השאלה. כשאני יודע שכסף אמור להגיע, כבר תכננתי מה לעשות איתו הרבה קודם. אבל התכנית (שלי לפחות) לא כוללת מקרים בהם אני מקבל הרבה יותר כסף ממה שהייתי אמור. איך הכסף הגיע בדיוק זה פחות העניין...
🕒 פורסם בתאריך: 09/07/2016 10:48
אז נגיד והצבת לך מטרה כלשהיא(ךקנות דירה, לקנות רכב, לצאת לפרישה מוקדמת), קיבלת סכום כסף לא צפוי ? זה מקרה אותך למטרה. תשתמש בו למטרה שקבעת לעצמך.
🕒 פורסם בתאריך: 09/07/2016 11:32
למזלי קרה לי לא מעט פעמים, בונוס בעבודה, החזרים של תיאום מס, כסף שהיו חייבים שהחזירו בבת אחת.

בכל מקרה הולך להשקעות ולחיסכון כרגיל. המטרה היא חופש כלכלי כל הזמן נגד לעיניים. ונכון שאפשר להסתכל על זה ככסף שהוא לא חלק מהתוכנית שהגיע ולבזבז אותו על שדרוג הבית, מסע שופינג או משהו כזה אבל למה? אם מלכתחילה הגדרתי לעצמי שיותר חשוב לי חופש כלכלי מהדברים הללו אני לא רואה סיבה שזה ישתנה בגלל שיש יותר כסף. להיפך רק מקצר תהליכים וגורם לי להתקדם עוד צעד לעבר החופש הכלכלי :)
🕒 פורסם בתאריך: 14/07/2016 09:32
יש לי מדיניות מאוד ברורה בנושא - כספים שנכנסים באופן שוטף הם ורק הם הולכים להוצאות שוטפות וצריכה. הסכומים החד-פעמיים הולכים להשקעות וחסכונות.

תראה, אני מניח שאם אתה רצית לצאת לחופשה או לקנות מזגן חדש לבית בשנה הקרובה עדיף להשתמש בכספים האלה מאשר לקחת בקרדיט. זה לא כללי ברזל, כל אחד הישר בעיניו יעשה.

מה שכן, לדעתי אם מעל 80% מכספים שכאלה אתה בוחר בסופו של דבר לא להוציא את הכסף על צריכה אפשר לומר שאתה נמצא רחוק ימינה בספקטרום הסולידי. אם המחשבה הראשונה שלך עבור הכסף זה "scooooore! חופשה בבהאמס, here I come!!!" אז אולי כדאי לך לחשוב מחדש על סדרי העדיפויות שלך.
🕒 פורסם בתאריך: 24/07/2016 18:22
לחסכון - ללא שום הבדל משאר ההכנסות. כל מה שההכנסה הלא צפויה מאפשרת זה לבצע טוב יותר את התכניות הקיימות.

תשובה חלופית אפשר לתת ב"הפוך" - יש לנו ידידה שכל סכום כזה מנצלת לפינוקים (טבעת יהלום, חופשה בחו"ל וכד'). סיסמאות אהובות עליה הן "אי אפשר להתקדם בארץ הזאת" ו-"ההורים שלי לא עשירים אז גם אני בחיים לא אהיה עשירה". למותר לציין שהיא לא בין קוראי "המשקיעה"
🕒 פורסם בתאריך: 24/07/2016 22:05
אני שולח אותם לעבוד.
🕒 פורסם בתאריך: 11/08/2016 18:47
אם יש לך הלוואות הייתי משתמש בזה לכסות אותן.

אחרת בודק חלוקה בין חיסכון לצריכה.
🕒 פורסם בתאריך: 11/08/2016 18:51
לחיסכון בלי לחשוב על זה בכלל. (לפי התוכנית שנקבע מראש כמובן לא הייתי עושה חישוב מסלול מחדש על סכום לא מאוד גדול) לעומת זאת אם הייתי מקבלת מיליון שקל סתם ככה (נחמד לחלום) אז זה משהו אחר והייתי חושבת על מבנה התיק שלי קצת יותר לעומק.