⬅ חזרה לאינדקס

שאלות על העברת תיק השקעות בארץ לזר

🕒 פורסם בתאריך: 24/03/2022 00:48
היי כולם,

מעט עלי - בן 26, לאחרונה פתחתי תיק השקעות עצמאי "צנוע" בבית השקעות ישראלי במטרה להשתמש בכסף בטווח הארוך להכנסה פסיבית (רכישת דירה או דרך שוק ההון). ברוח המשקיעה, התוכנית שלי היא תעודות איריות מחקות מדדים דרך הבורסה בת"א.

אירועי יום ראשון גרמו לי לחשוב שוב על העתיד שלי כחילוני בארץ הזו והציפו אצלי מחדש רעיונות של הגירה, למרות שאין לי תוכניות קונקרטיות בנושא כרגע.

אבל הדבר כן העלה לי תהיות בנוגע לתוכנית ההשקעות שלי, שכן אם אני מתכוון להשקיע לטווח ארוך דרך בית השקעות ישראלי, ייתכן שהדבר יתנגש בעתיד עם תוכנית רילוקיישן, ואולי עדיף להתחיל להאריך לתרחיש כזה כבר בהווה.

מאחר שבהערכה שלי עדיף לי בהווה כן להשקיע דרך בית השקעות ישראלי (קל יותר מבחינת רשויות המס + חוסך המרות למט"ח) יש לי כמה שאלות מאוד כלליות בנושא העברת תיק השקעות מבית השקעות ישראלי לבית השקעות זר:

1. האם אפשר להעביר בעלות על ניירות ערך שרכשתי דרך הבורסה בת"א מתיק ישראלי לתיק זר? במה הדבר כרוך?

2. במידה ואני לא מממש בפועל רווחים בתיק השקעות זר אלא רק קונה ומחזיק בניירות לטווח ארוך, האם עדיין יש חובת דיווח לרשויות המס בארץ?

3. באופן כללי מה אתם הייתם ממליצים - לסגור את תיק ההשקעות הישראלי ולפתוח זר, או להיצמד לתוכנית שלי בינתיים?

תודה מראש לכל העונים!
🕒 פורסם בתאריך: 24/03/2022 00:52
1. כן, בהנחה ואתה לא תושב ישראל, כרוך בכסף והרבה כאב ראש.

2. תלוי בני"ע ובסכומים.

3. לא ממליץ אבל להיצמד, כשתגיע לגשר תעבור אותו.
🕒 פורסם בתאריך: 24/03/2022 01:02
תלוי בנייר, לא?

למשל את הקרנות האיריות שנסחרות בארץ אפשר יחסית בקלות להמיר לגרסה האירופית שלהן ולהעביר לברוקר זר, גם אם אתה עדיין תושב ישראל.

כמו שאמרתי, זה תלוי בנייר. אם הנייר עצמו ישראלי זה בעייתי יותר, אם הנייר זר (קרן חוץ) זה הרבה יותר קל.

אגב, אתה לא חייב לקנות דרך הבורסה בת"א גם אם אתה עובד עם ברוקר ישראלי. ואז בכלל אין שום בעיה להעביר.
🕒 פורסם בתאריך: 24/03/2022 09:30
נכון, מלא כאב ראש.
🕒 פורסם בתאריך: 24/03/2022 09:36
תלוי איפה ואיך אתה ממיר.

זה לא בהכרח הרבה יותר כאב ראש מסתם להעביר ניירות זרים לברוקר זר.

בכל מקרה לא אמור לעלות הרבה כסף ואפשר עדיין להיות תושב.
🕒 פורסם בתאריך: 24/03/2022 09:42
זה עיקר הכאב ראש, מלא ממנו.
🕒 פורסם בתאריך: 24/03/2022 10:40
אם קנית לאחרונה אז אין לך כמעט אם בכלל אירוע מס במכירה, יכול לנצל את זה כדי למכור ולקנות מחדש בברוקר זר, המכובדים שהגיבו לפני הסבירו על הקושי לבצע את ההעברה הזאת בעתיד לכן אולי כדאי לך לנצל את ההזדמנות.
🕒 פורסם בתאריך: 24/03/2022 10:43
נכון, ועדיין לא סוף העולם.

יש לא מעט אנשים שעשו את זה בהצלחה