⬅ חזרה לאינדקס

קרנות שקליות של בלאקרוק או קרנות איריות

🕒 פורסם בתאריך: 04/04/2022 18:10
קרן השתלמות IRA

מה היתרונות והחסרונות של קרנות שקליות של בלאקרוק לעומת אותן קרנות שנסחרות בבורסה של לונדון?
🕒 פורסם בתאריך: 04/04/2022 18:16
חשוב לציין שאלו אותן הקרנות בדיוק, ואפשר להמיר אותן בין הסוגים (עבור עמלה מסויימת) - אמור להיות אפשרי גם ב IRA.

בכל מקרה, הן נסחרות בשקלים ולא במטבע זר, ככה שאם המשכורת שלך בשקלים ואתה רוצה לקנות את קרנות הסל בשקלים - הקרנות השקליות יחסכו לך עמלת המרת מטבע בקנייה ובמכירה.

אם יש לך דולרים בקרן - קניית הקרנות הזרות תחסוך לך עמלת מטח לשקלים.
🕒 פורסם בתאריך: 04/04/2022 19:55
טכנית אולי אפשר, מעשית אני יכול לשתף שקיבלתי סירוב מברוקר ישראלי בנושא.
🕒 פורסם בתאריך: 04/04/2022 20:06
ומצד שני סביר שהמרווח יהיה גדול יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 04/04/2022 20:30
שאלת הבנה -

אם יש לי שקלים בחשבון ויש קרנות שיקליות שהן אותו דבר כמו אלה באירלנד, איזה "הווא אמינא" יש לי לשקול קרנות איריות על פני הקרנות הישראליות?

האם יש עניין של סחירות? או עניין של הבעת אמון בדולר או עניינים אחרים שבגללם אנשים ישקיעו דווקא בקרנות של לונדון?
🕒 פורסם בתאריך: 04/04/2022 20:36
לקרנות האיריות יש עדיין את אותם הייתרונות על פני הקרנות הישראליות, גם אם אתה קונה את הקרן האירית בשקלים.

אם השאלה היא האם לקנות את הקרנות האיריות בשקלים או בדולרים, אז כן יש גם עניין של סחירות.

בקניה בשקלים אתה מצד אחד חוסך עמלות המרה, אבל מצד שני המרווח לרוב יותר גדול.

לא בטוח מה מהם יותר משתלם (ועד כמה יש הבדל אם בכלל). מצד שני אפשר לבדוק את זה יחסית בקלות.
🕒 פורסם בתאריך: 04/04/2022 20:39
@roneng תודה. סליחה על "שאלת ההדיוט" אבל מה זה מרווח?
🕒 פורסם בתאריך: 04/04/2022 20:50
באנגלית זה נקרא spread. בגדול זה ההפרש בין ה BID לבין ה ASK.

או במילים אחרות, זה המחיר (מעבר לעמלות) שאתה משלם על לקנות/למכור את הנייר (יותר נכון המחיר הוא חצי מהמרווח).
🕒 פורסם בתאריך: 05/04/2022 11:30
יש עניין מיסוי

שתיהן במיסוי ריאלי. אבל הקרן שנסחרת בארץ הבסיס הוא מדד המחירים, ואילו הקרן שנסחרת בחול הבסיס הוא מטבע המסחר.

אתה יכול לקנות אותה קרן בשקלים, דולרים ושטרלינג.

טעות לא שמתי לב שקרן השתלמות, אבל זה נכון לתיק השקעות רגיל
🕒 פורסם בתאריך: 05/04/2022 11:47
אני כמעט בטוח שעניין המיסוי לא רלוונטי, בגלל שהקנייה מתרחשת בתוך קרן השתלמות IRA.

אם אני לא טועה:

על רווחים מהפקדות מתחת לתקרה, לא משולם מס בכלל.

על רווחים מהפקדות מעל התקרה, חישוב המס הוא לפי מדד המחירים בארץ (כשהקרן נפרדת).
🕒 פורסם בתאריך: 05/04/2022 11:49
צודק, טעות שלי לא שמתי לב שמדבר על קרן השתלמות