⬅ חזרה לאינדקס

קרן השתלמות - IRA בדמי ניהול של 0.35% או עוקב S&P ב-0.18% + קופת גמל מול פנסיה משלימה

🕒 פורסם בתאריך: 07/04/2022 10:57
כרגע יש לי IRA בדמי ניהול של 0.35% ולא רואה איך אפשר להוריד זאת. קונה את הקרן של בלאקרוק שעוקבת אחרי סנופי.

לכאורה קרן עוקבת אחרי אותו מדד במחצית מדמי הניהול אמורה להיות עדיפה, אבל יש הוצאות ניהול השקעות (שיש גם בקרן של בלאקרוק, אך כנראה נמוכים יותר), יעילות דיבידנדים וכו'.

אותה שאלה לגבי קופת גמל בדמי ניהול של 0.35 אל מול פנסיה משלימה עוקבת סנופי בדמי ניהול של 0.05% (מהפקדה של 0.45%).

מה דעתכם?
🕒 פורסם בתאריך: 07/04/2022 11:01
הייתי מסתכל לפי תשואות עבר מי היה מוצלח יותר על אותו מדד.
🕒 פורסם בתאריך: 07/04/2022 11:11
הבעיה שאין מספיק הסטוריה בצד הישראלי. במיוחד לקרנות הפנסיה, אבל גם הגמל הם עושים כל הזמן שינויים בצורת העקיבה ולא ברור איך זה משפיע.

עד כמה שאני יודע, דמי הניהול ב ETF כולל את כל ההוצאות, כולל הוצאות ניהול השקעות.

חוץ מזה שאין להם באמת הוצאות כאלה כי הם כמעט ולא קונים/מוכרים מניות. מי שעושה את זה הם עושי השוק.

בנוסף, ב ETF הקרן מקבלת קצת תשואה נוספת מהשאלת מניות.

השאלה, בין הייתר, מה גובה ההפקדה שלך מול הצבירה במשלימה.

וגם האם מעניין אותך לבטח את החלק הזה של הכסף. (אתה לא חייב לבטח בפנסיה כמובן. אבל אם אתה רוצה לבטח זה נותן יתרון מסויים לפנסיה).

לי אישית השליטה והגמישות מאוד חשובים, ולכן אני ב IRA בהשתלמות ובכספים הפנסיוניים שמעל המקיפה (את המקיפה אני שומר בעיקר בגלל הביטוח).

אבל לי גם חשוב הפיזור, ולכן ב IRA אני מחזיק קרן עולמית ולא סנופי.

אם אתה רוצה רק סנופי אכן הייתרונות של ה IRA מצטמצמים
🕒 פורסם בתאריך: 07/04/2022 11:18
דמי הניהול מההפקדה זניחים. השאלה האם הדמי הניהול הנמוכים יותר, אכן צפויים לתת תשואה טובה יותר על אותו מדד, לאור הוצאות ניהול השקעות, דיבידנדים וכו'.

אני מחזיק קרנות מחוץ לארה"ב בתיק ההשקעות הפרטי.

מתוך סקרנות - איזו קרן עולמית אתה מחזיק?
🕒 פורסם בתאריך: 07/04/2022 13:04
אכן שאלה טובה.

אישית כנראה הייתי בוחר ב IRA.

מחזיק VWRA ו IMID.

אבל גם SSAC יכולה להיות פתרון נחמד, במיוחד אם אתה רוצה לקנות בש"ח כדי לחסוך עמלות המרה