⬅ חזרה לאינדקס

מס ירושה ממניות אמריקאיות בבנק ישראלי - האם מניות אמריקאיות בחשבון בנק ישראלי של אזרח ותושב ישראלי שמת, ימוסו או ידווחו לרשויות בארה"ב?!

🕒 פורסם בתאריך: 13/04/2022 17:04
בן משפחה אזרח ותושב ישראלי נפטר לאחרונה ובחשבון הבנק הישראלי שלו יש מניות של חברות אמריקאיות.

אני מיופה כוח בחשבון שלו ואחד היורשים ויכול למכור אותן מיידית בלחץ או בהמשך בהסכמת היורשות/ים האחרים.

כלכלית עדיף בהן להמתין להזדמנות טובה יותר.

שאלתי היא - האם בהמשך - עם הוצאת צו קיום צוואה - החשבון והמניות יוגדר, ידווח ו/או ימוסה אוטומטית כחשבון עזבון של נפטר לרשויות המס האמריקאיות

והאם הן יפנו אלי בדרישה כזו לתשלום מס?!
🕒 פורסם בתאריך: 13/04/2022 17:10
איני יודע אבל ברגע שנודע לרשויות על הפטירה החשבון אוטומטית עובר למצב של חשבון עיזבון או ז"ל.
🕒 פורסם בתאריך: 14/04/2022 17:03
בעבר ראיתי שלקח שבועיים בארץ עד שחשבון ישראלי הוקפא. כאן בינתיים אחרי 10 ימים טרם הוקפא. אדווח בהמשך מתי הוקפא.

השאלה אינה מבחינת הבנק, אלא האם הבנק מדווח את זה לברוקר בארה"ב שמחזיק במניות עבורו והאם הברוקר מדווח הלאה ו/או אם נעשה הליך גביה אוטומטי.

אני משער שלא ולא. אך איני יודע.
🕒 פורסם בתאריך: 14/04/2022 17:07
אשמח לעדכון...להבנתי, במידה וח"ו קורה משהו למישהו קרוב, במידת האפשר יש למכור בהקדם את כל הנכסים האמריקאים אחרת יהיו כפופים למיסוי אמריקאי.
🕒 פורסם בתאריך: 14/04/2022 17:45
בעבר היו כאן דיונים על זה ו-IB נשאלו על זה ישירות.

למיטב זכרוני הברוקר אינו אוכף מס ירושה.

האחריות לתשלום המיסים חלה על היורשים. ואזרח ישראלי ללא קשר לארהב שמנסה להעלים מיסים מהדוד סם כנראה יצליח, אבל זה משחק באש. אני לא הייתי עושה זאת.

באיזה סכומים מדובר? המס חל רק מעל $65K.
🕒 פורסם בתאריך: 14/04/2022 23:13
זה ש IB עושים או לא עושים משהו לא אומר שכל הברוקרים עושים/לא עושים את אותו הדבר.
🕒 פורסם בתאריך: 14/04/2022 23:42
נדמה לי שאסור לך למכור את המניות כל עוד אין צו ירושה / קיום צוואה ובכל מקרה הפעולה הזו לא תעזור לך, כנראה, במישור של מס ירושה.

אם אתה מדבר על מכירה וריקון החשבון אז מדובר בפעולה בעייתית עוד יותר שספק מאד אם הבנק יאשר, גם אם החשבון לא הוקפא פורמלית בעקבות הפטירה.

בכל מקרה, בהנחה שהסיכון לחבות במס ירושה על ירושת אזרח ישראלי אכן קטן, הפעולות שאתה מציע לא מקטינות אותו עוד יותר, ואולי אפילו להיפך.

בכל מישור אחר - מול הבנק או היורשים האחרים, אתה מסתכן שלא לצורך, בעיני.
🕒 פורסם בתאריך: 15/04/2022 03:15
כמובן לא מדובר חלילה על ריקון החשבון, אלא על מימוש מניות לתוך החשבון.

ואני מתואם עם היורשים האחרים.

כמנהל החשבון יש שלל פעולות שחייבים לעשות מיידית מבחינת ניהול וסגירת חובות הנפטר

בלי להמתין לצו ירושה/קיום-צוואה שיכול לקחת במקרה זה בין חודשיים ל-4 (ואגב, לעיתים הבנק מאשר זאת במפורש)

גם מבחינת התנודתיות במניות לא סבירה הקפאת פעילות של שבועות וחודשים. יתכן שהבנק גם יאפשר זאת, כפעילות פנימית במניות הישראליות ללא משיכה. איני יודע.,

כמובן שפער הזמן בין הפטירה להקפאת החשבון הוא גם פתח לניצול שלילי בעייתי.
🕒 פורסם בתאריך: 15/04/2022 10:09
כיום בנק ישראלי לא מדווח לרשויות האמריקאיות על נכסים לצורך מס עזבון. האחריות היא עליך. אני חושב שזה מאוחר מידי למכור, כיוון שאני מאמין ששווי הנכסים בעת הפטירה הוא זה שקובע את חבות המס.
🕒 פורסם בתאריך: 18/12/2023 14:15
מה קורה ובחשבון המניות רשומים שני בני הזוג?