⬅ חזרה לאינדקס

הצילו-התיק שלי נוראי!

🕒 פורסם בתאריך: 15/07/2016 13:37
זה התיק שלי.

אני עומד כרגע על איזון קליל לטובתי (0.3) כאשר יש לי אותו כ4 שנים. כרגע מכרתי את

פסגות מניות דיבידנד גלובלי שהיוו כ10 אחוז מהתיק

אני בן 27 והתיק הוא לטווח הארוך מאוד(כ20 שנה), למרות שאני מעריך כי אקנה דירה ב4 שנים הקרובות, ימים יגידו. מתכוון להכניס כ80% מערך התיק שכבו בעו"ש ע"מ לתזמן את השוק(שטות).

אני כרגע בתהליך של פירוק ובניה מחדש של התיק.

אין לי בעיה עם הפסדים גבוהים. ולכן מוכן לקחת כ70 אחוז מנייתי (עברתי כבר משברים בתיק והחזקתי מעמד יפה,ההפסד הכי גדול היה כ8 אחוז מינוס,התיק עמיד בפני מפולות כרגע).מאמין שהשוק מיטיב עם סובלנים.

יש לי שם את בזן שזו טעות אבל אמתין עם זה עד הרווחיות.

התייאשתי מלנסות לתזמן את השוק(ניסיתי פעמיים ונירדמתי בשמירה,למזלי לא עשיתי כלום ולכן לא הזרמתי כספים ולא הפסדתי כסף),ולמרות זאת,האם זהו זמן טוב לדעתכם להזרים כסף חדש לתיק?

מחפש אלטרנטיבה אחרת לאפסילון(לקנות מניות בנפרד ואג"ח בנפרד{איזה אג"ח?}).האם זה חכם?(30%)

פסגות סל ריט,דמי הניהול גבוהים,חיפשתי נמוך יותר אבל לא מצאתי,האם לשנות?(5ֵ%)

ניקי מנוטרלת מטבע-אותו הדבר.(15%)

מהתכלית יורוסטוקס אני מרוצה

הראל מניות אירופה-הייתי שמח לו הייתי אולי מאחד את זה עם היורוסטוקס 600 ובנוסף קונה עוד כמה ETF אירופה זולים,על אילו לשים דגש ולמה?(20%)

ארה"ב- S&P,QQQ וראסל 2000 (30%)

*זהב-לטווח הקצר שוקל להשקיע עוד כ10 אחוז מהתיק,מספר חודשים.,כרגע מושקע שם כ5% מסך התיק.

בזן(2.%) או עד שזה יהיה ריווחי

(כן,אני מודע שהתיק זה 102% לא כולל הזהב)

האם לקנות שווקים מתעוררים?

כיצד לשנות ואם ביכלל?

אשמח אם תוכלו לנתב אותי להכי זול או כיצד לחפש ללא יותר מידי כאבי ראש.

יש לי חשבון באיטראקטיב ברוקרס, עד כמה זה משתלם להמיר דולרים על מנת להשקיע?האם עדיף בבנק?תודה!

כמובן שזוהי לא התייעצות השקעות,לפני שאעשה כל תזוזה אחשוב היטב ואשווה. וכמובן שאני מבין שזה כל אחד על סמך ניסיונו האישי מייעץ.

[תמונה נמחקה מחמת פרטיות]
🕒 פורסם בתאריך: 15/07/2016 13:58
אסור לנו לייעץ.

אם אתה רוצה שנביע התרשמות כללית ונשאל אותך על דברים שאולי נעלמו מעיניך, או אם תרצה לשאול שאלות שאינן כוללות יעוץ, אני ממליץ שתציג את התיק בצורה יותר מסודרת מאשר JPEG ערוך בצייר.

אתה מערבב שאלות על מבנה התיק ועל תזמון. אשמח אם תפריד אותן.

אתה מוזמן לראות את גלריית התיקים המגוונת של המשקיעים בפורום, ולהבין שאיננו בהכרח בדעה אחת.

אני ממליץ שתטעין את המחשב לפני שהסוללה תתרוקן.
🕒 פורסם בתאריך: 15/07/2016 14:13
@TunaGolem

בסעיף 5 הפרת את ההנחיה שאסור ליעץ בפורום :-)
🕒 פורסם בתאריך: 15/07/2016 14:14
אני מציע שתמחק את צילום המסך כי הוא מספק הרבה מידיע פיננסי על ערך ההשקעות שלך.

מצפיה ברווח/הפסד בשקלים וגם ה % ליד ניתן לחשב את ערך התיק שלך אלא אם לא מטריד אותך.

רצוי להחליף ברשימה כללית

השאלות ששאלת מאוד ספציות ובגדר בקשת ייעוץ ואסורות ע"פ התקנון.
🕒 פורסם בתאריך: 15/07/2016 14:18
ההודעה שלך מאוד לא ברורה לטעמי.

בכל מקרה מאיר באתר 'התמונה הגדולה' כתב איפשהו שבשוק כולם טועים, וככל שאתה פועל יותר כך אתה טועה יותר. (בנוסח זה או אחר).

לכן לדעתי, בלי קשר להרכב התיק שלך כיום ולשינוים שאתה רוצה לערוך בו, אולי כדאי לך לעצור רגע - שני רגעים ולחשוב.

כותרת כמו 'הצילו התיק שלי נוראי' והתוכן לאחריה, מלחיצים אותי יותר מהמצב בפועל. שים לב טוב טוב שאתה לא פועל בנחפזות וחוזר על אותם דפוסי מחשבה שאתה רוצה למגר בכדי שלא תגיע אחרי השינוים שוב למסקנה שהתיק נוראי - או לא במיוחד מוצלח בשבילך. סופ"ש נעים.
🕒 פורסם בתאריך: 15/07/2016 14:30
@BRK אסור לבקש ייעוץ השקעות אישי בפורום.

השרשור ננעל.