⬅ חזרה לאינדקס

ביטוח סיעודי בחו"ל

🕒 פורסם בתאריך: 19/04/2022 09:51
אם יש לי ביטוח סיעודי פרטי בארץ, ואני מחליט לעבור לגור בחו"ל, האם במידה וחס וחלילה הפכתי לסיעודי, הביטוח ישלם ? או שמגורים בחו"ל מוחרגים בפוליסות האלה?
🕒 פורסם בתאריך: 19/04/2022 12:23
כדאי לבדוק בפוליסה.

גם במקרה הטוב שלפי הפוליסה אין שום בעיה, אתה יכול לסמוך על חברת הביטוח שבשעת מציקה היא תוציא לך את הנשמה ותנצל את שהותך בחו"ל כדי לדרוש תרגומים, אישורים ואסמכתאות לרוב, מעבר למה שהיא מבקשת מתושב ישראל. במקרה קיצון היא פשוט לא תכיר בבדיקות שנערכות במדינה שלך ואז דה פקטו לא תוכל לקבל את מה שמגיע לך בלי לבוא לישראל.
🕒 פורסם בתאריך: 19/04/2022 12:48
אני מניח ששיחה עם שירות לקוחות תענה על השאלה שלך.
🕒 פורסם בתאריך: 19/04/2022 13:47
בדקתי בפוליסה, כתוב שהם ישלמו עד 3 חודשים, ושמעבר לכך יש צורך לקבל אישור בכתב מחברת הביטוח. שזה ניסוח שפותח פתח להפסקת התשלום.

אני שואל כאן למקרה שיש כאן מישהו מתחום הביטוח עם ניסיון.

זו שאלה שגם רלבנטית להורים של ישראלים שחיים בחו"ל. נניח ואתה גר בחו"ל ורוצה לטפל בהורה סיעודי, אם אפשר להעביר אותו שיתגורר איתך במקום להשאיר אותו עם מטפל בארץ, האם תקבל את הכסף מהביטוח? או שהביטוח בעצם נועל אותך בארץ.
🕒 פורסם בתאריך: 19/04/2022 14:00
זה כבר נשמע הרבה יותר מורכב. לאדם קשיש מאד קשה לעבור דירה, על אחת כמה וכמה למדינה אחרת ואם הוא סיעודי זה ודאי לא מקל.

מעבר לכך, אתה צריך לעשות בדיקות מול הביטוח הרפואי במדינתך, אם יסכימו לתת שירותים רפואיים מלאים מהיום הראשון לקשיש סיעודי שמעולם לא גר במדינה. ויש כמובן את ההיבט המשפטי - אם הקשיש לא כשיר לקבל החלטות, לא ודאי שהוא יוכל להגר במצבו מבחינת הרשויות.
🕒 פורסם בתאריך: 19/04/2022 14:06
אתה צודק שזה לא פשוט וקשה, השאלה היא אם זה עדיף לעומת הורה סיעודי שנשאר לבד בארץ.

יש לי כמה מכרים שעזבו את הארץ לחו"ל, והיו צריכים למצוא עובד זר בשלט רחוק לטפל בהורה קשיש שהפך להיות סיעודי (כי חזרה ארצה לא הייתה על הפרק מבחינתם). אם שהיה בחו"ל וטיפול רפואי במדינת היעד הם לא בעיה, השאלה היא האם הביטוח בארץ ישלם או לא.
🕒 פורסם בתאריך: 19/04/2022 14:40
אם אכן אין בעיה להגר במצב סיעודי, אז הייתי בודק אפשרות לעשות ביטוח סיעודי במדינת היעד. נשמע הרבה יותר פשוט ועם סיכוי הרבה יותר גבוה לקבל פיצוי מחברת הביטוח.