⬅ חזרה לאינדקס

ניוד מבית השקעות ישראלי לאמריקאי

🕒 פורסם בתאריך: 20/04/2022 03:48
אזרחית אמריקאית. כרגע מנהלת תיק במאות אלפי שקלים דרך מיטב דש.(רובו המוחלט מניות קרנות מחקות מדד אמרקאיות שאני מעוניינת להחזיק כמובן ולא למכור)

יש לי חשבון בונגארד שכבר פעיל המון שנים אך לא היה לי חשבון בנק אמריקאי ולכן לא יכלתי לפתוח חשבון brokerage.

כעת,כשיש לי חשבון בנק אמריקאי ( למי שיש ssn מאוד פשוט וקל דרך BOA)

אני מעוניינת להעביר את התיק ישירות לVanguard.(כמובן רק את מה שנסחר שם)

3 שאלות עיקריות:

1. האם יש כאן מישהו שעשה את זה? האם אני צריכה לפנות ישירות ל vanguard?

2. אני מפקידה בערך פעם בחודש כספים - האם יש דרך טובה יותר מאשר להעביר מהבנק הישראלי לאמריקאי ורק אז לונגארד?

3. לגבי המיסוי- לפי כל מה שקראתי בפורום. העמלות בונגארד הרבה הרבה יותר זולות למי שסוחרת בעיקר שם, החיסרון העיקרי הוא עניין הדיווח אך לשם כך אקח רוח.פספסתי משהו מהותי?

תודה מראש לכולם

אחלה פורום שבעולם
🕒 פורסם בתאריך: 23/04/2022 15:24
לא יודע אם מישהו העביר לונגארד. אני כן יודע שיש הרבה אנשים שהעבירו ל IB (או בשמם המלא interactive brokers) וכתבו את החוויות שלהם בפורום.

אני בטוח שחיפוש קצר יעזור לך למצוא את הפוסטים הרלונטיים.

כן - להשתמש ב IB

מאחר ואת אמריקאית את כנראה בכל מקרה צריכה להגיש דוחות, ולכן תוספת ה"עלות" של שימוש בברוקר זר היא זניחה.
🕒 פורסם בתאריך: 25/04/2022 10:53
אני יכולה להשתמש בIB רק בשביל להעביר כספים לברוקראז אמריקאי?
🕒 פורסם בתאריך: 25/04/2022 11:09
טכנית אולי כן. אבל אחרי כמה זמן הם יתעצבנו עליך ואולי אפילו יסגרו את החשבון (מכיר כמה אנשים שקיבלו מהם מכתב התראה)

למה לא להחזיק את הנכסים ב IB?
🕒 פורסם בתאריך: 25/04/2022 11:26
יש לי כבר חשבון פתוח ופעיל בVanguard אין סיבה לפתוח חדש בIB.

אעביר את כל מה שנסחר בשוק האמריקאי (בעיקר ETFs של ונגארד בכל מקרה ) שייסחר אצלם

לפי כל מה שקראתי, כאזרחית אמריקאית זה עדיף בשבילי לסחור דרכם ולא דרך בית השקעות ישראלי(?)
🕒 פורסם בתאריך: 25/04/2022 11:53
יש סיבה - חיסכון ענק בעמלות המרה הועברה של כספים.

אכן נשמע רעיון טוב להעביר את כל זה ל IB
🕒 פורסם בתאריך: 26/04/2022 12:42
@Rebecca

אבל את כן משלמת מרווחי המרה לא זניחים בכלל
🕒 פורסם בתאריך: 28/05/2022 19:37
מבחינת העמלות, נניח שאני לא משלמת שקל על ההמרות (דרך בני משפחה בחו"ל שעושים לי טובה ואנחנו מתקזזים כשהם מגיעים לארץ)

אז אין סיבה לעבור אם אני מבינה נכון
🕒 פורסם בתאריך: 28/05/2022 20:28
או שבני המשפחה שלך מוציאים המון כסף כשהם בארץ או שאת חוסכת מעט מאוד כסף.

בכל מקרה, המרות כאלה הן לא סקיילביליות.

לא רואה שום סיבה לא לעבור.

וכמובן שאפשר גם לפתוח חשבון נוסף בלי לעבור לגמרי, ככה שבכל מקרה אין שום סיבה לא לפתוח חשבון.
🕒 פורסם בתאריך: 28/05/2022 21:10
@Rebecca Ross

אני מסכים מאוד עם רונן, גם אני הייתי במצבך והעברתי את כל הפעילות שלי לIB היות ואין סיבה (טובה) להשתמש בו רק כצינור להעברות כאשר יש לו יכולות מסחר ועמלות אפסיות.

כמו כן, היו כבר עדויות כאן בפורום ובפורומים אחרים שIB שלחו מכתבי איום שיסגרו חשבונות אם ההתנהלות בהם תמשיך להיות רק להמרה והעברה.

לגבי עניין ברוקר זר, את כבר בברוקר זר אז העברה ממיטב דש לברוקר זר לא מוסיף לך סיבוכיות לחיים.
🕒 פורסם בתאריך: 08/06/2022 16:31
תודה רבה על התגובה

אז אם הבנתי נכון אתם אומרים שעדיף לי לא להישאר בונגארד בגלל כל עניין ההמרות ולהעביר לIB את כל התיק של מיטב דש (ואולי גם ונגארד)
🕒 פורסם בתאריך: 08/06/2022 17:34
לחלופין להשאיר את התיק בואנגארד וכסף חדש לשים ב-IB (בהנחה ומתישהו תגיעי ל-$500,000 בנכסים, תרצי לפצל בין שתי בתי השקעות בשביל ביטוח ה-SIPC על שתי החשבונות).
🕒 פורסם בתאריך: 09/06/2022 16:04
תודה רבה

אתחיל בתענוג של להעביר את התיק של מיטב דש לIB

ואשאיר את ונגארד פעיל.