⬅ חזרה לאינדקס

מניות צמיחה בתקופת אינפלציונית + ריבית גבוהה

🕒 פורסם בתאריך: 23/04/2022 20:39
היי,

בתיק שלי יש מס' מניות צמיחה שהן 20 אחוז מהתיק. קניתי אותם אחרי ניתוח מעמיק שבו האמנתי (וגם חושב שמאמין אבל קצת מתחיל להטיל ספק) שהן יכולות לצמוח ולהכות את המדד. כשרכשתי, החלטתי להחזיק אותן למרות ירידות/ועליות ולא התייחסתי למחיר שלהן.

נתקלתי בכתבה של המשקיעה בglobes שבה היא אמרה להתרחק ממניות צמיחה, לקנות מניות ערך שמחלקות דיוידנדים.

המניות צמיחה חטפו, בגלל המון סיבות בין היתר בגלל המצב המקרו כלכלי שאנחו נמצאים.

האם, הטייה של המניות הוא נכון בשלב זה? אשמח לשמוע סיבה למה להיפטר מהם, למרות שככשרכשתי אותם, האסטרטגיה שלי הייתה להמשיך להחזיק בהם גם במידה וירדו.

כלומר, האם יש רציונל למכור אותם עכשיו אחרי הירידות עקב אי אפשרות שלהן לצמוח בשנים הקרובות, או שמה מה שמשפיע לי על המחשבה פה היא בכלל הטייה פסיכולוגית לא רציונלית וניסיון לתזמן את השוק.
🕒 פורסם בתאריך: 23/04/2022 20:45
זה.
🕒 פורסם בתאריך: 23/04/2022 20:52
מה שמתאים לה ומה שמתאים לך לא בהכרח חופף. היא בשלב המשיכה אז חשוב לה תזרים, לכן מניות דיבידנד משרתות אותה טוב. לפי מה שאתה מתאר אתה בשלב הצבירה עדיין.
🕒 פורסם בתאריך: 23/04/2022 22:53
אתה לא קונה את השוק ולכן לא מתזמן את השוק.

אתה קנית נכס ספציפי כי חשבת שבתנאים ששררו בזמן הקניה ובמחיר שקנית, שזו עסקה טובה.

עכשיו התנאים השתנו משמעותית, לדבריך, וגם המחיר השתנה, אז כנראה כדאי לעשות את הניתוח מחדש.

זכור שאין שום הבדל בין מי שמחזיק ומוכר לבין מי שקונה ואין לו החזקות קודמות (מלבד מס).
🕒 פורסם בתאריך: 23/04/2022 23:03
לדעתי לפות"ש אין שום יכולת להעריך לאן הולכות המניות שהוא בחר.

וגם לא לי, לסולידית, או לאף אחד אחר.

לעודד אותו לקפוץ מסקטור לסקטור בעקבות כתבות בתקשורת - זו אסטרטגיה לקיבוע הפסדים.
🕒 פורסם בתאריך: 23/04/2022 23:06
יכול להיות.

הוא כתב שערך ניתוח מעמיק אשר על בסיסו השקיע 20 אחוז מהתיק שלו. לא הייתי משנה את דעתי על רמת הניתוח שלי בגלל כתבה מקרית בעיתון.

אבל אם פותש חושב כמוך על היכולות שלו (אני לא מתנשא - היכולות שלי בתחום לא גבוהות יותר), אז אתה צודק לגמרי וכדאי למכור הכל ולא לקפוץ מסקטור לסקטור, ודאי לא בגלל כתבה בעיתון.
🕒 פורסם בתאריך: 23/04/2022 23:23
מה שכנראה משפיע עליך כרגע זה הפחד להפסיד לסכום אפס את ההשקעה .

אם למכור או להישאר - זו שאלה שרק אתה יודע לענות (לפי מידת הסיכון והאמונה שלך באותם מניות שכן או לא יצמחו בשנים הקרובות)

בכל מקרה קח טיפ - כל עוד לא מכרת, לא הפסדת (אבל גם לא הרווחת). הכל על הנייר :)
🕒 פורסם בתאריך: 23/04/2022 23:28
אם כך אז אין אפשרות להפסיד בשוק ההון, פשוט לא נמכור אף פעם.

יותר טוב:

אם ההשקעה עלתה אז נמכור ברווח, אם ירדה אז לא נמכור וכך לא נפסיד.

איזה יופי! אפשר רק להרוויח.
🕒 פורסם בתאריך: 24/04/2022 00:20
זה ממש לא מה שהיא אמרה.
🕒 פורסם בתאריך: 24/04/2022 00:22
המצב השתנה, המניות צמיחה נקנו בתקופה אחרת, לפני שנתיים והיינו בתקופה כלכלית אחרת לגמרי.

לאותה עת, הייתה לי הערכה לאן הן הולכות והן אכן הלכו לכיוון הזה. כעת, המצב השתנה לתרחיש שנשמע על הנייר מפחיד מאוד למניות הצמיחה.

המשקיעה מחזקת את זה, ומציעה להתרחק.

ועכשיו אני לא יודע מה נכון לעשות במצב הנוכחי. לא למכור - זה אומר שאני דובק באסטרטגיה ולא מנסה לתזמן.

כן למכור ולהחליף סקטור - נשמע כמו ניסיון תזמון.
🕒 פורסם בתאריך: 24/04/2022 00:23
אמרה להתרחק ולא לקנות מניות צמיחה.
🕒 פורסם בתאריך: 24/04/2022 00:33
אתן לך רמז מה קורה למתזמנים:

{

"lightbox_close": "Close",

"lightbox_next": "Next",

"lightbox_previous": "Previous",

"lightbox_error": "The requested content cannot be loaded. Please try again later.",

"lightbox_start_slideshow": "Start slideshow",

"lightbox_stop_slideshow": "Stop slideshow",

"lightbox_full_screen": "Full screen",

"lightbox_thumbnails": "Thumbnails",

"lightbox_download": "Download",

"lightbox_share": "Share",

"lightbox_zoom": "Zoom",

"lightbox_new_window": "New window",

"lightbox_toggle_sidebar": "Toggle sidebar"

}
🕒 פורסם בתאריך: 24/04/2022 00:38
היא ממש לא אמרה את זה.

אם כבר אתה לוקח עצות מכתבה בעיתון, רצוי לקרוא אותה כמו שצריך.

(למרות שבאופן כללי, מאוד לא רצוי לקחת עצות מכתבה בעיתון)
🕒 פורסם בתאריך: 24/04/2022 08:22
הAverage Investor הוא לא רק מתזמן, הוא גם מנסה להכות את השוק.

אם אשאיר את המניות צמיחה, זה יהיה ניסיון להכות את השוק, מה שדומה לפעולה של Average Investor .

אם אמכור אותם ואחליף לסקטור של מדד מניות ערך, זו תהיה פעולה של תזמון שדומה לAverage Investor.

2 החלופות נראות כמו התנהגות של Average Investor... ואני תקוע
🕒 פורסם בתאריך: 25/04/2022 08:10
לפחות למדת לקח חשוב:

לקחת עודף סיכון לא מבטיח עודף תשואה

גם אם איכשהו יש עודף תשואה אז בזמן נפילות זה כואב
🕒 פורסם בתאריך: 25/04/2022 08:48
אולי זו הייתה הבעיה בניתוח
🕒 פורסם בתאריך: 25/04/2022 09:15
אם הייתי בנעליך(צריך מישהו שיעשה דיסקליימר אוטומטי), הייתי שוקל:

1. הייתי מסתכל על כל חברה והייתי שואל את עצמי בכמה ודאות, אני יודע להגיע שחברה X שאני מחזיק ששווה היום Y שווי שוק, צריכה להיות שווה משמעותית יותר בגלל A B C.

כל חברה שאתה לא מסוגל להגיד עליה את המשפט(ים) האלו בוודאות גבוהה, כנראה שאתה לא מבין בה מספיק ולכן היא פשוט הימור....אין לך מושג באמת.(להסתכל בכנות על עצמך וכמה הניתוח המעמיק שלך באמת היה מעמיק...)

2. מוכר את כל מה שהוא הימור שאני לא מוכן "לסכן" באמת ומעביר אותו לקרנות אינדקס...גם הם ירדו וההפסד שלך הוא הפער בין שתי הירידות.

3. לזכור שההפסד כבר קיים, אין מה לעשות עם זה...זה הכסף שיש לך. האם היום היית נכנס עם הסכום הזה למניות שאתה מחזיק?